Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΩΣ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ, της Ρένας Μάνιου

της Ρένας Μάνιου
- Μεχρι προσφατως οταν αναφερομασταν σε εθνικα θεματα εννοουσαμε τα παραδοσιακα Εθνικα θεματα οπως το Κυπριακο, Αιγαιο και σημερα την Α.Ο.Ζ. Χωρις ομως να το εχουμε αντιληφθει, αφησαμε να δημιουργηθει ενα νεο Εθνικο θεμα με τη μαζικη ανεξελεγκτη λαθρομεταναστευση. Το φαινομενο εμεινε για πολυ καιρο σχεδον απαρατηρητο και ασυνειδητοποιητο απο μεγαλη πλειοψηφια του κοσμου.

Σε αυτο εχουν ευθυνη τα Μ.Μ.Ε αλλα και τα ιδια τα Κομματα και οι Κυβερνησεις που δε το ανεδειξαν ως προβλημα.
Αντιθετως τοσο τα ΜΜΕ οσο και πολλα κομμματα και οι Κυβερνησεις της τελευταιας 15ετιας το αντιμετωπισαν με μια παραδοξη ανοχη.
Η τελευταια,εφτασε μαλιστα πολλες φορες σε σημειο επισημης προπαγανδας υπερ της λαθρομεταναστευσεως με ανθρωπιστικα και ιδεολογικα κριτηρια.
Οι Κυβερνησεις του
ΠΑΣΟΚ του Πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη και Γιωργου Παπανδρεου πηραν απροκλυπτα θεση υπερ της λαθρομεταναστευσης με επιχειρημα και αλλοθι την ιδεολογια της λεγομενης πολυπολιτισμικης κοινωνιας και την αναγκη δηθεν η Ελλλαδα να γινει πολυπολιτισμικη.
Αυτα διεκηρυξε επισημως ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης απο τη 10ετια του 90 λεγοντας οτι "η Ελλαδα πρεπει να γινει πολυπολιτισμικη".

Λαθρομεταναστευση και Παγκοσμιοποιηση

Η δηλωση αυτη του πρωην Ελληνα Πρωθυπουργου προκαλει απορια γιατι ηταν τοτε γνωστο οτι η Ελλαδα ειχε μια τελεια σχεδον Εθνικη συνοχη με 97% Ελληνικο πληθυσμο!
Τι νοημα ειχε λοιπον για την Ελλαδα μια τετοια διακηρυξη και γιατι πρεπει η Ελλαδα να γινει πολυπολιτισμικη?
Η απαντηση στο ερωτημα παραπεμπει στα Ιδεολογηματα και στην πολιτικη της Παγκοσμιοποιησης,υπερμαχος της οποιας παρουσιασθηκε ο τοτε Πρωθυπουργος και ο αργοτερα ο διαδοχος του Γιωργος Παπανδρεου.

Γιατι ομως συνδεεται η παγκοσμοιοποιηση με τη λεγομενη πολυπολιτισμικη κοινωνια και τον πολυπολιτισμο?
Η ιδεα αυτη αποτελει οργανικο στοιχειο της παγκοσμοιοποιησης γιατι η τελευταια αποσκοπει στη δημιουργια μιας ενιαιας Παγκοσμιας αγορας περα και πανω απο Εθνικα συνορα και Κρατη!
Η ενιαια παγκοσμια αγορα που επιδιωκει περιλαμβανει,οπως περιλαμβανει η καθε αγορα,3 ουσιαστικα πραγματα.


1.Την ελευθερη διακινηση κεφαλαιων


2.Την ελευθερη διακινηση προιοντων


3.Σταδιακα την ελευθερη διακινηση προσωπων


Στο πλαισιο λοιπον αυτο η Εθνικη αποδομηση και η εθνικη αλλοτριωση παρουσιαζονται ως απαραιτητες προυποθεσεις για την προωθηση μιας νεας παγκοσμιας ταξεως μεσα στην οποια τον προεξαρχοντα ρολο θα εχουν οι ανοιχτες αγορες και οχι τα Κρατη.
Η πολιτικη αυτη παρουσιαζεται παραπλανητικα ως δηθεν προοδευτικη και συγχεεται σκοπιμως με τον παραδοσιακο Διεθνισμο της Αριστερας,αυτο εχει ως ασποτελεσμα τα κομματα της Αριστερας που επισημως αντιτιθενται στην παγκοσμοιοποιηση να φενακιζονται και να υπολαμβανουν την πολιτικη της παγκοσμοιοποιησης ως δηθεν προοδευτικη πολιτικη.
Τα ιδεολογηματα αυτα καλλιεργουνται κατ εξοχην στο χωρο της παδειας οπου προωθειται η Εθνικη αποδομηση με προσχημα την πολυπολιτισμικη δηθεν κοινωνια.
Κορυφαιο παραδειγμα το περιβοητο βιβλιο 6ης Δημοτικου της Μαριας Ρεπουση,οπου η σφαγη της Σμυρνης παρουσιαζεται ευσχημως ως συνωστισμος!!!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΟ 90;
Η ανεξελεγκτη μαζικη λαθρομεταναστευση αρχισε την δεκατια του 90,τοτε δηλαδη που ξεκινησε η πολιτικη της παγκοσμιοποιησης.
Προβαλλεται ως επιχειρημα για τη λαθρομεταναστευση το γεγονος οτι υπαρχει φτωχεια και δυστυχια στον τριτο κοσμο και οτι διεξαγονται πολεμοι που προκαλουν κυματα προσφυγων προς την Ευρωπη.
Τιθεται το εξης ερωτημα,δεν υπηρχαν φτωχεια,δυστυχια και πολεμεοι στον τριτο κοσμο και πριν την δεκαετια του 90?
Ασφαλως υπηρχαν ,αυτο που δεν υπηρχε ηταν η πολιτικη της Παγκσμοιοποιησης και η πολιτικη της ανοχης των λαθρομεταναστων η οποια εκφραστηκε και με ριζικη αλλαγη του σχετικου νομικου πλαισιου.

irinimaniou@gmail.com
 το είδα http://greeknation.blogspot.com/2012/04/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ