Σελίδες

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: «Όχι περισσότερα από 2 με 3 φλιτζάνια καφέ τον χρόνο επιβαρύνουμε με CO2 την ατμόσφαιρα…»

Σύμφωνα με τον Hubert Keller συνεργάτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, «Ο καφές που πίνουμε ανά τόνο, εκπέμπει 15 με 20 τόνους CO2 στην ατμόσφαιρα… και πρέπει να σταματήσει πάση θυσία».

Είπε επίσης: «Το μεγαλύτερο μέρος του καφέ παράγεται από μονοκαλλιέργεια και η μονοκαλλιέργεια επηρεάζει επίσης την κλιματική αλλαγή, όσοι πίνουν καφέ θα πρέπει στο μέλλον να περιορίζονται σε δύο ή τρία φλιτζάνια καφέ ετησίως».

Η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Κριστίν Άντερσον, δήλωσε:

 «Η πράσινη ατζέντα είναι μέρος της [συνολικής παγκόσμιας ατζέντας], η οποία είναι η οικοδόμηση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, στο οποίο οι άνθρωποι θα βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο».

Πράγματι, ο καφές είναι το πιο πρόσφατο σε μια μακρά λίστα καθημερινών ειδών, όπως του κρέατος και των γαλακτοκομικών που κηρύσσονται βλαβερά για την ατμόσφαιρα από το WEF.

Δεκατέσσερις πόλεις των ΗΠΑ έχουν ήδη υπογράψει μια συνθήκη με την οργάνωση WEF για την απαγόρευση του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων αλλά και των αυτοκινήτων έως το 2030 που είναι η επίτευξη των στόχων του Klaus Schwab για την κλιματική αλλαγή.

Οι πόλεις των ΗΠΑ στις οποίες διείσδυσε το WEF έχουν σχηματίσει έναν συνασπισμό που ονομάζεται «C40 Cities Climate Leadership Group» (C40).

Το C40 έχει θέσει έναν « στόχο » για την επίτευξη των στόχων ριζικής μείωσης του πληθυσμού του WEF μέχρι το έτος 2030.

Οι πόλεις C40 συμφώνησαν ότι οι κάτοικοί τους θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν με τον ακόλουθο κατάλογο αντισυνταγματικών κανόνων:

  • “0 κιλά κατανάλωσης κρέατος”
  • “0 κιλά κατανάλωσης γαλακτοκομικών”
  • “3 ρούχα ανά άτομο ανά έτος”
  • «0 Ι.Χ.» ιδιοκτησία
  • “1 πτήση μετ’ επιστροφής μικρών αποστάσεων (λιγότερο από 1500 km) κάθε 3 χρόνια ανά άτομο

Οι δυστοπικοί στόχοι του C40 Cities βρίσκονται στην έκθεσή του « Το μέλλον της αστικής κατανάλωσης σε 1,5°C World ». Η έκθεση δημοσιεύθηκε το 2019 και  τονίστηκε εκ νέου το 2023. Ο οργανισμός διευθύνεται και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον δισεκατομμυριούχο Michael Bloomberg. Σχεδόν 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο αποτελούν τον οργανισμό C40 Cities.

Τα μέλη των ΗΠΑ που αποτελούν τους C40 περιλαμβάνουν:

  • Όστιν
  • Βοστώνη
  • Σικάγο
  • Χιούστον
  • Λος Άντζελες
  • Μιάμι
  • Νέα Ορλεάνη
  • Νέα Υόρκη
  • Φιλαδέλφεια
  • Φοίνιξ
  • Πόρτλαντ
  • Σαν Φρανσίσκο
  • Ουάσιγκτον
  • Σιάτλ

Η κάλυψη των στόχων των C40 Cities από τα μέσα ενημέρωσης είναι ανύπαρκτη.

Ωστόσο, οι λίγες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και ειδησεογραφικά μέσα που το έχουν συζητήσει φέρεται να έχουν δεχθεί σφοδρή επίθεση από τους «ελεγκτές δεδομένων».

Σε έναν «έλεγχο δεδομένων» που στόχευε στον συντηρητικό σχολιαστή Glenn Beck,  το AFP Fact Check  ισχυρίστηκε ότι η απαγόρευση του κρέατος και των γαλακτοκομικών και τα όρια στα αεροπορικά ταξίδια και στην κατανάλωση ρούχων στην πραγματικότητα «δεν ήταν πολιτικές συστάσεις».

Το AFP παραθέτει μια παράγραφο από την αρχική έκθεση «Το μέλλον της αστικής κατανάλωσης σε έναν κόσμο με 1,5°C», η οποία λέει:

«Αυτή η έκθεση δεν υποστηρίζει τη χονδρική υιοθέτηση αυτών των φιλόδοξων στόχων στις πόλεις C40. Αντίθετα, περιλαμβάνονται για να παρέχουν ένα σύνολο σημείων αναφοράς που μπορούν να σκεφτούν οι πόλεις και άλλοι παράγοντες όταν εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις μείωσης των εκπομπών άνθρακα μακροπρόθεσμα».

Αλλά αυτή η παράγραφος, που πιθανώς περιλαμβάνεται στην έκθεση ως υποχρέωση, φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τον «στόχο», ο οποίος αναφέρεται πάντα στο έτος 2030.

Ο στόχος της εξάλειψης του κρέατος, των γαλακτοκομικών και των ιδιωτικών οχημάτων έως το 2030 «βασίζεται σε ένα μελλοντικό όραμα για αποδοτική παραγωγή πόρων και εκτεταμένες αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών», σημειώνει ξεκάθαρα η έκθεση.

Φέτος, σε συνδυασμό με τους στόχους του C40 Cities για το 2030, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς  ανακοίνωσε  ότι η πόλη θα θέσει ανώτατα όρια στην ποσότητα κρέατος και γαλακτοκομικών που σερβίρονται από τα ιδρύματα της πόλης, όπως σχολεία και φυλακές.

Εν τω μεταξύ, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απαγορεύσει την πώληση νέων οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο μετά το 2030 και η Γαλλία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις μικρών αποστάσεων «για να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα».

Όλα αυτά φυσικά είχαν προβλεφθεί πως θα γίνουν με την Ατζέντα Covid19, πριν ακόμα ακουστούν στη δημοσιότητα. Αλλά και τότε οι «ελεγκτές δεδομένων» τα παρουσίαζαν ως θεωρίες συνωμοσίας.

Αυτή η επαναφορά, ωστόσο, λέμε σήμερα πως έχει να κάνει καθαρά με τον κοινωνικό έλεγχο παρά με το κλίμα.

Όπως δήλωσε ξεκάθαρα το WEF σε ένα προωθητικό βίντεο του 2016, μέχρι το 2030 «Δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι».

Αυτήν τη στιγμή, τα funds και ιδιώτες δισεκατομμυριούχοι αγοράζουν κατοικίες  και  γεωργικές  εκτάσεις  σε όλο τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή, οι μη ρεαλιστικές πολιτικές μηδενικών εκπομπών εξαθλιώνουν τους Δυτικούς και εκμηδενίζουν τη μεσαία τάξη, η οποία οφείλει την εξάρτηση της στην κεντρική κυβέρνηση.

Οι ακτιβιστές για το κλίμα υποστηρίζουν επίσης τα «κλειματικά lockdown», με τον ίδιο τρόπο που υπήρχαν τα lockdown για τον Covid.

Οι ιδέες για ένα κλιματικό lockdown κυμαίνονται από  το κλείσιμο  των ανθρώπων στα σπίτια τους και τον περιορισμό των αεροπορικών ταξιδιών έως την παροχή Καθολικού Βασικού Εισοδήματος.

Ο κλιματικός δυστοπισμός δεν τελειώνει εκεί. Ο συνδεδεμένος με το WEF «βιοηθικός»  Δρ. Μάθιου Λιάο  πρότεινε την ιδέα  των επιστημόνων να τροποποιούν γενετικά τους ανθρώπους ώστε να είναι αλλεργικοί στο κρέας, όπως ανέφερε το Slay News.

Ο Liao έχει επίσης συζητήσει τη συρρίκνωση του φυσικού μεγέθους των ανθρώπων μέσω ευγονικής ή ενέσεων ορμονών, ώστε να καταναλώνουν λιγότερους πόρους.

Όλες αυτές οι προτάσεις πολιτικής φαίνονται ακόμη πιο παράλογες όταν αξιολογούμε πραγματικά τα δεδομένα.

Η οικονομία ορυκτών καυσίμων έχει προσφέρει σε δισεκατομμύρια ανθρώπους θέρμανση, κλιματισμό, συστήματα προειδοποίησης καιρού, μαζική άρδευση και ανθεκτικά κτίρια.

Η φιλική προς το περιβάλλον  πυρηνική ενέργεια, η οποία είναι πιο ασφαλής και  πιο αξιόπιστη από την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απογαλακτίσουμε την κοινωνία μας από την εξάρτησή μας από ορυκτά καύσιμα.

Οι παγκοσμιοποιητές ακτιβιστές για το κλίμα, ωστόσο, αντιτίθενται στην πυρηνική ενέργεια, υπονομεύοντας περαιτέρω τις υποτιθέμενες καλές προθέσεις τους.

Τελικά, οι στόχοι του συνασπισμού για το κλίμα είναι εγγενώς παράλογοι και αντιανθρώπινοι. 

Η απαγόρευση του κρέατος και των γαλακτοκομικών, ο περιορισμός των θερμίδων, η γενετική αλλαγή του ανθρώπινου σώματος και η φτωχοποίηση των μαζών, το μόνο που θα κάνουν είναι να βλάψουν τον πλανήτη και τους ανθρώπους.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου