Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τι συμβαίνει με τις συνεταιριστικές τράπεζες;

Όπως θα έχετε διαβάσει ήδη κάποιες συνεταιριστικές τράπεζες μπήκαν στο μάτι του κυκλώνα (της κρίσης?) και την εξυπηρέτηση των καταθέσεων τους ανέλαβε η Εθνική Τράπεζα μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Δημιουργείται όμως μία απορία για τον σχεδιασμό της κίνησης:

Οι τράπεζες που άμεσα έπαψαν να λειτουργούν είχαν καταθέσεις περίπου 432 εκατ ευρώ και δάνεια 452 εκατ ευρώ.
Με δεδομένο ότι οι καταθέσεις δεν είναι από πλευράς λογιστικής (και ουσίας) περιουσιακό στοιχείο, αλλά υποχρέωση δημιουργείται η εύλογη απορία
με τι αντισταθμίζεται η αύξηση των καταθέσεων της ΕΤΕ.

Ενισχύθηκε με μετρητά 432 εκατ ευρώ, με ομόλογα του δημοσίου ή με εγγυήσεις του δημοσίου ή θα γίνει αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ κατά 432 εκατ ευρώ με ανάδοχο το δημόσιο με πρόσχημα την κρίση?

Aν πρόκειται για μετρητά ποιός τα χορηγεί (το ΤΕΚΕ ?) και που θα διοχετευθούν?

Mήπως σε δάνεια προς την χειμαζόμενη οικονομία για προεκλογικούς λόγους?
(Μην το αποκλείετε. Θα λάβετε σύντομα το γράμμα...)

Aν πρόκειται για ομόλογα του δημοσίου ή εγγυήσεις του δημοσίου μετά την εφαρμογή του psi+ δεν λήφθηκε κανένα μάθημα από την διοίκηση της ΕΤΕ?
(Σιγά μην ληφθεί...)

Αν τέλος πρόκειται να καλυφθούν με αύξηση κεφαλαίου και συμμετοχή του δημοσίου θα ήθελα να επισημάνω ότι ενισχύοντας με 432 εκατ ευρώ τα ίδια κεφάλαια της ΕΤΕ είναι τεχνικά εφικτό (από πλευράς επάρκειας κεφαλαίων) να καλυφθεί εισφορά περιουσιακών στοιχείων στο ενεργητικό ύψους 3 δις ευρώ περίπου, οπότε θα προκύψει ρευστότητα 2,57 δις ευρώ στην ΕΤΕ.

Ποιά τρύπα ύψους 2,57 δις ευρώ πρόκειται να καλυφθεί και ποιό θα είναι το εισφερόμενο στοιχείο ιδιοκτησίας του δημοσίου άραγε?

Για να σας ιντριγκάρω πάντως θα σας πληροφορήσω ότι με μία αύξηση με παρόμοιο τρόπο 1,9 δις ευρώ θα παραγόταν αντίστοιχη ρευστότητα 11,7 δις ευρώ και τότε το εισφερόμενο στοιχείο θα μπορούσε να προβλεφθεί με σχετική ακρίβεια (τράπεζα προς πώληση με ενεργητικό αξίας τουλάχιστον 13,6 δις ευρώ (απόκτηση 100%) ή 27,13 δις ευρώ (απόκτηση 50%)).

Γιατί 1,9 δις ευρώ ?

Tόσες δεν είναι οι καταθέσεις όλων των συνεταιριστικών τραπεζών? (σύμφωνα με το link που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου)

Μήπως λοιπόν κάτι μας κρύβουν για τα σχέδια τους προεκλογικά οι κυβερνώντες και η κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη?

Πάντως η κίνηση σωτηρίας των συγκεκριμένων συνεταιριστικών τραπεζών έχει προεκλογική στόχευση ή αποτελεί ένα είδος προειδοποίησης για τις υπόλοιπες τράπεζες.
(Mία Τράπεζα στην Ηπειρωτική Ελλάδα, μία στην Πελοπόννησο και μία στο νησιωτικό χώρο. Τυχαίο?)

Στο άρθρο και στην αναφερόμενη επιστολή ομολογείται κυνικά ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό και ευρύτερο πάνω από ένα χρόνο.
(Τους είχε ενημερώσει έγκαιρα όπως πάντα ο κος Διοικητής, αλλά αυτοί το ξέχασαν ή έκαναν την πάπια!).

Σίγουρα η ευαισθησία και η προνοητικότητα για έγκαιρη λήψη επιβεβλημένων λύσεων δεν είναι κάτι δεδομένο για τους πολιτικούς στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα όταν δεν έχουν άμεσο πολιτικό συμφέρον.
(Ποιοί κινδυνεύουν ως σήμερα να μην εκλεγούν στη Λαμία, στην Πάτρα, στη Λέσβο και την Λήμνο άραγε?)

Προβλέπω να αποδειχθεί για μία ακόμα φορά ότι οι διαχειριστικές ικανότητες και η φαντασία των πολιτικών είναι κατώτερες των περιστάσεων.

Αλίμονό μας αν τους αφήσουμε προεκλογικά να προσπαθήσουν να μας "σώσουν".

Το μέλλον θα δείξει...
Οι μέρες τους είναι μετρημένες...
Ραντεβού στις εκλογές...

Δείτε το άρθρο στο παρακάτω link

Βόμβα: καταρρέει η συνεταιριστική τράπεζα Λαμίας ;



το είδα http://www.ramnousia.com/2012/03/blog-post_9096.html#.T3W6pR_bCEc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »