Σελίδες

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! «50-σε-5»: Ξεκίνησε το παγκόσμιο πρόγραμμα που θα αλλάξει τον κόσμο που ξέρουμε

Ο ΟΗΕ εγκαινιάζει το παγκόσμιο πρόγραμμα ψηφιακής ταυτότητας που χρηματοδοτείται από τον Gates, με φωνές να προειδοποιούν για «Ολοκληρωτικό Εφιάλτη»

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) ξεκίνησαν πριν έναν μήνα μια « εκστρατεία 50-σε-5 » για να επιταχύνουν την υιοθέτηση της ψηφιακής δημόσιας υποδομής σε όλο τον κόσμο (DPI).

Το  Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών  (UNDP) δήλωσε ότι η εκστρατεία του « 50-σε-5 » θα δώσει ώθηση στην δημιουργία «ενός υποκείμενου δικτύου στοιχείων» που περιλαμβάνει «ψηφιακές πληρωμές, ταυτότητες και σύστημα ανταλλαγής δεδομένων», το οποίο θα χρησιμεύσει ως «ένα κρίσιμος επιταχυντής των  Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης  (SDGs) (ΕΔΩ η αλήθεια)».

Όπως σχολιάζουν εναλλακτικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ: Σκοπεύει να φέρει τάχιστα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ»!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ 50 ΣΕ 5;;; «Ο στόχος της εκστρατείας είναι 50 χώρες να έχουν σχεδιάσει, εφαρμόσει και

βελτιώσει τουλάχιστον ένα στοιχείο DPI με ασφαλή, περιεκτικό και διαλειτουργικό τρόπο σε πέντε χρόνια», ανέφερε το UNDP.

Οι επικριτές της καμπάνιας περιλαμβάνουν  τον Tim Hinchliffe , συντάκτη του The Sociable, ο οποίος είπε στο αμερικανικό The Defender ότι πιστεύει ότι το DPI «είναι ένας μηχανισμός επιτήρησης και ελέγχου που συνδυάζει ψηφιακή ταυτότητα,  ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας  [CBDC],  διαβατήρια εμβολίων  και  δεδομένα παρακολούθησης αποτυπώματος άνθρακα , σχέδια για έξυπνες πόλεις 15 λεπτών , μελλοντικά lockdown και συστήματα  κοινωνικής πίστωσης».

Το UNDP ηγείται της εκστρατείας «50-σε-5» μαζί με το  Κέντρο Ψηφιακής Δημόσιας Υποδομής ,  Co-Develop , την  Συμμαχία Ψηφιακών Δημόσιων Αγαθών . Στου υποστηρικτές περιλαμβάνονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες/ΜΚΟ και φυσικά το ίδρυμα Gates!

Τον Σεπτέμβριο του 2022, το  Ίδρυμα Gates διέθεσε 200 εκατομμύρια δολάρια  «για την επέκταση της παγκόσμιας ψηφιακής δημόσιας υποδομής», ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου χρηματοδότησης 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε «έργα για την υγεία και την ανάπτυξη» με στόχο την επίτευξη των SDGs έως το 2030.

Το Ίδρυμα Gates δήλωσε τότε ότι η χρηματοδότηση προοριζόταν να προωθήσει την επέκταση της «υποδομής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος για να γίνουν πιο ανθεκτικές σε κρίσεις όπως η έλλειψη τροφίμων, οι απειλές για την δημόσια υγεία και η κλιματική αλλαγή και για να βοηθήσει στην πανδημία και την οικονομική ανάκαμψη».

Ο δικηγόρος προστασίας προσωπικών δεδομένων με έδρα την Καλιφόρνια,  Γκρεγκ Γκλέιζερ,  περιέγραψε την καμπάνια «50-σε-5» ως «ολοκληρωτικό εφιάλτη» και μια «δυστοπική» πρωτοβουλία που στοχεύει τις μικρές χώρες «για να τις οργανώσουν με ψηφιακή ταυτότητα, ψηφιακά πορτοφόλια, ψηφιακή νομοθεσία, ψηφιακή ψηφοφορία και άλλα. .»

«Για πολιτικούς λόγους, οι τύποι των Ηνωμένων Εθνών όπως ο Γκέιτς δεν μπορούν να πουν πως σχεδιάζουν ανοιχτά «μία παγκόσμια κυβέρνηση», επομένως χρησιμοποιούν διαφορετικές φράσεις όπως «παγκόσμια εταιρική σχέση» και «Ατζέντα 2030»», είπε ο Γκλέιζερ στο The Defender. «Οι άνθρωποι μπορούν να προσθέσουν το «50-στα-5» σε αυτήν την αυξανόμενη λίστα δυστοπικών φράσεων».

Οι πρωτοβουλίες για την προώθηση του DPI παγκοσμίως απολαμβάνουν επίσης την υποστήριξη της G20. Σύμφωνα με τον Economist, στην  Σύνοδο Κορυφής της G20 του Σεπτεμβρίου στο Νέο Δελχί  — που πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα «Μία Γη, Μία Οικογένεια, Ένα Μέλλον» — η Ινδία συγκέντρωσε υποστήριξη από το Ίδρυμα Gates, το UNDP και την  Παγκόσμια Τράπεζα  για ένα σχέδιο ανάπτυξης ενός παγκόσμιου κέντρου Τεχνολογιών DPI (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ).

Οι  πρώτες 11 χώρες «First-Mover»  που λανσάρουν το «50-in-5» είναι το Μπαγκλαντές,  η Εσθονία , η Αιθιοπία, η Γουατεμάλα, η Μολδαβία, η Νορβηγία, η Σενεγάλη, η Σιέρα Λεόνε, η Σιγκαπούρη, η Σρι Λάνκα και το Τόγκο (Αργά ή γρήγορα θα προστεθεί και η Ελλάδα;;;)

«Οι χώρες, ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματος, την γεωγραφία ή σε ποιό επίπεδο βρίσκονται σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, μπορούν να επωφεληθούν από το να είναι μέρος του 50-σε-5», αναφέρει η εκστρατεία, προσθέτοντας ότι «με σταθερές και συλλογικές προσπάθειες, ο κόσμος μπορεί να οικοδομήσει ένα μέλλον όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι μόνο ένα όραμα αλλά μια απτή πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον Glaser, οι 11 αρχικές χώρες επιλέχθηκαν όχι επειδή είναι «ψηφιακοί ηγέτες», αλλά επειδή ο ΟΗΕ βλέπει τα μικρότερα έθνη ως κατάλληλη λύση επειδή οι ηγέτες είναι ευκολότερα ελεγχόμενοι!

«Έχουμε δει τι συμβαίνει σε ηγέτες μικρών εθνών που απορρίπτουν τα αγαπημένα προϊόντα των διεθνών υπηρεσιών πληροφοριών, όπως  τα εμβόλια για τον COVID-19», είπε ο Glaser. «Τα προγράμματα του ΟΗΕ όπως το «50-σε-5» είναι ένας τρόπος για τις μικρότερες χώρες να ξεπουληθούν νωρίς στην ψηφιακή τεχνολογία!

Μιλώντας στην εκδήλωση έναρξης «50-in-5», ο Dumitru Alaiba, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας και υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Ψηφιοποίησης, αποθέωσε τον ψηφιακό μετασχηματισμό τη χώρας!

Στην ίδια εκδήλωση, η Cina Lawson, υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας και Μετασχηματισμού του Τόγκο, δήλωσε: «Δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό COVID. Ξαφνικά, ο αγώνας κατά της πανδημίας έγινε ουσιαστικά με την χρήση ψηφιακών εργαλείων πιο αποτελεσματικός».

Το διαβατήριο εμβολίων του Τόγκο ήταν διαλειτουργικό με το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Το 2021, η ΕΕ ήταν μία από τις πρώτες κυβερνητικές οντότητες παγκοσμίως που  εισήγαγε τέτοια διαβατήρια . Τον Ιούνιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενέκρινε τα  πρότυπα ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας της ΕΕ  σε παγκόσμια βάση.

Μιλώντας στη Σύνοδο του G20 τον Σεπτέμβριο, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε: «Το κόλπο είναι να δημιουργηθεί  δημόσια ψηφιακή υποδομή  που να είναι διαλειτουργική, ανοιχτή σε όλους και αξιόπιστη», αναφέροντας ως παράδειγμα το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ.

Πλέον το σύστημα δοκιμάζεται σε μικρές χώρες, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί και έπειτα το σύστημα της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣ θα εφαρμοστεί παντού (ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ τι έρχεται)!

το είδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου