Σελίδες

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Το μάντρα της εποχής. Ακολουθείστε την επιστήμη, τώρα γιατί δεν την ακολουθούμε;;

 Μελέτη για την COVID-19 σχεδόν δέκα εκατομμυρίων δεν βρίσκει αποδείξεις ασυμπτωματικής μετάδοσης, το ακούσατε απο τα ΜΜΕ;; 

Εγώ όχι.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (AIER) μας προξένησε την περιέργεια καθώς ερωτήματα σχετικά με την ασυμπτωματική μετάδοση της COVID-19, το απολύτως καινούριο δόγμα της ιατρικής, το βασικό σημείο αναφοράς για κάθε μετριασμό της COVID, και για κάθε μη ιατρικό μέσο κατ οικον φυλάκιση και καραντίνες.

Στην ουσία, το μεγαλύτερο ερώτημα που τίθεται είναι: μπορούν τα άτομα χωρίς συμπτώματα κοροναϊού να διαδώσουν τον ιό, την COVID-19; 

Αυτή η ερώτηση βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των τρέχουσων προσπαθειών μετριασμού της COVID. 

Εάν δεν υπάρχει ασυμπτωματική εξάπλωση, τότε για ποιό λόγο όλα αυτά τα μέτρα, η μασκοφορία, οι φυλακίσεις, η απομόνωση ;;

Μια ερευνητική δημοσίευση που δημοσιεύθηκε στις 20 Νοεμβρίου επισημαίνει μια μελέτη σε περίπου 10 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Κίνα. Αυτό που

διαπίστωσε η μελέτη ήταν ότι υπήρχαν 300 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, εδω τις βαφτίζουμε κρούσματα με  Coronavirus στον πληθυσμό,  χωρίς καθόλου συμπτώματα. 

Έτσι οι επιστήμονες παρακολούθησαν τους ασυμπτωματικούς φορείς. Η ανίχνευση επαφών 1.174 «στενών επαφών» των ασυμπτωματικών φορέων έδειξε μηδενική μετάδοση. Όχι μικρή, αλλά μηδενική - καμία - ούτε μία μετάδοση Coronavirus από ένα άτομο χωρίς συμπτώματα.

Το συμπέρασμα ΔΕΝ είναι ότι η ασυμπτωματική εξάπλωση είναι σπάνια ή ότι η επιστήμη είναι αβέβαιη

Η μελέτη αποκάλυψε κάτι που σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει σε τέτοιου είδους μελέτες. Δεν υπήρξε ούτε μια τεκμηριωμένη υπόθεση. Ξεχάστε το σπάνια μετάδοση. Ξεχάστε ακόμη και την προηγούμενη πρόταση του Fauci ότι η ασυμπτωματική μετάδοση υπάρχει αλλά δεν οδηγεί στην εξάπλωση του κορονοιού. 

Αντικαταστήστε όλα αυτά με: το ποτέ. Τουλάχιστον όχι σε αυτή τη μελέτη με τα  10.000.000 άτομα.

[ΜΕΛΕΤΗ]… Επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα ελέγχου για την COVID-19 στο Γουχάν μεταξύ 23 Ιανουαρίου και 8 Απριλίου 2020. Οι εκτιμήσεις για τον επιπολασμό της μόλυνσης μετά την απελευθέρωση των περιορισμών θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν για τη διαχείριση της πανδημίας μετά τον υποχρεωτικό εγκλεισμό. Εδώ, περιγράφουμε ένα πρόγραμμα ελέγχου νουκλεϊκών οξέων SARS-CoV-2 σε όλη την πόλη μεταξύ 14 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2020 στο Γουχάν. Όλοι οι κάτοικοι της πόλης ηλικίας έξι ετών και άνω ήταν επιλέξιμοι και 9.899.828 (92,9%) συμμετείχαν.

Δεν εντοπίστηκαν νέα συμπτωματικά περιστατικά και 300 ασυμπτωματικά περιστατικά (ποσοστό ανίχνευσης 0,303 / 10.000, 95% CI 0,270–0,339 / 10.000). Δεν υπήρχαν θετικά τεστ μεταξύ των 1.174 στενών επαφών ασυμπτωματικών περιπτώσεων. 107 από 34.424 ασθενείς που ανακτήθηκαν στο παρελθόν COVID-19 δοκιμάστηκαν ξανά θετικοί (επανα-θετικό ποσοστό 0,31%, 95% CI 0,423–0,574%). Ο επιπολασμός της λοίμωξης SARS-CoV-2 στο Wuhan ήταν επομένως πολύ χαμηλός πέντε έως οκτώ εβδομάδες μετά το τέλος του υποχρεωτικού εγκλεισμού.

Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι θα ήταν τεράστια είδηση. Θα μας επέτρεπε να ανοίξουμε τα πάντα αμέσως. Με ολόκληρη τη βάση για την ισοπέδωση της καμπύλης μετά τους υποχρεωτικούς εγκλεισμούς να έχει καταριφθεί, θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή. Ο φόβος θα μπορούσε να εξατμιστεί. Θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην  κανονική μας διαίσθηση που είχαμε εδω και πάρα πολλά χρόνια, ότι οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να βγούν έξω και χωρίς κίνδυνο για τους άλλους. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε τις μάσκες μας. Θα μπορούσαμε να πάμε σε ταινίες και αθλητικές εκδηλώσεις.

Συνεχίζουμε να ακούμε για το πώς πρέπει να ακολουθούμε την επιστήμη. Ο ισχυρισμός έχει καταριφθεί και αυτός με όλα τα αλλοπρόσαλλα, χωρίς καμιά επιστημονική βάση μέτρα που βλέπουμε να επιβάλλονται εως τώρα. 

Γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει. Το λόμπι των υποχρεωτικών εγκλεισμών αγνοεί οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την αφήγησή τους, προτιμώντας τα ανεπιβεβαίωτα ανέκδοτα, από μια πραγματική επιστημονική μελέτη 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Αυτό που ήταν το πρώτο σημαντικό σημείο πρόσβασης στον κόσμο για την ασθένεια που προσπαθούμε να διαχειριστούμε. Θα περιμένατε ότι αυτή η μελέτη θα είχε τεράστια απήχηση  στα διεθνή νέα. Από όσο μπορώ να πω, αγνοείται. [Περισσότερα]

Στην ουσία, αυτό που επιβεβαίωσε η μελέτη 10 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι αυτό που πολλοί άνθρωποι, γιατροί, επιστήμονες και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχαν ήδη υποψιαστεί.

Όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη όταν ένα άτομο μολυνθεί από τον ιό μολύνει άλλους μόνο όταν έχει συμπτώματα: κρυολόγημα, ρινική καταρροή, βήχας, πόνος, φτάρνισμα, πυρετός, συμφόρηση κ.λπ. Ως εκ τούτου, όταν ένα άτομο έχει μια ασθένεια θα πρέπει να απομονωθεί για να μην εξαπλώσει τον ιό. Ωστόσο, όταν ένα άτομο δεν έχει εξωτερικά συμπτώματα του ιού, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη, δεν διατρέχει κίνδυνο μετάδοσης του ιού σε άλλους.

Πρόκειται για ένα τεράστιο ζήτημα με τεράστιες επιπτώσεις επειδή όλη η τρέχουσα προσπάθεια μετριασμού της COVID-19 βασίζεται στην αρχή ότι οι άνθρωποι μπορούν να μεταφέρουν και να διαδώσουν τον ιό, ενώ δεν έχουν ιδέα ότι τον έχουν και δεν έχουν συμπτώματα.

Εάν η ασυμπτωματική μετάδοση δεν υφίσταται, και δεν υπάρχει επιστημονική επιβεβαίωση ότι ισχύει, το αντίθετο μάλιστα, τότε όλοι οι ισχύοντες κανονισμοί υποχρεωτικών εγκλεισμών, οι απαιτήσεις μασκοφορίας και οι κανόνες / διατάγματα κοινωνικής απόστασης βασίζονται σε μια πλήρη πλάνη ψευδών υποθέσεων.

Η ασυμπτωματική μελέτη περιπτώσεων που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο επιβεβαιώνει την προηγούμενη αναφορά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι η COVID-19 είναι γνωστό ότι μεταδίδεται μόνο από άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα του ιού. Τον Ιούνιο του 2020, η Μαρία Βαν Κέρχοφ, επικεφαλής της μονάδας αναδυόμενων ασθενειών και ζωονόσων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι η μετάδοση του κοροναϊού από άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα είναι «πολύ σπάνια».


Όπως μπορείτε να δείτε από την εξήγηση του βίντεο, τον Ιούνιο του 2020 η κυρία Kerkhove δεν μπόρεσε να εντοπίσει ούτε μία μελέτη ή περίπτωση που να εντοπίστηκε  ασυμπτωματική εξάπλωση, αλλά οι επιστήμονες εξακολουθούσαν να πιστεύουν ότι θα ήταν δυνατό, έτσι - και άλλοι - συνέχισαν να χρησιμοποιούν την ορολογία "πολύ σπάνια" .

Ωστόσο, με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και ένα πολύ πιο μακρύ χρονοδιάγραμμα για τη μελέτη της νόσου, τα αθροιστικά δεδομένα του 2020 δείχνουν ότι το «πολύ σπάνια» σημαίνει στην πραγματικότητα «ποτέ», καθώς η ασυμπτωματική μετάδοση δεν συμβαίνει - ΠΟΤΕ.

Γιατί λοιπόν ολόκληρος ο κόσμος ασχολείται με τις διαδικασίες μετριασμού της COVID-19 για να εμποδίσει τη μετάδοση ενός ιού που δεν έχει αναγνωριστεί ποτέ, ούτε καν μία φορά;



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου