Σελίδες

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Πληροφορίες από την ΕΥΠ λένε ότι ο ‘Αδωνις και ο Μάκης έχουνε «αρμέξει» τον Yaşam Ayavefe εκατομμύρια ευρώ

Πληροφορίες από την ΕΥΠ λένε ότι ο ‘Αδωνις και ο Μάκης έχουνε «αρμέξει» τον Yaşam Ayavefe εκατομμύρια ευρώ

Πληροφορίες από την ΕΥΠ λένε ότι ο ‘Αδωνις και ο Μάκης έχουνε «αρμέξει» τον Yaşam Ayavefe εκατομμύρια ευρώ για να τον πολιτογραφήσουν ως Επίτιμο Έλληνα. Οπότε, να μας πει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πόσα της έδωσαν ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης για να βάλει την υπογραφή της στο Προεδρικό Διάταγμα.
ΕΓΓΡΑΦΑ

Επικερδής για τους Έλληνες Πολιτικούς η πολιτογράφηση quid pro quo αλλοδαπών στην Ελλάδα.

Έλληνες πολιτικοί όπως οι

υπουργοί Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης εφηύραν τρόπους για να πλουτίζουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν οι δράσεις τους με την πολιτογράφηση εγκληματιών με σκοτεινό παρελθόν και πιθανών τρομοκρατών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε αυτά τα κόλπα συμπαρέσυραν και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εφόσον δεν έχουν από κοινού μοιράσει αδιευκρίνιστα ποσά.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η τιμητική πολιτογράφηση του αμφιλεγόμενου Τούρκου Yaşam Ayavefe.

Στις 14 Ιουνίου 2022 με απόφαση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Ν. Σακελλαροπούλου εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 3141) με το οποίο πολιτογραφεί τιμητικά Έλληνα τον Τούρκο Yaşam Ayavefe.

Ο Yaşam Ayavefe ταυτόχρονα με άλλες 4 υπηκοότητες που κατέχει (Δομινικανής Δημοκρατίας, Σερβίας, Μαυροβουνίου και Τουρκίας είναι και Διπλωμάτης της Δημοκρατίας της Λιβερίας, κάτοχος του Διπλωματικού Διαβατηρίου DP 0002945 το οποίο εκδόθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2022 και ημερομηνία λήξεως 5 Ιανουαρίου 2024.

Το Διπλωματικό Διαβατήριο της Δημοκρατίας της Λιβερίας εξαγόρασε προς 350.000 Δολάρια υπόθεση έρευνας των Αμερικανικών διωκτικών αρχών, ενώ της Δομινικανής Δημοκρατίας με 100.000 Δολάρια.

Πόσα εκατομμύρια επακριβώς κόστισε στον Yaşam Ayavefe η «μόνιμη λύση» γνωρίζουν μόνο οι Έλληνες διεφθαρμένοι υπουργοί Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι μία ερώτηση που θα έπρεπε να απαιτήσει να απαντήσουν, να μάθει, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου που συμπαρέσυραν στο έγκλημα οι διεφθαρμένοι, εφόσον δεν πήρε μερίδιο, οπότε εύλογα δεν θα μάθουμε ποτέ το ακριβές τίμημα της πολιτογράφησης quid pro quo του Yaşam Ayavefe.

Τον Φεβρουάριο του 2019 ο Τούρκος Yaşam Ayavefe που πολιτογράφησαν τιμητικά Έλληνα οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της Ελλάδας, συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία όταν προσπάθησε να περάσει τα σύνορα στη Βουλγαρία με πλαστό ελληνικό διαβατήριο. Το γεγονός αυτό και μόνο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η καταδίκη για ποινικό αδίκημα αποτελεί κώλυμα για την απόδοση τιμητικής πολιτογράφησης, η πρόβλεψη αυτή φέρεται να παρακάμφθηκε στην περίπτωση του Yaşam Ayavefe με την σωτήρια επέμβαση των διεφθαρμένων πολιτικών της Ελλάδας, υπουργούς Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη όπου αιτία της περίπτωσης Yaşam Ayavefe πλούτισαν.

Στις 13 Ιουλίου 2018, η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Yaşam Ayavefe (ο ρόλος του οποίου στην εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζεται «ηγετικός») προκειμένου να εκτίσει την ποινή του αλλά, έως τότε, ο Yaşam Ayavefe βρισκόταν στην Ελλάδα.

Στις 25 Ιουλίου 2019, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του, αλλά ο Yaşam Ayavefe άσκησε έφεση και, περίπου ένα μήνα αργότερα, του χορηγήθηκε άσυλο στην Ελλάδα. Είχε υποστηρίξει ότι, όντας χριστιανός, κινδύνευε αν επέστρεφε στην Τουρκία. Υποστήριξε επίσης ότι η καταδίκη του στην Τουρκία ήταν αβάσιμη. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης δεν αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς που παρουσίασε περί αβάσιμης καταδίκης, αλλά δέχθηκε ότι ο Yaşam Ayavefe κινδύνευε να υποστεί «διώξεις» σε περίπτωση έκδοσής του στην Τουρκία, δεδομένης της πίστης του και της θέσης του «ως μέλος μιας ομάδας αντιφρονούντων που αντιτίθεται στο πολιτικό καθεστώς στην Τουρκία».

Στις 16.10.2019 λαμβάνει Άδεια Διαμονής Δικαιούχου Διεθνούς Προστασίας της Υπηρεσίας Ασύλου Ελλάδας

Σύμφωνα με τον διεφθαρμένο υπουργό Μάκη Βορίδη στις 8 Ιουλίου 2022, μετά την αποφυλάκισή του προχώρησε στην αγορά ιδιωτικής κατοικίας αξίας 1,65 εκατομμυρίων ευρώ και επένδυσε 10.000.000 ευρώ σε μετοχές εταιρείας που διαχειρίζεται ξενοδοχείο στη Μύκονο όπου συνέταιρος φέρεται ένας Έλληνας ο Ιάσωνας Μηλιώνης. Να σημειώσουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδη με την δικηγορική του ιδιότητα είχε υπερασπιστεί έναν από τους 2 υπεύθυνους του οικονομικού σκανδάλου διαφθοράς και υπεξαίρεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ της ENERGA στην Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους Βασίλης Μηλιώνης και Αριστείδης Φλώρος

Όταν ξέσπασε η Covid-19, ο Yaşam Ayavefe φέρεται να προέβη σε μια σειρά δωρεών που πραγματοποίησε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και εκκλησιαστικά ιδρύματα.

Στις 23 Μαΐου 2020, ο Yaşam Ayavefe βαπτίστηκε χριστιανός στον Πειραιά και έλαβε το όνομα Λεωνίδας.

Προς υποστήριξη της απόδοσης τιμητικής πολιτογράφησης στον ίδιο παρουσιάστηκαν δύο συστατικές επιστολές στην ΠτΔ: Την πρώτη (06.10.20) υπογράφει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, που τονίζει τις δωρεές του στην Εκκλησία και τα ιδρύματά της, και τη δεύτερη (16.10.20) την υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, που αναφέρεται στις επενδύσεις του Yaşam Ayavefe στην Ελλάδα και την πρόθεσή του μεταφέρει στη χώρα την έδρα όλων των εταιρειών του.

Μάλιστα ο διεφθαρμένος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι ο Yaşam Ayavefe κινδύνευε «να βασανιστεί μέχρι θανάτου» εάν εκδιδόταν στην Τουρκία. Δεν εξήγησε ποτέ, όμως, γιατί προκειμένου να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, δεν επαρκούσε η χορήγηση ασύλου που είχε λάβει Yaşam Ayavefe. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιπλέον επικαλέστηκε απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ με βάση την οποία το σύνολο των καταγγελιών για τον Yaşam Ayavefe αποτελούν «προϊόν προπαγάνδας του R.T. Erdogan — ωστόσο, δεν εξήγησε πώς βρέθηκε στα χέρια του μια απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

Να θυμίσουμε ότι στις 7 Μαρτίου 2017, το 5ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης καταδίκασε τον Yaşam Ayavefe σε φυλάκιση τριών ετών και τεσσάρων μηνών για εξαπάτηση παικτών διαδικτυακών παιγνίων σε διάστημα ενός έτους, μεταξύ 2008 και 2009. Η απόφαση για την καταδίκη του τελεσιδίκησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με αντίγραφο της απόφασης που επιδόθηκε στις ελληνικές από τις τουρκικές αρχές, το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διαπίστωσε πως ο Yaşam Ayavefe και οι συνεργάτες του «κατεύθυναν» το «στημένο» παιχνίδι όπως επέλεγαν, κέρδιζαν όποτε ήθελαν και έτσι απέκτησαν «αθέμιτο πλεονέκτημα» στις ιστοσελίδες για τυχερά παιχνίδια που είχαν δημιουργήσει, και πλούτιζαν παράνομα. Σύμφωνα με την απόφαση, η απάτη είχε στηθεί ως εξής: στα διαδικτυακά παιχνίδια που πρόσφεραν, στα οποία συμμετείχαν κι άλλοι χρήστες, πρόσθεταν δικούς τους ανθρώπους που ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις κάρτες των άλλων και, ως εκ τούτου, να κερδίζουν σε βάρος αθώων θυμάτων.

Την απόδοση της ύψιστης τιμής στον Τούρκο Yaşam Ayavefe, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη την δικαιολόγησε, παρουσιάζοντας τον ως πολιτικό αντιφρονούντα, και του χορήγησαν το υπ’ αριθμό ΑΑ6326458 Διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Yaşam Ayavefe έχει στενούς δεσμούς με την «ΤΔΒΚ» ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων στην Κύπρο παρότι ο πολιτικός άρχων της Ελλάδας του έδωσε την ανώτατη τιμή κάνοντας τον Έλληνα, στην οποία προέβη επίσης σε ιατρική δωρεά όταν ξέσπασε η πανδημία. Στην ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων στην Κύπρο Yaşam Ayavefe διατηρεί επενδύσεις σε πολυτελή διαμερίσματα, καθώς και σε καζίνο στην Κερύνεια. Οι επενδύσεις του Yaşam Ayavefe ως Έλληνας στα Κατεχόμενα έχουν μεγαλώσει αφού όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία 15 Μάρτιου 2024 επένδυσε εκατοντάδες χιλιάδες στην ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων στην Κύπρο. Με άγνωστο τρόπο μέχρι σήμερα πως τα χρήματα έφτασαν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο ισχυρισμός του διεφθαρμένου υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη καταρρίπτεται ότι ο Yaşam Ayavefe διέτρεχε κίνδυνο πολιτικής δίωξης από τις αρχές R. T. Erdogan — αν κάτι τέτοιο ίσχυε, τότε πως διατηρεί απρόσκοπτα επενδύσεις στην ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων στην Κύπρο;

greekcorruption

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου