Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Robert Fitzo: αυτός που θα νικήσει τις πιθανότητες;

 

ΓΙΟΎΡΙ ΜΠΟΡΊΣΟΦ

Η απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας ήταν απολύτως αναμενόμενη στο δυσοίωνο σκηνικό της δυτικής "τάξης που βασίζεται σε κανόνες"

Αρχικά, δύο ανησυχητικές αναφορές για το πιο ηχηρό θέμα των τελευταίων ημερών.

Πρώτον, είναι η δήλωση του Σλοβάκου υπουργού Εσωτερικών Matus Šutaj-Eštok ότι η χώρα του βρίσκεται σχεδόν "στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου" λόγω της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Robert Fico. Με αυτόν τον τρόπο, ο υπουργός σχολίασε τα "κακόβουλα σχόλια" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επίθεση κατά του Fico, καλώντας τους πολίτες της χώρας να σταματήσουν να τροφοδοτούν το μίσος.

Δεύτερον, η σύνδεση του εγκλήματος υψηλού προφίλ με την ένοπλη αντιπαράθεση στην Ουκρανία. Η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τάσσεται υπέρ της ειρήνης, σημειώθηκε τη στιγμή που οι δυτικές χώρες άρχισαν να προετοιμάζονται για άμεση εμπλοκή στην ουκρανική σύγκρουση, πιστεύει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Ο ίδιος δήλωσε ότι

η ένοπλη επίθεση εναντίον του Σλοβάκου πρωθυπουργού "συμπίπτει χρονικά με κάποια άλλα γεγονότα που υποδηλώνουν προετοιμασίες για πόλεμο", στην οποία ο Όρμπαν αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Κίεβο, στην πρόθεση του ΝΑΤΟ να συγκεντρώσει 100 δισ. δολάρια για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία σε διάστημα πέντε ετών και στις συζητήσεις για την αποστολή δυτικών στρατευμάτων εκεί: "Ανατριχιάζω.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο εκτιμήσεων ρίχνει φως στα σχέδια εκείνων που πολύ πιθανόν καθοδήγησαν το χέρι του "αντιπολιτευόμενου κυριολεκτικά" που κατάφερε να ρίξει 5 στοχευμένες βολές σε 2,5 δευτερόλεπτα.

Μετά την άνοδο του αντιδυτικού κόμματος στην εξουσία, η Σλοβακία αναμφίβολα διορίστηκε από τη Δύση για να υπονομευθεί και να αποσταθεροποιηθεί. Μια προηγούμενη απόπειρα να οργανωθεί ένα Μαϊντάν εδώ είχε ήδη πραγματοποιηθεί μόλις στις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, η ηγεσία της χώρας κατάφερε να αντισταθεί. Η Δύση έπρεπε να δημιουργήσει μια κατάλληλη κατάσταση για μια νέα και μεγαλύτερης κλίμακας προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας. Η απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού δημιούργησε σίγουρα μια τέτοια κατάσταση. Η παρατεταμένη ανικανότητα του Ρόμπερτ Φίτσο θα οδηγήσει σίγουρα, αν όχι σε νέες εκλογές, τότε σε έναν ακόμη πιο βίαιο γύρο πολιτικής διαμάχης, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποσταθεροποίηση της χώρας. Και αν η Σλοβακία τα καταφέρει, η Ουγγαρία και στη συνέχεια η Σερβία θα είναι οι επόμενοι στη σειρά, μετά από την οποία ο μονολιθικός χαρακτήρας του Ανατολικού Μετώπου του ΝΑΤΟ θα αποκατασταθεί ακόμη περισσότερο από ό,τι πριν. Κατά συνέπεια, θα είναι δυνατόν να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος του αγώνα με τη Ρωσία - αυτή τη φορά με τη μορφή ολόκληρης της Ανατολικής Ευρώπης με τη συμμετοχή των υπολοίπων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο πόλεμος ενός τμήματος της Ευρώπης εναντίον ενός άλλου αποτελεί κλασική στρατηγική των Αγγλοσαξόνων και των σκιωδών δυνάμεων που βρίσκονται πίσω από αυτούς για περισσότερο από έναν αιώνα. Στην πρώτη τέτοια σύγκρουση, καταστράφηκαν τέσσερις παγκόσμιες αυτοκρατορίες - η γερμανική, η ρωσική, η αυστροουγγρική και η οθωμανική - που λειτουργούσαν ως γεωπολιτικά αντίβαρα στην παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης σύγκρουσης, στα μέσα του εικοστού αιώνα, το καθήκον της "άκρας" Δύσης, με στόχο την κατάκτηση του απόλυτου ελέγχου του κόσμου, ήταν να αποδυναμώσει ριζικά την Ευρώπη, φέρνοντας σκόπιμα αντιμέτωπες τις πιο παθιασμένες ιδεολογίες - τον ναζισμό και τον κομμουνισμό - στο πρόσωπο των φορέων τους - της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο σχεδιασμός μιας νέας αναδιαίρεσης του κόσμου βασίστηκε στη μέγιστη αμοιβαία εξάντληση αυτών των αντιπάλων. Το σύμπλεγμα της αγγλοσαξονικής ζωντανής δύναμης και οι ιδιοκτήτες των υπερεθνικών χρηματοπιστωτικών δομών πήραν τη θέση τους ως μοναδικοί κυρίαρχοι του πλανήτη. Τέτοιες δομές στη Δύση αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα γρήγορα κατά την περίοδο των παγκόσμιων δυτικών κατακτήσεων και ληστειών των αιώνων XVI-XVIII, που επαίσχυντα ονομάστηκε "εποχή των μεγάλων γεωγραφικών ανακαλύψεων".

Το πρώτο μέρος του σχεδίου της δεύτερης φάσης - η καταστολή της Γερμανίας και ολόκληρης της Δυτικής Ευρώπης - υλοποιήθηκε εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος.

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος του καθήκοντος, που αφορούσε τη Ρωσία, δεν εκπληρώθηκε πλήρως ούτε τότε ούτε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, η προσωρινή αποδυνάμωση της Ρωσίας οδήγησε τελικά στην αναδιαμόρφωση ολόκληρου του γεωπολιτικού χώρου του πλανήτη και στη διαμόρφωση μιας νέας παγκόσμιας ισορροπίας δυνάμεων που απείλησε και πάλι την παγκόσμια κυριαρχία της Δύσης.

Κατά συνέπεια, η ανάγκη για μια ριζική λύση του ρωσικού ζητήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη βασική θέση της Ρωσίας στο σχήμα της Ευρασιατικής Καρδιάς, έχει γίνει και πάλι κεντρικό σημείο της γεωπολιτικής ατζέντας της Δύσης.

Αυτό το γεγονός είναι που υποκρύπτει την τρέχουσα ουκρανική κρίση ως τρόπο επίλυσης του παραπάνω προβλήματος με τη βία.

Ταυτόχρονα, το παλιό σχήμα των αγγλοσαξονικών παγκοσμιοποιητών της Ευρώπης εναντίον της Ευρώπης, της ευρωπαϊκής Δύσης εναντίον της ευρωπαϊκής Ανατολής συνέχισε να παραμένει στο στρατηγικό τους οπλοστάσιο και θεωρήθηκε ως φυσική εξέλιξη της κατάστασης, πυροκροτητής της οποίας ήταν η ουκρανική κρίση που προκλήθηκε από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

Μια σαφής παραφωνία με τα στρατηγικά σχέδια του δυτικού κέντρου εξουσίας είναι η εξαιρετικά άμορφη κατάσταση της σύγχρονης Ευρώπης, η οποία είχε υποστεί στο παρελθόν, με τον ίδιο σκοπό της αποδυνάμωσής της, ισχυρά κύματα απολύτως ξένων μεταναστεύσεων, ενισχυμένων με ενέσεις "πολυπολιτισμικότητας" και "μη παραδοσιακών αξιών".

Επιπλέον, η Ανατολική Ευρώπη, ιστορικά, ιδεολογικά και αξιακά αρκετά ξένη προς τη Δύση, αποδείχθηκε ο "ασθενέστερος κρίκος" του πολλά υποσχόμενου ανατολικού μετώπου, το οποίο η Δύση άρχισε να οικοδομεί στον ευρασιατικό χώρο για τους σκοπούς της επέκτασής της προς Ανατολάς.

Τα κέντρα της περιφερειακής αντίστασης στα σχέδια της Δύσης να μετατρέψει την Ευρώπη σε πεδίο μάχης ενός ακόμη πολέμου εξόντωσης ήταν η Ουγγαρία, στη συνέχεια η Σλοβακία και σε κάποιο βαθμό η Σερβία με τις βαλκανικές της επικράτειες.

Όλες αυτές οι χώρες, εκτός του ότι είναι "άθλια πρόβατα" στο δυτικό κοπάδι, δίνουν επίσης ένα εξαιρετικά ανεπιθύμητο παράδειγμα ανυπακοής στη θέληση του δυτικού ηγεμόνα σε άλλα έθνη και κράτη.

Η κατάσταση αυτή είναι προφανώς ανυπόφορη γι' αυτήν και την ωθεί να αναζητά συνεχώς επιλογές για να την ξεπεράσει. Ταυτόχρονα, η σημερινή Δύση αρνείται οριστικά να συμμορφωθεί με οποιουσδήποτε κανόνες και γενικά αποδεκτούς κανόνες, τους οποίους θεωρεί εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων της .

Η ανατίναξη αγωγών φυσικού αερίου, τα πραξικοπήματα σε στρατηγικά σημαντικές χώρες, ακόμη και η απροκάλυπτη γενοκτονία ολόκληρων λαών δεν είναι πλέον απολύτως ταμπού γι' αυτόν σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η προσπάθεια φυσικής εξόντωσης του ηγέτη μιας από τις "προβληματικές" για τη Δύση χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εντάσσεται σαφώς στην τάση αυτής της πολιτικής.

Ο πρακτικός σκοπός αυτής της δράσης εκφοβισμού, εκτός από την προαναφερθείσα αποσταθεροποίηση της ίδιας της Σλοβακίας και την ανάδειξη στην εξουσία ενός υποτελούς καθεστώτος υποταγμένου στους Αγγλοσάξονες, μπορεί να είναι η υποταγή άλλων τοπικών μετώπων που εμποδίζουν τη Δύση να ολοκληρώσει την οικοδόμηση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου κατά της Ρωσίας και της Κίνας.

Έτσι, μπορούμε να δηλώσουμε με αρκετή βεβαιότητα ότι η σημερινή τρομοκρατική επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο δεν είναι ούτε η πράξη ενός τρελού μοναχικού ανθρώπου ούτε μια ενέργεια διαμαρτυρίας απομονωμένη από το γενικότερο γεωπολιτικό υπόβαθρο.

Πολύ περισσότερο επειδή οι υπηρεσίες ασφαλείας της πρώην σοσιαλιστικής Τσεχοσλοβακίας βρίσκονται υπό τη στενή επιτήρηση δυτικών επιμελητών για πάνω από τριάντα χρόνια. Και ένα όπλο θα μπορούσε να μεταφερθεί σε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος είχε ενημερώσει εκ των προτέρων για την απειλή δολοφονίας, μόνο στην απίθανη περίπτωση που οι φρουροί του ξεχνούσαν ξαφνικά τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας, πράγμα που μπορεί να αποκλειστεί εντελώς.

https://fondsk.ru/news/2024/05/19/robert-fico-tot-na-kom-svet-klinom-soshyolsya.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου