Σελίδες

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Δ. Λιάτσος για Ουκρανία: Τι ζητά η Μόσχα για να τελειώσει ο πόλεμος – Οι ΗΠΑ θέλουν αντιρωσικό ουκρανικό κράτος (VIDS)

Ο Έλληνας ανταποκριτής στη Μόσχα, Δημήτρης Λιάτσος, μίλησε στο The Caller για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δίνοντας έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζονται τα γεγονότα στη Δύση και στην Ελλάδα και επισημαίνοντας ποια είναι τα βασικά ζητούμενα της Μόσχας ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση σε εκτόνωση.

Ο κ. Λιάτσος αναφέρθηκε στον τρόπο που η Μόσχα τοποθετείται σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζονται οι εξελίξεις, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα από πλευράς της ουκρανικής κυβέρνησης και για fake news.

Ο Έλληνας ανταποκριτής αναφέρθηκε στο αποτύπωμα που αφήνουν στη Ρωσία οι κυρώσεις της Δύσης, μίλησε για την οικονομική πραγματικότητα αλλά και για “τεχνάσματα” των εταιρειών ώστε να παρακάμψουν τις απαγορεύσεις.

Ακολούθως μίλησε και για το πώς διαμορφώνεται η σχέση μεταξύ Αθήνας-Μόσχας, ειδικά μετά την αποστολή αμυντικού υλικού από την ελληνική κυβέρνηση προς την Ουκρανία, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενες σοβαρές συνέπειες στον κλάδο του τουρισμού για

την Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας των Ρώσων πολιτών που θα οδηγήσει σε ακυρώσεις κρατήσεων στη χώρα μας.

Ο Δημήτρης Λιάτσος τέλος αναφέρθηκε και στους λόγους που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκτεταμένες επιχειρήσεις, αλλά και στο τι ζητάει η Μόσχα προκειμένου να υπάρξει κατάπαυση πυρός.

Δείτε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου