… εκεί είχε πολλούς “Βαλκάνιους”
Balkans VS Christians – Which nation forced the Revolution of 1821 ?
Όπως λέγαμε λοιπόν,
κατά την Μ. Ευθυμίου, ο Υψηλάντης δεν υπέστη αρκετό τσαλάκωμα από το
βιβλίο του Tudor Dinu. Γι’ αυτό και κατά την βιβλιοπαρουσίαση της
29.3.2024, έδωσε έξτρα πάσες στον συγγραφέα. Αποδείχθηκε ότι ο
συγγραφέας είχε όρια.

Τα κομμουνιστικά παραμορφωτικά γυαλιά δεν επιτρέπουν καμία εξαγωγή συμπερασμάτων πέραν των προκαθορισμένων. Ο αναχρονισμός είναι το μικρότερο κακό. Η αγάπη μεταξύ κοινωνιών είναι προνόμιο του κομμουνιστικού διεθνισμού. Οι χριστιανοί δεν δικαιούνται ούτε να αναφέρονται ως ταυτοτική ομάδα, πολύ περισσότερο, να προκαλέσουν και επανάσταση. Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε η Μ. Ευθυμίου στις 29.3.2024, παροτρύοντας τον T. Dinu να μην αφήσει ούτε χιλιοστό στην πιθανότητα ο Υψηλάντης να κήρυξε μια υπερεθνική Επανάσταση των Χριστιανών. Ο T. Dinu αποστασιοποιήθηκε, έστω και
ελάχιστα. Κάτι επίκαιρο όμως, δείχνει η μαρξιστική προσέγγιση. Οι υποστηρικτές της εθνικής ελευθερίας είναι ταυτόχρονα υποστηρικτές των υπερεθνικών κρατών που προκύπτουν από τις συνενώσεις τέτοιων εθνών-κρατών. Με άλλα λόγια, τα εθνικά κράτη που διατηρούν ακόμα ικανή χριστιανική θεσμική παράμετρο μπορούν να διαλυθούν. Με άλλα λόγια, εχθρός της ελευθερίας είναι ο χριστιανισμός. Σεβαστό ως άποψη, όμως αυτό δεν είναι ιστορία.
Στις 24.3.2025, οι Ελπιδοφόρος, Trump, Guilfoyle έδειξαν περισσότερο ενημερωμένοι για τον ρόλο που κλήθηκε να παίξει ο Αλέξανδρος Υψηλάντης. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν και τι πολιτική πρόκειται να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ, έδειξαν να κατανοούν τι δέσποζε σε όλες ανεξαιρέτως τις προκηρύξεις του Υψηλάντη. Άλλωστε, το μοναδικό σημείο σύμπτωσης μεταξύ Κοραή και Καποδίστρια το 21 ήταν οι δηλώσεις τους, λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης: Δημιουργήστε προσωρινή κυβέρνηση, απεθυνθείτε στις ΗΠΑ για αναγνώριση.
Η
απόκρυψη του υπερεθνικού, χριστιανικού ελληνισμού από την ιστορία έχει
πολλά μασκαρέματα. Πολύ πριν τους «Βαλκάνιους» του 1800, επιβλήθηκε ο
όρος «Βυζαντινοί» στην θέση των «Ρωμαίων». Όσο για το κράτος που τελικά
αναγνώρισε η Ευρώπη των «φιλελλήνων», αυτό λεγόταν «Grèce» και όχι
«Hellas». Αν μη τι άλλο, μπορούμε να συμφωνήσουμε στο ποιοι ήθελαν
εθνικό κράτος πολύ πριν το 1821 και ποιοι όχι. Έτσι δεν είναι κα
Ευθυμίου;
Στέργιος Ζυγούρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου