Σελίδες

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Αγγλία: Νόμιμη πλέον η εμπορική ανάπτυξη & πώληση τροφίμων με γονιδιακή επεξεργασία. Ο νόμος για τη γενετική τεχνολογία ισχύει επίσης για όλα τα σπονδυλωτά ζώα! Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου…

Ο νόμος άλλαξε για να επιτρέψει την ανάπτυξη και την πώληση τροφίμων που έχουν υποστεί γενετική επεξεργασία στην Αγγλία. Τα προϊόντα που περιέχουν γονιδιακά επεξεργασμένα συστατικά δεν θα χρειάζεται να έχουν ειδική σήμανση στα σούπερ μάρκετ…

Ο νόμος για τη γενετική τεχνολογία (Ακριβής αναπαραγωγής) ισχύει για όλα τα σπονδυλωτά ζώα, όχι μόνο για τα εκτρεφόμενα ζώα, και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε γονιδιακή επεξεργασία για γάτες και σκύλους ώστε να περιλαμβάνουν ακραία χαρακτηριστικά. Θα μπορούσε άραγε σε μεταγενέστερο χρόνο να επεκταθεί και σε ανθρώπους…;

ΠηγέςNews Punch – The Guardian – Bbc

Απόδοση & Σχολιασμός: Ελλήνων Αφύπνιση

Λαμβάνοντας τη Βασιλική συγκατάθεση από τον «Πράσινο» Βασιλιά, τον Κάρολο, ο νόμος περί γενετικής τεχνολογίας (Ακριβής αναπαραγωγής) ψηφίστηκε σε νόμο στις 23 Μαρτίου, επιτρέποντας την ανάπτυξη και την εμπορία καλλιεργειών με γονιδιακή επεξεργασία.

Σύμφωνα με το BBC : Οι υποστηρικτές της τεχνολογίας λένε ότι θα επιταχύνει την ανάπτυξη πιο ανθεκτικών καλλιεργειών που θα χρειαστούν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Οι επικριτές λένε ότι

η αλλαγή θα μπορούσε να φέρει «καταστροφή» στην παραγωγή τροφίμων και στο περιβάλλον.

Η γονιδιακή επεξεργασία περιλαμβάνει την πραγματοποίηση ακριβών αλλαγών στο DNA ενός οργανισμού για την ενίσχυση ορισμένων χαρακτηριστικών.

Ανοίγει ο δρόμος για τη γονιδιακή επεξεργασία ζώων…

Ο νέος νόμος ανοίγει επίσης την πόρτα για την ανάπτυξη γενετικά επεξεργασμένων ζώων φάρμας, αλλά θα απαιτηθεί περαιτέρω ψηφοφορία από τους βουλευτές πριν επιτραπεί, και πάλι μόνο στην Αγγλία.

Οι κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας δεν έχουν επιτρέψει την εμπορική χρήση της επεξεργασίας γονιδίων.

Η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση για τα ζώα του Ηνωμένου Βασιλείου, η Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βαναυσίας προς τα Ζώα, έχει προειδοποιήσει ότι τα κατοικίδια ζώα θα μπορούσαν πλέον να υποβληθούν σε γονιδιακή επεξεργασία βάσει του νέου νόμου.

Σύμφωνα με τον Guardian : Το RSPCA είπε ότι ο νόμος για τη γενετική τεχνολογία (Ακριβής αναπαραγωγής) ισχύει για όλα τα σπονδυλωτά ζώα, όχι μόνο για τα εκτρεφόμενα ζώα, και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε γονιδιακή επεξεργασία για γάτες και σκύλους ώστε να περιλαμβάνουν ακραία χαρακτηριστικά.

Ο νόμος επιτρέπει τη δημιουργία και την εμπορία φυτών και σπονδυλωτών ζώων «αναπαραγόμενων με ακρίβεια» ή επεξεργασμένων με γονιδίωμα στην Αγγλία. Η κυβέρνηση είπε ότι θα επιτρέψει στους αγρότες να καλλιεργούν καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές στην ξηρασία και τις ασθένειες, να μειώσουν τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και να βοηθήσουν στην εκτροφή ζώων που προστατεύονται από επιβλαβείς ασθένειες.

Η υπουργός Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου, Thérèse Coffey, περιέγραψε την πράξη, η οποία έλαβε τη βασιλική έγκριση την Πέμπτη, ως «ελευθερία του Brexit», αλλά η RSPCA είπε ότι θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες για την καλή διαβίωση των ζώων.

Ο Ντέιβιντ Μπόουλς, επικεφαλής εκστρατειών και δημοσίων σχέσεων στο RSPCA, επέκρινε αυτό που περιέγραψε ως «ακατάλληλη πολιτική». Είπε ότι η φιλανθρωπική οργάνωση προσπάθησε να πείσει την κυβέρνηση να συμπεριλάβει μια εξαίρεση για τα κατοικίδια, αλλά «δυστυχώς αγνοήθηκε».

Και πρόσθεσε: «Η γονιδιακή επεξεργασία θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα πίσω για τα ζώα. Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πράξη πρέπει να περιλαμβάνει ζώα, είτε είναι φάρμα, κατοικίδια ζώα ή άγρια ​​ζώα. Απαιτούνται επεμβατικές διαδικασίες για τη δημιουργία κάθε σειράς θηλαστικών με γονιδιακή επεξεργασία, δεν υπάρχει ιστορικό χρήσης αυτής της ισχυρής τεχνολογίας και μπορεί να προκαλέσει ακούσιες αλλαγές στο γονιδίωμα, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Το RSPCA έχει σοβαρές ανησυχίες για την καλή διαβίωση των ζώων και ηθικές ανησυχίες σχετικά με αυτό.»

Η επεξεργασία του γονιδιώματος είναι μια ομάδα τεχνικών που επιτρέπουν αλλαγές στο DNA ενός οργανισμού και η φιλανθρωπική οργάνωση ζώων προειδοποίησε ότι η επεξεργασία του γονιδιώματος ενός ζώου περιλάμβανε διαδικασίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πόνο, ταλαιπωρία, αγωνία και μόνιμη βλάβη». Η γονιδιακή επεξεργασία υπόκειτο προηγουμένως στους αυστηρούς κανόνες και κανονισμούς που ελέγχουν τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), αλλά βάσει αυτού του νέου νόμου τα γονιδιακά επεξεργασμένα ζώα και τρόφιμα δεν θα ταξινομούνται στην Αγγλία ως ΓΤΟ και δεν θα χρειάζεται να επισημαίνονται ως τέτοια.

Σχόλιο Ελλήνων ΑφύπνισηΦυσικά σε όλη αυτή τη προσπάθεια παγκοσμίως ηγετικό ρόλο παίζει ο Μπιλ Γκέιτς. Αν, το εγχείρημα αγροδιατροφικής τεχνολογίας που φέρνει στην αγορά ο Gates συνεχίσει να ευδοκιμεί, η παραδοσιακή συμβατική διατροφή σύντομα θα αντικατασταθεί από κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο και άλλα τρόφιμα «Φρανκενστάιν».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Ίδρυμα Bill & Melinda Gatesανέλαβε τον έλεγχο της παγκόσμιας παραγωγής και αποθήκευσης σπόρων και είναι πλέον κάτι σαν «Παγκόσμια Τράπεζα σπόρων», χρησιμοποιώντας την οικονομική του δύναμη και την ικανότητά του για να πάρει τον έλεγχο της γεωργίας και να επηρεάσει τις κυβερνητικές και θεσμικές γεωργικές πολιτικές.

Εκτός από τον έλεγχο των σπόρων των αγροτών στις τράπεζες σπόρων της CGIAR, ο Gates (μαζί με το Ίδρυμα Rockefeller) επενδύει σημαντικά στη συλλογή σπόρων από όλο τον κόσμο και την αποθήκευσή τους στο Παγκόσμιο Θησαυροφυλάκιο Σπόρων του Svalbard στο αρχιπέλαγος της Αρκτικής – γνωστό και ως Θησαυροφυλάκιο της Ημέρας της Κρίσεως- που δημιουργήθηκε για να συλλέξει και να διατηρήσει μια παγκόσμια συλλογή σπόρων του κόσμου.

Για να επεκταθούμε και λίγο παραπάνω, εφόσον ο νόμος αυτός πλέον αφορά όλα τα σπονδυλωτά ζώα και όχι μόνο για τα εκτρεφόμενα ζώα, και ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε γονιδιακή επεξεργασία για γάτες και σκύλους ώστε να περιλαμβάνουν ακραία χαρακτηριστικά…πόσα χρόνια μακριά πιστεύετε ότι είμαστε από την εφαρμογή του σε ανθρώπους; Ήδη σενάρια για κατασκευή Τεχνητής μήτρας και γενετικά τροποποιημένων ανθρώπων συζητούνται και προτείνονται, όπως είχαμε δημοσιεύσει σε άρθρο σχετικό με το «EctoLife»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου