Σελίδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Ο εξαπατημένος που αρνείται να δεχθεί ότι εξαπατήθηκε είναι πιο επικίνδυνος από τον απατεώνα.


Ο εξαπατημένος που αρνείται να δεχθεί ότι εξαπατήθηκε είναι πιο επικίνδυνος από τον απατεώνα.

Η εξαπάτηση γίνεται αυταπάτη, άρα όσο περισσότερο συνεχίζεται τόσο λιγότερο είναι πιθανό να αναγνωριστεί από το θύμα, διότι όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από τη ζωή του πρέπει να απορρίψει αν παραδεχθεί την εξαπάτηση. Όταν μάλιστα η απάτη είναι εξωφρενική και οφθαλμοφανής, η εθελοτυφλία επιδεινώνεται μέχρις ολικής τύφλωσης. 

Και αν η απάτη έχει σοβαρές ή θανάσιμες επιπτώσεις, ο εξαπατηθείς-αυταπατώμενος εισέρχεται στο πρώτο στάδιο παρανοϊκής ψύχωσης: αρνείται επίμονα την πραγματικότητα και καλλιεργεί φθονερό μίσος όχι για τον απατεώνα, αλλά για τους συνανθρώπους του που δεν εξαπατήθηκαν! 

Αυτοί οι άνθρωποι, οι μη αυταπατώμενοι, ενσαρκώνουν για τον ψυχωσικό το υποσυνείδητό του. Τον αληθινό του εαυτό, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια. Ο εξαπατηθείς-αυταπατώμενος ψυχωσικός μισεί τον αληθινό εαυτό του, αυτόν που απειλούν να του θυμίσουν οι "άλλοι" άνθρωποι. 

Η γενοκτονική απάτη του World Economic Forum (πολιτισμική-οικονομική-υγειονομική-ενεργειακή-επισιτιστική) έχει επιφέρει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα στα θύματά της, καθιστώντας τα πιο επικίνδυνα ακόμα και από τους σχεδιαστές της. 

Βέβαια ο κίνδυνος της αυταπάτης δεν γνωρίζει "στρατόπεδα". Είναι οριζόντιος. Και, δυστυχώς, έρχεται από μέσα.

 Εντωμεταξύ, ήδη κάποιοι έμποροι δογμάτων χτίζουν καριέρες ή τρέφουν "εγώ" που λιμοκτονούσαν, απευθυνόμενοι σε πελάτες με εξαιρετικά αδύναμη μνήμη οι οποίοι, ευτυχώς, όλο και λιγοστεύουν μετά από τέτοια απανωτά οικουμενικά σοκ. 

Η φάμπρικα των "Ιών της Μόδας" και της δήθεν "κλιματικής αλλαγής" έχει ξεγυμνώσει το σύμπαν. Και αυτό είναι θετικό. Πολύ θετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου