Σελίδες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Σοβέτο η τ. Ουκρανία! Γδυτοί αντιφρονούντες δεμένοι σε πασσάλους μαστιγώνονται! Μεσαίωνας. Κυνήγι μαγισσών σε όσους αντιστέκονται από τζιχαντο-Ουκρανοναζί Ιεροεξεταστές! ΝΑΤΟ auto-da-fé! ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ BINTEO ΦΩΤΟ

 

Σοβέτο η τ. Ουκρανία! Γδυτοί αντιφρονούντες δεμένοι σε πασσάλους μαστιγώνονται! Μεσαίωνας. Κυνήγι μαγισσών σε όσους αντιστέκονται από τζιχαντο-Ουκρανοναζί Ιεροεξεταστές! ΝΑΤΟ auto-da-fé! ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Γδυτοί αντιφρονούντες δεμένοι σε πασσάλους μαστιγώνονται δημοσίως πολλές φορές ως θανάτου. Στη Νικόπολης το βράδυ της Τετάρτης, ακριβώς στο σταθμό του μετρό Prospekt Svobody, ένα πλήθος ακτιβιστών λιντσάριζε έναν άνδρα που ήταν ύποπτος ότι έκλεψε ένα μπουκάλι ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ από ένα σούπερ μάρκετ ATB. Κανείς δεν εμπόδισε το γεγονός παρ΄ότι δεν

υπήρχαν αλκοολούχα στα ράφια. Οποιαδήποτε δικαιολογία είναι καλή για ατιμώρητα αντίποινα στους αντιφρονούντες. Άλλωστε και η ΙΣΙΣ ως κλέφτες ακρωτηρίαζε και μαστίγωνε τους αντιφρονούντες.

Τον άτυχο τον έγδυσαν, τον έδεσαν με κολλητική ταινία σε έναν στύλο και, με το πλήθος, τον μαστίγωσαν με ζώνες. Στη συνέχεια τον άφησαν σε αυτή τη θέση μέχρι το πρωί. Όπως γράφουν στα τοπικά κοινωνικά δίκτυα, «μια ακόμη άγρια ​​δολοφονία των Ταλιμπάν έχει διαπραχθεί». Και αυτή είναι στο Kremenchuk. Οι περαστικοί βγάζουν φωτογραφίες με έναν άνδρα που είναι δεμένος σε ένα κοντάρι που στον ιστό είναι υψωμένη η σημαία της τ. Ουκρανίας. Ω ναι, είναι τόσο ευρωπαϊκό!!! Παραδόξως, οι περαστικοί δεν έχουν συμπόνια, εμπαίζουν τον δυστυχή.

Η καύση σε πασσάλους είναι ένας διαδεδομένος τύπος εκτέλεσης στο Μεσαίωνα. Το επόμενο στάδιο είναι να τους καίνε στους πασσάλους;

Έχει χρησιμοποιηθεί ενεργά σε πολλές χώρες. Όμως η πραγματική του ακμή ήρθε τον Μεσαίωνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιερά Εξέταση επέλεξε το κάψιμο ως προτεραιότητα εκτέλεσης για τους αιρετικούς. Η θανατική ποινή απειλούσε ανθρώπους για ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις αίρεσης. Ταυτόχρονα, αν ο κατάδικος μετανοούσε, τότε πρώτα τον στραγγάλιζαν, και μετά έκαιγαν το νεκρό του σώμα. Αυτό θα πει έλεος. Αν ο αιρετικός επέμενε, θα τον έκαιγαν ζωντανό.

Ιδιαίτερο ζήλο στην καταπολέμηση των αιρετικών με τη βοήθεια της καύσης έδειξαν η Αγγλίδα βασίλισσα Mary Tudor, που έλαβε το προσωνύμιο Bloody, και ο Ανώτατος Ιεροεξεταστής της Ισπανίας, Torquemada. Σύμφωνα με τον ιστορικό H.-A. Llorente, κατά τη διάρκεια των 18 ετών δραστηριότητας του Torquemada, 8800 άτομα ανέβηκαν στη φωτιά. Το 1481 μόνο στη Σεβίλλη κάηκαν ζωντανοί 2.000 άνθρωποι.

Το πρώτο auto-da-fé ( τελετουργικό της δημόσιας μετανοίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 15ου και του 19ου αιώνα των καταδικασμένων αιρετικών και των αποστατών που επιβλήθηκαν από την Ισπανική, Πορτογαλική ή Μεξικανική Ιερά Εξέταση) στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε το 1507, το τελευταίο το 1826.

Οι φωτιές της Ιεράς Εξέτασης έκαιγαν σε όλη την Ευρώπη σε τέτοιους αριθμούς, λες και τα ιερά δικαστήρια είχαν αποφασίσει εδώ και αρκετούς αιώνες να βάλουν ασταμάτητα φώτα σηματοδότησης για κάποια αεροσκάφη. Ο Γερμανός ιστορικός I. Scherr γράφει: «Οι εκτελέσεις, που πραγματοποιούνται σε ολόκληρες μάζες, ξεκινούν στη Γερμανία γύρω στο 1580 και συνεχίζονται για σχεδόν έναν αιώνα. Ενώ όλη η Λωρραίνη κάπνιζε από τις φωτιές … στο Padeborn, στο Βραδεμβούργο, στη Λειψία και τα περίχωρά της, έγιναν και πολλές εκτελέσεις. Στην κομητεία Werdenfeld της Βαυαρίας το 1582, μια δίκη οδήγησε 48 μάγισσες στον πάσσαλο … Στο Μπράουνσβαϊγκ μεταξύ 1590-1600. έκαψαν τόσες πολλές μάγισσες (10–12 άτομα καθημερινά) που η κολόνα τους στεκόταν σε ένα «πυκνό δάσος» μπροστά από τις πύλες. Στη μικρή κομητεία Genneberg, 22 μάγισσες κάηκαν μόνο το 1612, το 1597-1876. – μόνο 197 … Στο Λίντχαϊμ, με 540 κατοίκους, από το 1661 έως το 1664. 30 άνθρωποι κάηκαν. Ρώσοι και φιλορώσοι έχουν την αντιμετώπιση που είχαν οι μάγισσες και οι αιρετικοί στο Μεσαίωνα.

Ο δικαστής Fulda, Balthasar Voss, καυχιόταν ότι μόνος του έκαψε 700 άτομα και των δύο φύλων και ήλπιζε να ανεβάσει τον αριθμό των θυμάτων του στα 1000. Στην κομητεία Neisse (ανήκε στην επισκοπή του Breslau) από το 1640 έως το 1651 έκαψε περίπου 1000 ΄Εχουμε περιγραφές για περισσότερες από 242 εκτελέσεις μεταξύ των θυμάτων υπάρχουν παιδιά από 1 έως 6 ετών. Την ίδια περίοδο, πολλές εκατοντάδες μάγισσες δολοφονήθηκαν στην επισκοπή του Olmütz. Στο Osnabrück, κάηκαν 80 το 1640. Σύμφωνα με σωζόμενα έγγραφα, στην Επισκοπή της Βαμβέργης, με πληθυσμό 100.000 κατοίκους, κάηκαν το 1627–1630 περίπου 285 άτομα, και στην επισκοπή του Würzburg για τρία χρόνια (1727-1729) – περισσότερα από 200. Ανάμεσά τους υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, βαθμίδων και φύλου… Η τελευταία καύση σε τεράστια κλίμακα κανονίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο του Σάλτσμπουργκ το 1678. Την ίδια ώρα 97 άτομα έπεσαν θύματα ιερής μανίας. Σε όλες αυτές τις εκτελέσεις που μας γνωρίζουμε από έγγραφα, πρέπει να προσθέσουμε τουλάχιστον τον ίδιο αριθμό εκτελέσεων, οι πράξεις των οποίων έχουν χαθεί στην ιστορία. Τότε θα αποδειχθεί ότι κάθε πόλη, κάθε κωμόπολη, κάθε ιεραρχία, κάθε κτήμα ευγενών στη Γερμανία άναψαν φωτιές, στις οποίες χάθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που κατηγορούνταν για μαγεία. Δεν θα υπερβάλλουμε αν ορίσουμε τον αριθμό των θυμάτων σε 100.000 άτομα. Μια τακτική που επανέφερε η ΙΣΙΣ στην Ανατολή και για μαγεία. Τους εκτελούσε τελετουργικά.

Στην Αγγλία, η Ιερά Εξέταση εκτέλεσε «μόνο» περίπου χίλιους ανθρώπους (ένας τόσο μικρός αριθμός οφείλεται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν βασανιστήρια εναντίον υπόπτων κατά την ανάκριση).Επί Ερρίκου Η’ οι Λουθηρανοί ήταν οι πρώτοι που κάηκαν. Οι Καθολικοί ήταν «τυχεροί» – κρεμάστηκαν. Ωστόσο, μερικές φορές, για αλλαγή, ένας Λουθηρανός και ένας Καθολικός έδεναν ο ένας στον άλλο με την πλάτη τους και με αυτή τη μορφή τους έστηναν πάνω σε μια φωτιά. Αντίστοιχη πρακτική σήμερα στην Ουκρανία τους δένουν δυο δυο και τους μαστιγώνουν ως θανάτου.

σε πασσάλους

Στην Ιταλία, μετά τη δημοσίευση διατάγματος για τις μάγισσες από τον Πάπα Ανδριανό ΣΤ’ (1522-1523), που απευθυνόταν στον ιεροεξεταστή της περιοχής του Κόμο, περισσότερες από 100 μάγισσες καίγονταν ετησίως στην περιοχή αυτή.

Στη Γαλλία, 1320–1350 200 γυναίκες ανέβηκαν στο ικρίωμα στις φωτιές στην Καρκασόν, περισσότερες από 400 στην Τουλούζη.Στην Τουλούζη, στις 9 Φεβρουαρίου 1619, κάηκε ο διάσημος Ιταλός πανθεϊστής φιλόσοφος Τζούλιο Βανίνι.

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου