Η τροφή μας το φάρμακό μας
Καθώς έφτιαχνα σήμερα μια κολοκυθόπιτα, θυμήθηκα πως κάπου είχα διαβάσει για τις απίστευτες ιδιότητες των σπόρων της κολοκύθας και τα θρεπτικά συστατικά τους,αποφάσισα αυτή την φορά να μην τους πετάξω και να ωφεληθώ και γω!!!
Θρεπτικά συστατικά:
Τα κολοκυθόσπορα προέρχονται από την οικογένεια cucurbita (cucurbita pepo) και είναι ένα φυσικό και πολύ θρεπτικό προϊόν. Είναι το πιο θρεπτικό κομμάτι της κολοκύθας. Το λάδι, που περιέχουν, μεταξύ 40-50%, είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο πασατέμπος περιέχει πολύτιμα λιπαρά οξέα, ω-6 και κυρίως λινολεϊκό οξύ. Το ποσοστό πρωτεϊνών τους