Σελίδες

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Great Reset - Η μεγάλη μεταμόρφωση της τροφής: Τώρα μπορείτε να φάτε ανθρώπινη μπριζόλα

 Τώρα μπορείτε να φάτε ανθρώπινη μπριζόλα, οι επιστήμονες επιμένουν ότι δεν είναι κανιβαλισμός (σ.ι.  ε αφού το λένε οι επιστήμονες).


Εάν αισθάνεστε ψιλοπεινασμένοι, γιατί να μην τσιμπήσετε λίγο κρέας που προέρχεται από το σώμα σας; Επιστήμονες και σχεδιαστές από τις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα κιτ «αναπτύξτε τη δική σας μπριζόλα», το οποίο χρησιμοποιεί ανθρώπινα κύτταρα και αίμα για να θέσει ένα ερώτημα στην βιομηχανία τεχνητού κρέατος. 

Η μπριζόλα Ουροβόρος, που πήρε το όνομά της από το αρχαίο αιγυπτιακό φίδι που τρώει τον εαυτό του, μπορεί να αναπτυχθεί από κύτταρα που έχουν αποξεστεί από το εσωτερικό του μάγουλου σας και τροφοδοτείται με ορό ληγμένου αίματος από δωρεές. 

ουροβόρος όφις (οὐροβόρος < οὐρά + βορά, βόρος), ουροβόρος ή κερκοβόρος λέγεται ο όφις (το φίδι) τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του αφαιρώντας το υπόλοιπο παλαιού δέρματός του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι τρώει την ουρά του (στο διαδίκτυο υπάρχουν βίντεο από μη-φυσιολογικά φίδια που προκαλούν σωματικές βλάβες στον εαυτό τους τρώγοντας τον). Η περίκλειστη αναπαράστασή του αποτελεί ένα αρχαίο σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου. Αποτελεί επίσης από τα πλέον διαδεδομένα τεκτονικά ή ακόμη και γνωστικά σύμβολα, ωστόσο ως σύμβολο υπάρχει πολύ πριν εμφανιστεί ο Τεκτονισμός).

Ενώ η μπριζόλα αυτή τη στιγμή είναι απλώς ένα πρωτότυπο, και έχει σχεδιαστεί ως ένα προκλητικό έργο τέχνης, αποτελεί ένα πραγματικό κομμάτι κρέατος που προέρχεται από ανθρώπινα κύτταρα.


Επί του παρόντος, στην έκθεση Beazley Designs of the Year , οι ανθρώπινες μπουκιές υποτίθεται ότι υπογραμμίζουν την εξάρτηση της βιομηχανίας τεχνητού κρέατος από τον εμβρυϊκό βόειο ορό (FBS), ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη υγρό για την ανάπτυξη κυτταρικών καλλιεργειών. Το FBS προέρχεται από το αίμα των εμβρύων μόσχων, συχνά όταν οι έγκυες μητέρες τους σφάζονται στη βιομηχανία κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων (σ.ι. «κακιά» βιομηχανία πραγματικού κρέατος).

Αυτός ο ορός, ο οποίος μπορεί να κοστίσει έως 700 £ ανά λίτρο, συχνά επικρίνεται επειδή προέρχεται από μια βιομηχανία περιβαλλοντικά επιβλαβή (σ.ι. οι αγελάδες παράγουν αέρια). 

Τα προϊόντα κρέατος που καλλιεργούνται στο εργαστήριο συχνά ισχυρίζονται ότι είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα ζώα που εκτρέφονται στο εργοστάσιο, αλλά οι επικριτές επισημαίνουν τη χρήση του FBS ως τυφλού σημείου. Ο σχεδιαστής και οι επιστήμονες της μπριζόλας Ουροβόρος, Andrew Pelling, δήλωσαν στο Dezeen : «Ο εμβρυϊκός ορός βοοειδών κοστίζει μεγάλα χρηματικά ποσά και τη ζωή των ζώων. Παρόλο που ορισμένες εταιρείες τεχνητού κρέατος ισχυρίζονται ότι έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα, γνωρίζουμε ότι καμία ανεξάρτητη, επιστημονική μελέτη δεν έχει επιβεβαιώσει αυτούς τους ισχυρισμούς». 

«Καθώς η βιομηχανία τεχνητού κρέατος εργαστηρίου αναπτύσσεται ραγδαία, είναι σημαντικό να αναπτυχθούν σχέδια που εκθέτουν μερικούς από τους βασικούς περιορισμούς της για να δούμε πέρα ​​από τη διαφημιστική εκστρατεία». 

Οι ανθρωποειδείς μπουκίες του πρότζεκτ Ουροβόρος δημιουργούνται χωρίς τη χρήση του FBS, και έτσι επισημαίνουν την πιθανότητα δημιουργίας τεχνητών κρεάτων εργαστηρίου χωρίς να βλάπτονται τα ζώα. 

Οι μίνι μπριζόλες φτιάχτηκαν από καλλιέργειες ανθρώπινων κυττάρων που αγοράστηκαν από την American Tissue Culture Collection και στη συνέχεια τροφοδοτήθηκαν με ορό από ληγμένο ανθρώπινο αίμα από αιμοδοσία. 

Οι μικροσκοπικές μπριζόλες τοποθετήθηκαν στη συνέχεια σε ένα παιχνιδιάρικο τραπέζι με ασημικά.

 Το πρότζεκτ τελικά θέλει οι συμμετέχοντες να χρησιμοποιήσουν ένα κιτ « κάντο μόνος σου» για να μεγαλώνουν μπριζόλες χρησιμοποιώντας κύτταρα από το εσωτερικό του δικού τους μάγουλου και στη συνέχεια να καλλιεργούν τις μπριζόλες χρησιμοποιώντας μυκήλιο μανιταριών.

 Αφού μεγαλώσουν σε ένα ζεστό μέρος για τρεις μήνες, οι ανθρώπινες μπριζόλες είναι πλήρως έτοιμες. 

«Το ανθρώπινο αίμα που έχει λήξει είναι ιατρικό απόβλητο και είναι φθηνότερο και πιο βιώσιμο από το FBS, αλλά πολιτισμικά λιγότερο αποδεκτό. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση του εαυτού μας είναι κανιβαλισμός, κάτι που τεχνικά δεν συμβαίνει » (σ.ι. Τεχνικά συμβαίνει κι ονομάζεται αυτοκανιβαλισμός), δήλωσε η βιομηχανική σχεδιάστρια Grace Knight, η οποία βοήθησε στο σχεδιασμό του πρότζεκτ.
(Πράξεις  15,20: ἀπέχεσθαι ἀπὸ τῶν ἀλισγημάτων τῶν εἰδώλων καὶ τῆς πορνείας καὶ τοῦ πνικτοῦ καὶ τοῦ αἵματος).

 Το τεχνητό κρέας εργαστηρίου δεν έχει εγκριθεί για ανθρώπινη κατανάλωση οπουδήποτε σήμερα, αλλά ως βιομηχανία έχει ήδη αξία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων (σ.ι. Για την ακρίβεια το πρώτο εστιατόριο που σερβίρει τεχνητό «κρέας» εργαστηρίου μόλις άνοιξε στο Ισραήλ).

Οι εταιρείες που αγωνίζονται για να φέρουν το προϊόν στην αγορά περιλαμβάνουν την Aleph Farms , μία από τις πρώτες που έφτιαξαν μια τεχνητή μπριζόλα εργαστηρίου και η Novameat , η οποία δημιούργησε μια εκτυπωμένη τρισδιάστατη μπριζόλα από φυτικές πρωτεΐνες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου