Σελίδες

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

ΟΗΕ και Μετανθρωπισμός

 Απόσπασμα απο την περίληψη της έρευνας με τίτλο:

CRISPR systems: Novel approaches for detection and combating COVID-19 - (Συστήματα CRISPR: Νέες προσεγγίσεις για την ανίχνευση και την καταπολέμηση του COVID-19)


Τα ένζυμα τύπου V και VI της μεθόδου CRISPR είναι RNA-καθοδηγούμενα. Συμπλέκονται στοχευμένα στο DNA και RNA και επιτρέπουν την εφαρμογή συγκεκριμένων γονιδιακών εξουδετερώσεων. 

Οι Cas12 και Cas13 είναι πρωτεΐνες μεθόδου CRISPR και είναι αποτελεσματικοί παράγοντες για τη διάγνωση και την καταπολέμηση μονόκλωνων ιών RNA (ssRNA) . 

Η δυνατότητα προγραμματισμού αυτών των πρωτεϊνών ανοίγει το δρόμο για την ανίχνευση και αποδόμηση των ιών RNA στοχεύοντας επιπροσθέτως τα RNAs απο το CRISPR RNA (crRNA).

[..]

Για εμάς, οι πλατφόρμες με βάση τη μέθοδο CRISPR φαίνεται να

αποτελούν  εύλογα μια νέα προσέγγιση για μια ακριβή ανίχνευση και θεραπεία του SARS-CoV-2. ( σ.ι. για τη θεραπεία του Sars-Cov-2 και όχι μόνο , δείτε εδώ και εδώ ).

Σε αυτή την ανασκόπηση, μιλάμε για τα συστήματα Cas12 και Cas13 της μεθόδου  CRISPR και τις εφαρμογές τους στη διάγνωση και την θεραπεία ασθενειών που προκαλούνται από ιούς RNA. 

Συνεχίζοντας, θα συζητηθούν η παθογένεια του SARS-CoV-2 και τα παραδοσιακά του διαγνωστικά μέσα και τα αντιιικά σχήματα . 

Επιπλέον, θα επισημάνουμε τις νέες διαγνωστικές πλατφόρμες και θεραπείες για τον COVID-19 με βάση τη μέθοδο CRISPR . 

Εξετάζουμε επίσης τις προκλήσεις των διαγνωστικών πλατφορμών με βάση τη μέθοδο CRISPR, καθώς επίσης αποσαφηνίζουμε την προτεινόμενη λύση για την υψηλής απόδοσης επιλεκτική in vivo παράδοση συστατικών CRISPR σε μολυσμένα κύτταρα με SARS-CoV- 2 .


1. Εισαγωγή


[...]

Πρόσφατες εξελίξεις στη μέθοδο CRISPR έχουν επιτρέψει στους ερευνητές να κάνουν κατάλληλη χρήση αυτής της τεχνολογίας τόσο στη θεραπευτική - και πιο πρόσφατα ως εργαλείο, για την μοριακή διάγνωση διαφόρων μολυσματικών ασθενειών.


Σημείωση  Ιστολογίου Ασκητής : 

  • Πλέον απο το 2002 ( τότε ολοκληρώθηκε το πρώτο ολοκληρωμένο ιικό γονιδίωμα , στα πλαίσια τις Συνθετικής  Βιολογίας - δείτε εδώ και εδώ )μιλάμε για μια δυναμική προσέγγιση τόσο στις διαγνωστικές όσο και θεραπευτικές μεθόδους με τη χρήση ενζύμων και πρωτεϊνών που βασίζονται στη μέθοδο CRISPR ( δείτε εδώ ) .

 

Αντίστοιχη αναφορά στη μέθοδο της γενετικής τροποποίησης έχει γίνει και απο τον ΟΗΕ , μέσω του παραρτήματος UNCTAD ( Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη ) στο Έγγραφο E/CN.16/2021/3 με ανακοίνωσή του στην 24η σύνοδο,17-21 Μαϊου 2021.

Φέρει τον τίτλο «Αξιοποίηση του blockchain για τη βιώσιμη ανάπτυξη : Προοπτικές και προκλήσεις» και στην περιγραφή του περιεχομένου του εγγράφου γίνεται αναφέρεται οτι η τεχνολογία blockchain είναι δυνητικά μια τεχνολογία-κλειδί σε ένα νέο τεχνολογικό παράδειγμα αυξανόμενης αυτοματοποίησης και ενοποίησης του φυσικού και του εικονικού κόσμου, μαζί με τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η επεξεργασία γονιδίων.Οπότε καταλαβαίνουμε οτι ο ΟΗΕ συμπεριλαμβάνει την επεξεργασία γονιδίων (CRISPR) στις τεχνολογίες - κλειδιά.

Ο ΟΗΕ έχει αναφερθεί και το έτος 2018 στην τεχνολογία της γενετικής τροποποίησης καθώς και στους ηθικούς φραγμούς που ενέχει η γενετική τροποποίηση στον άνθρωπο.
Απο το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών (UN/DESA) στο έγγραφο με τίτλο «Τεχνολογίες αιχμής για βιώσιμη ανάπτυξη , 2018» αναφέρουν τα εξής:

Απαιτούνται επίσης παγκόσμια δεοντολογικά πρότυπα για την καθοδήγηση της τρέχουσας και της μελλοντικής έρευνας σχετικά με τις γενετικές τεχνολογίες, ιδίως την επεξεργασία γονιδίων, καθώς μπορεί να μετασχηματίσουν ριζικά το ανθρώπινο είδος (σελίδα 7, παράγραφος The role of the United Nations in forging global collective actions).

Η ανάπτυξη ισχυρών εργαλείων γονιδιακής επεξεργασίας και η αυξανόμενη ικανότητα μεταβολής των βιολογικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων, αποκαλύπτουν τεράστιες δυνατότητες για την αντιμετώπιση μερικών εκ των μεγαλύτερων ιατρικών προκλήσεων, όπως η παραγωγή νέων θεραπειών για πολλές ασθένειες τις οποίες η ανθρωπότητα καταπολεμά εδώ και δεκαετίες (σελίδα 20, παράγραφος Genetic technologies).

Σε παρόμοια πλαίσια: ενώ το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet Of Things / IoT , δείτε εδώ) και η χρήση των πιο προηγμένων αλγορίθμων για την ανάλυση μεγάλων δεδομένων (Big Data) μπορεί να μετασχηματίσει ολόκληρους τομείς (συμπεριλαμβανομένης και της βελτίωσης της υγειονομικής περίθαλψης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω), μπορούν επίσης να αναδιαμορφώσουν ριζικά την άποψη και ενώ για παράδειγμα, η επεξεργασία γονιδίων μπορεί να σώσει πολλές ζωές, μπορεί επίσης να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με επικίνδυνους παθογόνους μικροοργανισμούς (σελίδα 26, παράγραφος Frontier technologies also have unforeseen and unintended consequences for planet, people and prosperity).

Η γονιδιακή επεξεργασία ενέχει τον κίνδυνο αλλαγών εκτός στόχου (off-target edits), οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις και άλλα προβλήματα στο στοχευόμενο γονιδίωμα.

Εκτός από αυτούς τους κινδύνους ασφαλείας, υπάρχουν και ηθικές ανησυχίες που εγείρονται από τη χρήση της βλαστικής επεξεργασίας (γονιδιακή επεξεργασία για αναπαραγωγικούς σκοπούς), ιδίως εάν εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της γενετικής διάγνωσης ενός αγέννητου παιδιού, μια κατάσταση στην οποία οι στοχευμένες επεξεργασίες μπορούν να εξελιχθούν γρήγορα.

Άλλα ζητήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη της συγκατάθεσης μετά από ενημέρωση του μελλοντικού προσώπου, τη μεγαλύτερη προσβασιμότητα στην τεχνολογία από τους πλούσιους, καθώς και ηθικές και θρησκευτικές αντιρρήσεις (σελίδα 30, παράγραφος Frontier technologies present new and unique challenges to ethics and morality).

 



Η επεξεργασία γονιδίων θα γίνει οπωσδήποτε και στον άνθρωπο για ένα βιώσιμο μέλλον, μόλις ξεπεραστούν οι ηθικοί φραγμοί. 

  • H διαχείριση της μεθόδου CRISPR γίνεται στα πλαίσια της Βιοασφάλειας (Biosecurity , δείτε εδώ) απο την οποία απορρέει και ο Υπερανθρωπισμός - Μετανθρωπισμός - Τεχνολογική Μοναδικότητα -Great Reset - 4η Βιομηχανική Επανάσταση ( όλα εφαρμόζουν το ίδιο συνωμοσιολογικό σενάριο της θεωρητικής εξίσωσης B x C x D = AHH). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου