Ερώτηση-παγίδα
Mετάφραση: Απολλόδωρος
15 Σεπτεμβρίου 2023 | Edward Slavsquat | Διαβάστε το εδώ
***"Βιωσιμότητα/ Βιώσιμοι" κλπ. μια ακόμα λέξη μπουρδολογίας των Παγκοσμιοποιητικών Ελίτ για να μπερδεύουν τις αφελείς ανθρωπομάζες ώστε να μας οδηγήσουν στην Δυστοπία του Αφανισμού που μας μηχανεύονται
Στις 23 Αυγούστου 2023, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία υπόσχονται ότι οι BRICS θα επιδιώξουν την Αειφορία.
Δύο εβδομάδες αργότερα, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και περισσότερες από δώδεκα άλλες χώρες δημοσίευσαν τη δική τους κοινή δήλωση, υποσχόμενες ότι η G20 θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να καταστήσει τον κόσμο εξαιρετικά Αειφόρο.
Αλλά ποιος διακυβερνητικός οργανισμός αγαπάει περισσότερο την Αειφορία; Είναι δύσκολο να πει κανείς, επειδή αυτές οι δύο πολύ διαφορετικές ομάδες με πολύ διαφορετικά οράματα για το μέλλον δεν μπορούν να σταματήσουν να λογοκρίνουν η μία την άλλη.
Αν δεν με πιστεύετε, ορίστε...
Για τη ζωτική σημασία της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
G20 (Διακήρυξη των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Δεσμευόμαστε να: ... Να επιταχύνουμε την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη [και] να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση από όλες τις πηγές για την επιτάχυνση της προόδου όσον αφορά τους ΣΒΑ. [...]
Στο μέσο της διαδρομής προς το 2030, η παγκόσμια πρόοδος όσον αφορά τους ΣΒΑ είναι εκτός τροχιάς, καθώς μόνο το 12% των στόχων βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια αυτής της Δεκαετίας Δράσης, θα αξιοποιήσουμε τη συγκλητική δύναμη της G20 και τη συλλογική της αποφασιστικότητα για την πλήρη και αποτελεσματική εφαρμογή της Ατζέντας 2030 και την επιτάχυνση της προόδου προς τους ΣΒΑ, εγκαίρως, ώστε να διαμορφώσουμε τον κόσμο που θέλουμε να δούμε για τις μελλοντικές μας γενιές.
BRICS (Διακήρυξη Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ του 2023):
Επαναβεβαιώνουμε την έκκληση για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη στις τρεις διαστάσεις της: οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική, με ισορροπημένο και ολοκληρωμένο τρόπο, με την κινητοποίηση των μέσων που απαιτούνται για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030. [...]
Θα αναζητήσουμε λύσεις για την επιτάχυνση της εφαρμογής της Ατζέντας 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Σχετικά με τη ζωτική σημασία της ενσωμάτωσης των ΣΒΑ (Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης) με Ολιστικό Τρόπο
G20 (Διακήρυξη των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Αναγνωρίζοντας ότι η ευημερία και η ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών γενεών εξαρτάται από τις τρέχουσες αναπτυξιακές και άλλες πολιτικές επιλογές και δράσεις μας, αποφασίζουμε να επιδιώξουμε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική μεγέθυνση και ανάπτυξη με ολοκληρωμένο, ολιστικό και ισορροπημένο τρόπο.
BRICS (Διακήρυξη Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ του 2023):
Αναγνωρίζουμε τη σημασία της εφαρμογής των ΣΒΑ με ολοκληρωμένο και ολιστικό τρόπο, μεταξύ άλλων μέσω της εξάλειψης της φτώχειας καθώς και της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, ενώ παράλληλα προωθούμε τη βιώσιμη χρήση της γης και τη διαχείριση των υδάτων, τη διατήρηση της βιολογικής ποικιλότητας και τη βιώσιμη χρήση των συστατικών της και της βιοποικιλότητας και τη δίκαιη και ισότιμη κατανομή των οφελών που προκύπτουν από τη χρήση των γενετικών πόρων...
Για τη ζωτική σημασία της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
G20 (Διακήρυξη των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε επειγόντως τις δράσεις μας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κρίσεων και προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της κλιματικής αλλαγής. Αναγνωρίζουμε ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής υφίστανται παγκοσμίως, ιδίως από τους φτωχότερους και πιο ευάλωτους. [...]
Σημειώνουμε με ανησυχία ότι οι παγκόσμιες φιλοδοξίες και η εφαρμογή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής παραμένουν ανεπαρκείς για την επίτευξη του θερμοκρασιακού στόχου της Συμφωνίας του Παρισιού για τη συγκράτηση της αύξησης της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας σε επίπεδα πολύ κάτω των 2°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και τη συνέχιση των προσπαθειών για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας σε 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Επισημαίνουμε τη σημασία φιλόδοξης δράσης σε όλους τους πυλώνες της Συμφωνίας του Παρισιού, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες διαθέσιμες επιστημονικές γνώσεις.
BRICS (Διακήρυξη Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ του 2023):
Συμφωνούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη, οικονομικά προσιτή και βιώσιμη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών και χαμηλών εκπομπών άνθρακα σύμφωνα με τις αρχές [της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή]... [...]
Επισημαίνουμε εκ νέου τη σημασία της εφαρμογής της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) και της Συμφωνίας του Παρισιού.
Σχετικά με τη ζωτική σημασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
G20 (Διακήρυξη των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Επαναβεβαιώνουμε ότι ένα πολυμερές εμπορικό σύστημα βασισμένο σε κανόνες, χωρίς διακρίσεις, δίκαιο, ανοικτό, χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιο, βιώσιμο και διαφανές, με τον ΠΟΕ στον πυρήνα του, είναι απαραίτητο.
BRICS (Διακήρυξη Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ του 2023):
Επιβεβαιώνουμε την υποστήριξή μας στο ανοικτό, διαφανές, δίκαιο, προβλέψιμο, χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιο, αμερόληπτο και βασιζόμενο σε κανόνες πολυμερές εμπορικό σύστημα με πυρήνα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).
Σχετικά με τη ζωτική σημασία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
G20 (Διακήρυξη των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της υγείας, με πυρήνα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), και στην οικοδόμηση πιο ανθεκτικών, δίκαιων, βιώσιμων και χωρίς αποκλεισμούς συστημάτων υγείας για την επίτευξη της καθολικής υγειονομικής κάλυψης, την εφαρμογή της προσέγγισης «Μία υγεία», την ενίσχυση της ετοιμότητας για πανδημίες και την ενίσχυση των υφιστάμενων συστημάτων επιτήρησης λοιμωδών νοσημάτων.
BRICS (2022 XIV Σύνοδος Κορυφής BRICS Διακήρυξη του Πεκίνου):
Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στην πολυμέρεια και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια διακυβέρνηση της υγείας, υποστηρίζοντας παράλληλα τις δραστηριότητες άλλων σχετικών οργανισμών του ΟΗΕ. [...]
Υποστηρίζουμε τον ηγετικό ρόλο του ΠΟΥ στην καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς και αναγνωρίζουμε πρωτοβουλίες όπως το COVAX και το ACT-A. Αναγνωρίζουμε τη σημασία των συζητήσεων στο πλαίσιο του ΠΟΕ σχετικά με τις σχετικές προτάσεις παραίτησης από την πνευματική ιδιοκτησία, καθώς και τη δημιουργία ικανοτήτων και την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής εμβολίων και άλλων εργαλείων υγείας, ιδίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τονίζουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η ενίσχυση της συνεργασίας όσον αφορά τις μεθόδους δοκιμών, τη θεραπευτική, την έρευνα, την παραγωγή και την αναγνώριση των εμβολίων, την έρευνα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους υπό το πρίσμα των νέων παραλλαγών του ιού COVID-19 και την αναγνώριση του εθνικού εγγράφου εμβολιασμού κατά του COVID-19 και των αντίστοιχων δοκιμών, ιδίως με σκοπό τα διεθνή ταξίδια.
Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας στην πολυμέρεια και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ώστε να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διακυβέρνηση της παγκόσμιας υγείας, υποστηρίζοντας παράλληλα τις δραστηριότητες άλλων σχετικών οργανισμών του ΟΗΕ.
Για τη ζωτική σημασία της ετοιμότητας για πανδημίες
G20 (Δήλωση των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην ενίσχυση της παγκόσμιας υγειονομικής αρχιτεκτονικής για την πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση πανδημιών (PPR) μέσω της ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας στο πλαίσιο της Κοινής Ομάδας Εργασίας Οικονομικών και Υγείας (JFHTF). Στο πλαίσιο της JFHTF, χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των προσκεκλημένων βασικών περιφερειακών οργανώσεων στις συνεδριάσεις της Task Force, καθώς ενισχύουν τη φωνή των χωρών με χαμηλό εισόδημα. Χαιρετίζουμε τη συζήτηση σχετικά με το πλαίσιο για τις οικονομικές ευπάθειες και τους κινδύνους (FEVR) και την αρχική έκθεση για τις οικονομικές ευπάθειες και τους κινδύνους που προκύπτουν από πανδημίες, η οποία δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
BRICS (2022 XIV Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής BRICS στο Πεκίνο):
Τονίζουμε ότι οι χώρες BRICS θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για το COVID-19 και για μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας και να ενισχύσουν τις ανταλλαγές και τη συνεργασία σε θέματα συναγερμού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας, ετοιμότητας και αντιμετώπισης της πρόληψης πανδημίας και βέλτιστων πρακτικών στην ιατρική περίθαλψη. Χαιρετίζουμε την εικονική έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης Εμβολίων των BRICS και επαινούμε την «Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα των εμβολίων και την από κοινού οικοδόμηση μιας αμυντικής γραμμής κατά της πανδημίας». [...]
Καλούμε τους διεθνείς οργανισμούς και τους φιλάνθρωπους να προμηθεύονται εμβόλια και ενισχυτικά από κατασκευαστές σε αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση των δυνατοτήτων παραγωγής που αναπτύσσονται. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας και της ετοιμότητας για τις αναδυόμενες παραλλαγές και για τυχόν μελλοντικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πανδημιών. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόσβαση σε διαγνωστικά και θεραπευτικά προϊόντα είναι απαραίτητη για την υιοθέτηση ποιοτικών και οικονομικά προσιτών ιατρικών αντιμέτρων και την ανάπτυξη συνολικών δυνατοτήτων επιτήρησης.
Επίσης, BRICS (Διακήρυξη 2023 του Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ):
Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της συλλογικής μας ικανότητας για παγκόσμια πρόληψη, ετοιμότητα και αντιμετώπιση πανδημιών και να ενισχύσουμε την ικανότητά μας να καταπολεμήσουμε συλλογικά τυχόν τέτοιες πανδημίες στο μέλλον. Από την άποψη αυτή, θεωρούμε σημαντικό να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας στο Εικονικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Εμβολίων των BRICS. Προσβλέπουμε στην πραγματοποίηση της συνάντησης υψηλού επιπέδου για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και ζητάμε ένα αποτέλεσμα που θα κινητοποιήσει την πολιτική βούληση και τη συνεχή ηγεσία σε αυτό το θέμα.
Για τη ζωτική σημασία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού
G20 (Διακήρυξη των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Επικροτούμε τις προσπάθειες της Ινδικής Προεδρίας για την επιτάχυνση της εφαρμογής της Ατζέντας 2030. Για το σκοπό αυτό, εμείς:
i. Αναγνωρίζουμε τον ρόλο του ψηφιακού μετασχηματισμού, της τεχνητής νοημοσύνης, των εξελίξεων στα δεδομένα και την ανάγκη αντιμετώπισης των ψηφιακών διαχωρισμών. Υποστηρίζουμε τις αρχές της G20 για την αξιοποίηση των δεδομένων για την ανάπτυξη (D4D) και χαιρετίζουμε την απόφαση να δρομολογηθεί η πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της ικανότητας των δεδομένων για την ανάπτυξη, καθώς και άλλες υφιστάμενες πρωτοβουλίες [...]
[Αποφασίζουμε να] βελτιώσουμε την πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες και ψηφιακές δημόσιες υποδομές και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ψηφιακού μετασχηματισμού για την ενίσχυση της βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.
BRICS (Διακήρυξη 2023 Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ):
Συμφωνούμε να διερευνήσουμε τις ευκαιρίες σχετικά με τους συνεργατικούς μηχανισμούς ψηφιακής εκπαίδευσης των BRICS, να διεξάγουμε διαλόγους σχετικά με τις πολιτικές ψηφιακής εκπαίδευσης, να μοιραστούμε ψηφιακούς εκπαιδευτικούς πόρους, να οικοδομήσουμε έξυπνα εκπαιδευτικά συστήματα και να προωθήσουμε από κοινού τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης στις χώρες BRICS και να αναπτύξουμε μια βιώσιμη εκπαίδευση ενισχύοντας τη συνεργασία στο πλαίσιο του δικτύου πανεπιστημίων BRICS και άλλες πρωτοβουλίες μεταξύ ιδρυμάτων στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημιακού Συνδέσμου BRICS.
Επίσης BRICS (2022 XIV Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής BRICS στο Πεκίνο):
Επικροτούμε την πρόταση για τη διοργάνωση του φόρουμ υψηλού επιπέδου των BRICS για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Λαμβάνοντας το ως ευκαιρία, προσβλέπουμε στην εμβάθυνση της συνεργασίας, μεταξύ άλλων, για την καταπολέμηση του COVID-19, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ανθεκτικότητα και τη σταθερότητα των βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων και την ανάπτυξη με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. [...]
Υποστηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον χώρο της εκπαίδευσης και της ΤΕΕ και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την προσβασιμότητα και την ισότητα στην εκπαίδευση και να προωθήσουμε την ανάπτυξη ποιοτικής εκπαίδευσης. Επαναλαμβάνουμε τη σημασία της ψηφιοποίησης στην εκπαίδευση και της ανάπτυξης μιας βιώσιμης εκπαίδευσης με την ενίσχυση της συνεργασίας στο πλαίσιο του δικτύου πανεπιστημίων BRICS και της Πανεπιστημιακής Λίγκας BRICS.
Σχετικά με τη ζωτική σημασία του να είσαι Πράσινος
G20 (Διακήρυξη των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε τις βιώσιμες ροές κεφαλαίων. Για το σκοπό αυτό, σημειώνουμε την έκθεση του ΟΟΣΑ, «Προς μια ομαλή πράσινη μετάβαση - Επενδυτικές απαιτήσεις και διαχείριση των κινδύνων στις ροές κεφαλαίων». [...]
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της υποστήριξης της εμπορικής αξιοποίησης τεχνολογιών αρχικών σταδίων που αποφεύγουν, μειώνουν και απομακρύνουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και διευκολύνουν την προσαρμογή, σημειώνουμε τις συστάσεις σχετικά με τις χρηματοοικονομικές λύσεις, πολιτικές και κίνητρα για την ενθάρρυνση μεγαλύτερων ιδιωτικών ροών για την ταχεία ανάπτυξη, επίδειξη και εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών και τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών.
BRICS (Διακήρυξη Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ του 2023):
Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το έργο της ειδικής ομάδας για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και τις υποδομές στην ανταλλαγή γνώσεων, ορθών πρακτικών και διδαγμάτων σχετικά με την αποτελεσματική ανάπτυξη και παροχή υποδομών προς όφελος όλων των χωρών μελών. Στο πλαίσιο αυτό, η ειδική ομάδα συγκέντρωσε κατευθυντήριες αρχές που προωθούν την υιοθέτηση μιας προγραμματικής προσέγγισης στην παροχή υποδομών και προωθεί τη χρήση των ΣΔΙΤ και άλλων συνδυασμένων χρηματοδοτικών λύσεων στην ανάπτυξη και παροχή υποδομών. Ανυπομονούμε να συγκαλέσουμε το Συμπόσιο Επενδύσεων σε Υποδομές αργότερα φέτος για μια συζήτηση μεταξύ των κυβερνήσεων, των επενδυτών και των χρηματοδοτών των BRICS σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για την προώθηση της χρήσης πράσινης, μεταβατικής και βιώσιμης χρηματοδότησης στην παροχή υποδομών. [...]
Αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη για ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας και τη σημασία της αύξησης των αμοιβαίων τουριστικών ροών και θα εργαστούμε για την περαιτέρω ενίσχυση της Συμμαχίας των BRICS για τον Πράσινο Τουρισμό για την προώθηση μέτρων, τα οποία μπορούν να διαμορφώσουν έναν πιο ανθεκτικό, βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικό τομέα.
Για τη ζωτική σημασία των Πιστωτικών Μορίων Άνθρακα
G20 (Διακήρυξη των ηγετών της G20 του 2023 στο Νέο Δελχί):
Επαναλαμβάνουμε τη σημασία ενός μείγματος πολιτικής που αποτελείται από φορολογικούς, αγοραίους και ρυθμιστικούς μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένης, κατά περίπτωση, της χρήσης μηχανισμών τιμολόγησης και μη τιμολόγησης του άνθρακα και κινήτρων προς την κατεύθυνση της ουδετερότητας του άνθρακα και του καθαρού μηδενισμού.
BRICS (Διακήρυξη Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ του 2023):
Καλούμε για συνεργασία μεταξύ των χωρών BRICS για την τεχνολογική ουδετερότητα και παροτρύνουμε περαιτέρω για την υιοθέτηση κοινών, αποτελεσματικών, σαφών, ξεκάθαρων, δίκαιων και διαφανών προτύπων και κανόνων για την αξιολόγηση των εκπομπών, την εκπόνηση συμβατών ταξινομιών των βιώσιμων έργων, καθώς και τη λογιστική των μονάδων άνθρακα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου