Σελίδες

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Γαλλική Αστυνομία: Το 78% των ασυνόδευτων «παιδιών» είναι ενήλικες – Διεθνής η απάτη

Τον Οκτώβριο του 2015, 1.200 μετανάστες με γένια εισήλθαν στη Στοκχόλμη της Σουηδίας μέσα σε μία μόνο ημέρα, ισχυριζόμενοι ότι είναι «παιδιά πρόσφυγες».

Οι μετανάστες κρατούσαν πινακίδες με τις οποίες παρακαλούσαν τους ντόπιους για βοήθεια για τα παιδιά πρόσφυγες.

Στην Αυστρία οι αξιωματούχοι το 2016 διαπίστωσαν ότι οι μισοί από τους πρόσφυγες που ισχυρίζονταν ότι ήταν παιδιά, ήταν ενήλικες.

Στη Σουηδία το 2017 αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι το 83% των «παιδιών» προσφύγων ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες.

Ο οδοντίατρος  από αυτή τη μελέτη απολύθηκε μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του.

Το 2019 μια γερμανική μελέτη διαπίστωσε ότι τουλάχιστον το 40% των μεταναστών που ισχυρίζονταν ότι ήταν παιδιά ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες.

Και τώρα η γαλλική αστυνομία διαπίστωσε ότι το 78% των ασυνόδευτων «παιδιών» είναι στην πραγματικότητα ενήλικες.

Η αστυνομική νομαρχία του Παρισιού δημιούργησε ένα καινοτόμο σύστημα. Τα δακτυλικά αποτυπώματα των

συλληφθέντων αποστέλλονται μέσω της Κεντρικής Διεύθυνσης Δικαστικής Αστυνομίας (DCPJ) και της Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας (DCI) στις αρχές της Αλγερίας, του Μαρόκου και της Τυνησίας, οι οποίες ελέγχουν τους δικούς τους φακέλους. Στη συνέχεια, το Παρίσι λαμβάνει απάντηση εντός τεσσάρων έως οκτώ εβδομάδων.

Δεκαπέντε μήνες μετά την εφαρμογή αυτής της διαδικασίας, η Le Figaro δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα: Από τα 1.162 αιτήματα, η DSPAP έχει ήδη λάβει 330 επίσημες ταυτοποιήσεις, διαπιστώνοντας ότι 263 από αυτά τα άτομα είναι ενήλικες. Αυτό σημαίνει ότι το 78,7% αυτών των λεγόμενων αλλοδαπών ανηλίκων είπαν ψέματα για την ηλικία τους.

Οι μετανάστες έχουν επίσης ισχυρά κίνητρα για να λένε ψέματα, όπως πιο επιεικείς ποινικές ποινές για τους ανηλίκους, καθώς και καλύτερες παροχές από το κράτος. Οι αρχές έχουν επίσης πολύ πιο δύσκολο χρόνο να απελάσουν έναν ανήλικο από ό,τι έναν ενήλικα.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι οι μετανάστες λένε ψέματα για την ηλικία τους σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ άλλων στη Γερμανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Τώρα, έχοντας μια πιο λεπτομερή κατανόηση του φαινομένου, η αστυνομία του Παρισιού δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τις ταυτοποιήσεις μέσω του νέου συστήματος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου