Σελίδες

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Να πώς στήνονται οι κυβερνήσεις! (video)

Στο video που ακολουθεί, περιέχεται μια συνοπτική αναφορά στους τρόπους που στήνονταν τα πολιτικά παιχνίδια… πριν την είσοδο της τεχνολογίας στην ζωή μας.

Δεν είναι μυστικό το ότι ο Αμερικάνικος Νοήμονας Οργανισμός (US Intelligent Organisation) CIA έχει ρίξει πολλές κυβερνήσεις, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Εδώ παρατίθονται πέντε υποχθόνιοι και μη υποχθόνιοι τρόποι που το καταφέρνουν.

Το πρώτο που προσπαθεί η CIA είναι:

1. Χρηματοδότηση της αντιπολίτευσης

Είναι η πιο ασφαλής και εύκολη μέθοδος για την CIA. Μπορεί να είναι απλό, όπως το να δίνει χρήματα στις ομάδες της αντιπολίτευσης ή τόσο περίπλοκο, όσο να υποστηρίζει ένα στρατιωτικό πραξικόπημα. Και συνέβη στο Νότιο Βιετνάμ το 1963.

Παρόμοια παραδείγματα είναι η Βραζιλία και η Γουατεμάλα. Αποχαρακτηρισμένα απόρρητα έγγραφα δείχνουν πως η CIA υποστήριξε τους συνωμότες πραξικοπηματίες και

συγκεκριμένα Βιετναμέζους στρατηγούς, να απομακρύνουν τον ηγέτη της χώρας, Ngo Dinh Diem.

2. Δολοφονία

Η δολοφονία ηγετών, προκειμένου να εγκατασταθεί ένα κόμμα εγκεκριμένο από τις ΗΠΑ, είναι μια άλλη επιλογή. Η CIA προσπάθησε επανειλημμένα να δολοφονήσει τον δημοκρατικά εκλεγμένο, ηγέτη του Κονγκό, Patrice Lumumba. Το κατάφεραν το 1961. Η υποστήριξη του κόσμου όμως, προς τον Lumumba, ήταν τόσο ισχυρη, που δεν κατάφεραν να δώσουν ισχύη στους αντιπάλους του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επικρατήσει πολιτικό χάος για μια τετραετία.

3. Καταστροφή της οικονομίας ή οικονομική δολοφονία.

Χρησιμοποιώντας φανερά ή συγκαλυμμένο μέσα, για την καταστροφή του κέντρου του οικονομικού συστήματος της χώρας, όπως είναι ο εμπορικός αποκλεισμός (embargo), οι ΗΠΑ μπορούν να αναγκάσουν ένα πολιτικό κόμμα σε κατάρρευση. Αυτή η στρατηγική χρησιμοποιήθηκε στην Χιλή την δεκαετία του 1970, όταν η ανένδοτη πολιτική του Salvador Allende συνέχισε την εθνικοποίηση των μεγαλυτέρων βιομηχανιών της χώρας, παρά την μη έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος Richard Nixon είπε στην CIA “Κάντε την οικονομία (της Χιλής) να ουρλιάξει”. Το Πρακτορείο συνεργάστηκε με τρία κόμματα, τα οποία σχεδίαζαν πραξικόπημα εναντίον του Allende. Οι ΗΠΑ εργάστηκαν με συνέπεια, προκειμένου να υπονομευθεί η οικονομία της Χιλής, έως ότου ο στρατηγός Augusto Pinochet αντικατέστησε τον Allende μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα, το 1973.

4. Ανάληψη ελέγχου των ΜΜΕ

Η CIA αγοράζει και χρησιμοποιεί εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικός σταθμούς, προκειμένου να αλλάξει την κοινή γνώμη και να προωθήσει αντικυβερνητική ρητορική. Αυτό έκανε στην Ιταλία, στα μέσα του 20ου αιώνα. Η CIA αγόρασε και είχε σε ιδιοκτησία το 40% της Rome Daily στην Αμερική, αρχικά για να την προστατεύσει από το να πέσει υπό κομμουνιστικό έλεγχο. Ωστόσο, ένας πρώην πράκτορας είπε αργότερα, πως είναι ευκολότερο να αγοράσεις έναν δημοσιογράφο, όπως και κάναμε, πάρα να αγοράσεις μια εφημερίδα. Και το Πρακτορείο διατήρησε πολλούς Αμερικανούς και ξένους δημοσιογράφους στο μισθολόγιό του.

5. Δημιουργία χάους

Η πρόκληση πανικού ανάμεσα στους ανθρώπους και η δημιουργία κοινωνικών εντάσεων, μέσω διαμαρτυριών στους δρόμους, είναι άλλος ένας τρόπος με τον οποίον το Πρακτορείο έχει ανατρέψει κυβερνήσεις. Και με την βεβαιότητα ότι οι διαμαρτυρόμενοι δεν γνωρίζουν ότι τα πραγματικά κίνητρα είναι εξίσου το κλειδί.

Το γεγονός πως ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του Ιράν, Mohammad Mosaddegh εθνικοποίησε μία ιρανική εταιρεία πετρελαίου, η οποία λειτουργούσε υπό βρετανικές εταιρείες, δεν έγινε ευπρόσδεκτο από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασιλείο. Οι δύο χώρες υποκίνησαν πραξικόπημα, προκειμένου να τον ανατρέψουν το 1953, κυρίως μέσω προσπαθειών της CIA. Προκειμένου να διώξουν τον Mossadegh, εκατομμύρια δολάρια διοχετεύτηκαν στην Τεχεράνη, προκειμένου να εξαγορασθούν οι υποστηρικτές του και να χρηματοδοτηθούν διαμαρτυρίες στους δρόμους.

Αποτελεσμα; Ο Mossadegh κατέληξε να ζει υπό κατ’ οίκον περιορισμό, φυλακισμένος.

Αυτά γνωρίζουμε για την μυστική οργάνωση. Ποιός ξέρει άραγε αυτά που δεν γνωρίζουμε…

Σας θυμίζει κάτι αυτό;;;

Παρακολουθήσετε το βιντεο:


Πηγή: Prime News

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου