Αξίζει να το διαβάσετε
Ο Edward Abber, Αμερικάνος περιαυτολόγος έγραψε: «Η εξουσία είναι επικίνδυνη, έλκει τους χειρότερους και διαφθείρει τους καλύτερους».
Και η Αμερικανίδα συγγραφέας Alice Walkez συμπληρώνει: «Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να περνούν πολύ από το χρόνο τους γελώντας μαζί μας».
Ποιος όμως ασκεί εξουσία;
Οι πολιτικοί, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι καλλιτέχνες, ο λαός; Φυσικά όχι. Την εξουσία την ασκούν αυτοί που αποφασίζουν από τα παρασκήνια. Αυτοί κινούν τα νήματα χωρίς να τους γνωρίζει κανένας. Επειδή η γνώση και η πληροφορία ελέγχονται απόλυτα, η κοινωνία δεν γνωρίζει ποιος ασκεί πραγματική εξουσία. Βλέπει μόνο τις μαριονέτες, τα πιόνια, τις βιτρίνες.
Σε αυτούς διοχετεύει την κριτική της και την αντίδρασή της. Είναι τα αμορτισέρ των εξουσιαστών. Έτσι οι πραγματικοί εξουσιαστές μένουν στο απυρόβλητο.
Στην νεότερη Ελλάδα ήδη από την εποχή της Επανάστασης του 1821, πάντοτε υπήρχε ένα παρακράτος που ασκούσε εξουσία. Το παρακράτος αυτό υπερβαίνει κάθε κρατική αρχή και νόμο. Δεν αναγνωρίζει λαϊκή βούληση, Σύνταγμα, νόμους και κρατικές εξουσίες. Δεν έχει ιδεολογία και πολιτική θέση. Διαπερνά όλες τις δομές ενός κράτους, άσχετα ποιος κυβερνάει από άκρα δεξιά μέχρι άκρα αριστερά.
Όλα τα κόμματα, τα κινήματα, οι οργανώσεις, έχουν κάτι κοινό. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ΧΡΗΜΑ. Το χρήμα είναι το βασικό συστατικό λειτουργίας όλων των κομμάτων. Έτσι αυτοί που διαχειρίζονται την έκδοση και την κυκλοφορία του χρήματος, ελέγχουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις του πλανήτη.
Οι πολίτες που ψηφίζουν, εκλέγουν
μόνιμα αυτό το παρακράτος. Βλέπουν μόνο τα πολιτικά αναλώσιμα πιόνια που εμφανίζονται στη σκηνή. Απαγορεύεται αυστηρά να έχουν γνώση για το τι γίνεται στα παρασκήνια. Το μόνο δικαίωμα που έχουν είναι να ασκούν κριτική στα πιόνια αυτά. Η κριτική αυτή είναι η εκτόνωση του λαού. Είναι ο ατμός που φεύγει από την κατσαρόλα, ώστε η κατσαρόλα του συστήματος να μην εκραγεί. Έτσι οι εξουσιαστές μπορούν να αλλάζουν τα αναλώσιμα πιόνια και να βγάζουν στην σκηνή άλλα ελεγχόμενα πιόνια.
Το παρακράτος, ανάλογα με την εποχή και τις συνθήκες, αλλάζει μορφή και δομή. Π.χ. μετά τον Ελληνικό Εμφύλιο Πόλεμο το παρακράτος ονομαζόταν «Κόκκινη Προβιά». Όταν το 1979 ο Κων/νος Καραμανλής μας έβαλε στο 4ο Ράιχ (Ευρωπαϊκή Ένωση) χωρίς να μας ενημερώσει και χωρίς να μας ρωτήσει (μέσω Δημοψηφίσματος), η Ελλάδα από αποικία έγινε προτεκτοράτο χωρίς Εθνική Κυριαρχία, χωρίς λαϊκή βούληση, χωρίς Κοινωνική Δικαιοσύνη (στην ουσία χωρίς καθόλου Δικαιοσύνη). Τα κέντρα εξουσίας παρόλο που ελέγχουν όλο το πολιτικό προσωπικό, ήθελαν να διοικούν απευθείας χωρίς πιόνια και υπαλλήλους. Έτσι έστησαν ένα παρακράτος που λειτουργεί παράλληλα αλλά και υπεράνω του κράτους. Δημιούργησαν ένα χταπόδι που σφίγγει την Ελλάδα απ’ όλες τις πλευρές.
Τα δύο κυριότερα πλοκάμια του χταποδιού (γιατί υπάρχουν και άλλα) είναι το Τραπεζικό Σύστημα και οι Ανεξάρτητες Αρχές. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το παρακράτος των Ανεξάρτητων Αρχών.
Οι Ανεξάρτητες Αρχές (ο τίτλος είναι παραπλανητικός), άρχισαν να λειτουργούν σταδιακά την δεκαετία του 1980. Οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν αντικαταστήσει πλήρως την κρατική εξουσία, αφού εξουσιάζουν κάθε κρατική δομή και λειτουργούν υπεράνω της εκλεγμένης κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στην λειτουργία και τις αρμοδιότητες των Ανεξάρτητων Αρχών. Μόνο διορίζει τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατόπιν οδηγιών των πολυεθνικών εταιρειών και των κέντρων εξουσίας. Οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι το «μακρύ χέρι» των δανειστών, των πολυεθνικών και των Κέντρων Εξουσίας. Παίζουν τον ρόλο που έπαιζε η ΤΡΟΪΚΑ την εποχή των μνημονίων. Οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι νομικά μορφώματα (στην ουσία παραμορφώματα) με Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια, οι οποίες κυβερνάνε την Ελλάδα ανεξάρτητα με ποιο κόμμα βρίσκεται τυπικά στην εξουσία. Ο ρόλος που τους έχει ανατεθεί είναι να αντικαθιστούν το κράτος σε όλες τις κρατικές και συνταγματικές λειτουργίες, χωρίς αυτές τις λειτουργίες δεν υφίσταται κράτος.
Και όμως αυτές οι βασικές συνταγματικές λειτουργίες, έχουν παραδοθεί στο παρακράτος των Ανεξάρτητων Αρχών και μάλιστα χωρίς έλεγχο.
Οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι μέχρι σήμερα 21 (είκοσι μια). Οι πέντε (5) έχουν περιβληθεί με Συνταγματική νομιμότητα με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Ενώ οι άλλες 16 (δέκα έξι) λειτουργούν εκτός Συνταγματικών ορίων και καλύπτονται μόνο από Νομοθετικές ρυθμίσεις.
Γι’ αυτό τα κόμματα φωνάζουν για να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε το παρακράτος και τα Μνημόνια να «Νομιμοποιηθούν» συνταγματικά.
Οι πέντε πρώτες εντός Συνταγματικού τόξου είναι οι:
- Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
- Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ).
- Αρχή Προστασίας του απορρήτου των Τηλεπικοινωνιών (αυτό το ξέρει η ΚΥΠ;).
- Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).
- Συνήγορος του Πολίτη.
- Επιτροπή Ανταγωνισμού.
- Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
- Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
- Εθνική Αναλογιστική Αρχή.
- Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων.
- Συνήγορος του Καταναλωτή.
- Εθνική αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής!!
- Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας.
- Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
- Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των δηλώσεων της Περιουσιακής Κατάστασης!!!
- Επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων και ασφάλειας πτήσεων.
- Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
- Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
- Σώμα Φορολογικών Διαιτητών.
- Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων.
- Εθνική Αρχή Διαφάνειας.
Οι πηγές χρηματοδοτήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών θα μπορούν να περάσουν σε Πολυεθνικές Εταιρείες. Έτσι θα επιβληθεί μια απόλυτη δικτατορία των Πολυεθνικών Εταιρειών πάνω στον Ελληνικό λαό.
Η ψευδής αιτιολογία που πρόταξε το Πολιτικό Προσωπικό για την δημιουργία των Ανεξάρτητων Αρχών είναι ότι «οι Ανεξάρτητες Αρχές περιορίζουν την Αυθαιρεσία του κράτους».
Όμως ο πραγματικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα παρακράτος που θα λειτουργεί εκτός πολιτικού ελέγχου και εξάρτησης, όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από κάθε κρατικό λειτουργό. Κρατικοί λειτουργοί είναι και οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς, οι οποίοι όμως δεν μπορούν να παρέμβουν στην λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, έστω και αν οι Ανεξάρτητες Αρχές κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Οι Δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να παρέμβουν μόνο αν το ζητήσουν οι Ανεξάρτητες Αρχές για να επιβάλουν τον Νόμο. Έτσι οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν αντικαταστήσει την Δικαιοσύνη.
Οι Ανεξάρτητες μπορούν να εκδίδουν Διοικητικές Εκτελεστικές αποφάσεις τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να εκτελέσει. Για να νομιμοποιήσει το παρακράτος των Ανεξάρτητων Αρχών, το πολιτικό προσωπικό έβαλε μια τυπική δικλείδα ελέγχου. Οι Ανεξάρτητες Αρχές μπορούν να ελεγχθούν από την πλειοψηφία της Βουλής. Όμως, η πλειοψηφία της Βουλής ψήφισε τους Νόμους για την Δημιουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Δηλαδή η Βουλή θα ελέγξει τον εαυτό της γι’ αυτό που έχει ψηφίσει. Η Βουλή δημιούργησε αυτό το παρακρατικό τέρας, έτσι ώστε να μην ελέγχεται από κανέναν. Ας δούμε όμως την λειτουργία μερικών Ανεξάρτητων Αρχών (ένα άρθρο δεν χωράει την λεπτομερή εξέταση όλων των Ανεξάρτητων Αρχών) και πώς επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Η Ελλάδα έχει επηρεασθεί από τον Κορονοϊό; Ποιος ασκεί την εποπτεία σε περίπτωση (Υγειονομικής) κρίσης;
Η Ανεξάρτητη Αρχή που ονομάζεται Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (ΕΣΥΔΥ). Έτσι ορίζει ο Νόμος 4461/28-3-2017. Το ΕΣΥΔΥ έχει την καθολική εποπτεία σε περιπτώσεις κρίσεων. Δεν αποφασίζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, αλλά μια Ανεξάρτητη Αρχή. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην ουσία είναι υπάλληλος του ΕΣΥΔΥ.
Το ΕΣΥΔΥ έχει απευθείας σύνδεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.). Ο ΠΟΥ είναι παράγωγο του ΟΗΕ. Είναι γνωμοδοτικό όργανο και δεν μπορεί να επιβάλει αποφάσεις.
Το Διοικητικό του Συμβούλιο ελέγχεται από τις πολυεθνικές του φαρμάκου, όπως οι Novartis, Elaxo, Bayer κ.λπ. και από τον Bill Gates.
Ο Bill Gates είναι ο κυριότερος χρηματοδότης του και στην ουσία τον ελέγχει. Οι γνωμοδοτήσεις του ΠΟΥ έχουν γνώμονα το συμφέρον των πολυεθνικών φαρμάκου. Ο ΠΟΥ είναι η «φωνή» των πολυεθνικών φαρμάκου.
Το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας ακολουθεί πιστά τις γνωμοδοτήσεις του ΠΟΥ, τις οποίες μεταβιβάζει στον ΕΟΔΥ.
Έτσι ο Τσιόρδας και ο Χαρδαλιάς απλώς ανακοινώνουν τις οδηγίες του ΕΣΥΔΥ, που στην ουσία είναι οι εντολές του ΠΟΥ. Το σύστημα λειτουργεί με την λογική της πυραμίδας. Στην κορυφή βρίσκεται ο ΠΟΥ, ο οποίος εκφράζει τα συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμάκου. Μέσω «γνωμοδοτήσεων», μεταφέρει τις εντολές των πολυεθνικών στο ΕΣΥΔΥ και το ΕΣΥΔΥ τις μεταβιβάζει στον ΕΟΔΥ που είναι η βάση της πυραμίδας.
Σαν Ανεξάρτητη Αρχή, το ΕΣΥΔΥ πριν μας ανακοινώσει τις εντολές που πρέπει να ακολουθήσουμε, θα πρέπει να ανακοινώσει από ποιους χρηματοδοτείται. Στην χρηματοδότησή του συμμετέχουν οι πολυεθνικές φαρμάκων;
Μια άλλη αρχή είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).
Το ΕΣΡ ιδρύθηκε το 1989 με σκοπό να επιβλέπει και να ελέγχει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δηλαδή, επιβλέπει και ελέγχει την ροή των πληροφοριών. Ο πολίτης λαμβάνει όποια πληροφορία θέλουν αυτοί που χρηματοδοτούν το ΕΣΡ. Το ΕΣΡ έχει δημιουργήσει διάφορους κώδικες μεταξύ των οποίων και τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Το ΕΣΡ μπορεί να αναστείλει όποια εκπομπή θέλει ή να επιβάλει πρόστιμα πολλές φορές εξοντωτικά σε πρόσωπα (Δημοσιογράφους, Παραγωγούς, Ιδιοκτήτες ΜΜΕ κ.λπ.) ή φορείς (Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς).
Το ΕΣΡ χορηγεί τις Ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές άδειες. Μπορεί όμως να τις ανακαλέσει αν κρίνει ότι κάποιος σταθμός δεν εφάρμοσε τους κώδικες δεοντολογίας που αυτό έχει επιβάλει. Σε συνεργασία με το κράτος ρυθμίζεται το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ώστε τα ΜΜΕ να είναι πάντοτε κομμάτι του συστήματος. Ποιος όμως χρηματοδοτεί το ΕΣΡ ώστε να ελέγχει την ενημέρωση και την πληροφορία;
Ο έλεγχος της ενημέρωσης και της πληροφορίας παράγει εξουσία αλλά και υποταγή. Εξουσία για τους λίγους ισχυρούς και υποταγή για τους πολλούς ανίσχυρους. Η τηλεόραση είναι το πιο σκληρό ναρκωτικό και το ΕΣΡ φροντίζει ώστε να μοιράζονται οι δόσεις του ναρκωτικού στο κάθε νοικοκυριό.
Μια άλλη ανεξάρτητη Αρχή είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Το ΑΣΕΠ ιδρύθηκε το 1994 σαν Όργανο Αντικειμενικότητας και εξελίχθηκε σε κομματικό παραμάγαζο.
Το ΑΣΕΠ είναι η ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει την ορθότητα των προσλήψεων τακτικού και εποχικού προσωπικού στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (κυρίως ΝΠΑΔ και ΟΤΑ). Το ΑΣΕΠ είναι μια μπλόφα. Οι διαγωνισμοί επιλογής προσωπικού στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα προκηρύσσονται και εκτελούνται από τους επιμέρους φορείς και το ΑΣΕΠ απλώς εποπτεύει. Π.χ. ένα ΝΠΔΔ θέλει να προσλάβει 10 υπαλλήλους με κομματικά κριτήρια. Έτσι προκηρύσσει έναν διαγωνισμό για 10 άτομα και βάζει προδιαγραφές που πληρούν μόνο οι 10 κομματικοί φίλοι. Ας πούμε γνώσεις Σουαχίλι και δίπλωμα οδήγησης τρακτέρ. Προϋπηρεσία 8 χρόνια σαν Μπάρμαν. Έτσι 5000 άτομα να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό μόνο τα 10 αυτά άτομα θα προσληφθούν αφού οι προδιαγραφές είναι «φωτογραφικές». Το ΑΣΕΠ όπως θα εποπτεύει. Δηλαδή νομιμοποιεί την κομματική απάτη.
Μια άλλη Ανεξάρτητη Αρχή είναι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Η ΕΛΣΤΑΤ δημιουργήθηκε με τον Νόμο 3832/2010 και αντικατέστησε την Γενική Γραμματεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η ΕΛΣΤΑΤ δημιουργήθηκε με εντολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Ο πρώτος πρόεδρός της ήταν ο Ανδρέας Γεωργίου, υπάλληλος του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ήθελε να καταστρέψει την Ελλάδα (το 2018 το ΔΝΤ ζήτησε επίσημα συγγνώμη που κατέστρεψε την Ελλάδα) και χρησιμοποίησε την ΕΛΣΤΑΤ.
Τον Απρίλη του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο ανακοίνωσε την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης (δηλαδή στα μνημόνια).
Όμως τα οικονομικά στοιχεία που έστελνε μέχρι τότε η Γ.Γ.Ε.Σ.Υ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μέσα στους προβλεπόμενους στόχους και δεν δικαιολογούσε την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης. Τότε το ΔΝΤ έδωσε εντολή να διαλυθεί η Γ.Γ.Ε.Σ.Υ. και να αντικατασταθεί από την ΕΛΣΤΑΤ.
Η ΕΛΣΤΑΤ το πρώτο που έκανε ήταν να προσθέσει τα χρέη των ΔΕΚΟ (επιχειρήσεις Ιδιωτικού Δικαίου Α.Ε.) στο Δημόσιο Χρέος. Το Δημόσιο Χρέος μεγάλωσε κατά 21 Δις ΕΥΡΩ και έφθασε το 26% του ΑΕΠ.
Κανένα άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είχε προσθέσει ποτέ τα χρέη των Ιδιωτικών Επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ) στο Δημόσιο Χρέος.
Η Ελλάδα όμως ήταν το θλιβερό πειραματόζωο.
Έτσι με αυτή την λογιστική απάτη, η Ελλάδα υπέγραψε την πρώτη Δανειακή Σύμβαση.
Το 2019 ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι στην Ελλάδα στο τέλος Δεκεμβρίου ήταν 1.150.000.
Η ΕΛΣΤΑΤ για την ίδια περίοδο ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι ήταν 700.000. υπάρχει μια απόκλιση 450.000. Κάποιος μαγειρεύει στατιστικά στοιχεία εις βάρος της Ελλάδος. Κάποιος λέει ψέματα.
Όμως η ΕΛΣΤΑΤ είναι στο απυρόβλητο, απαγορεύεται να ελεγχθεί από οποιονδήποτε κρατικό φορέα.
Έχει σχέση η ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ; Από ποιον χρηματοδοτείται η ΕΛΣΤΑΤ; Γιατί το 4ο Ράιχ αποδέχεται μόνο σαν έγκυρα τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και όχι των κρατικών φορέων όπως ο ΟΑΕΔ;
Μία άλλη Ανεξάρτητη Αρχή είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.). Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας δημιουργήθηκε με τον Νόμο 4622/2019.
Είναι μια αρχή χωρίς Νομική Προσωπικότητα (τι είναι η αρχή χωρίς Νομική Προσωπικότητα; Νεφέλωμα;) με σκοπό:
- Την ενίσχυση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας των Κυβερνητικών Οργάνων, Διοικητικών Αρχών, Κρατικών Φορέων και Δημοσίων Οργανισμών.
- Την πρόληψη, αποτροπή, εντοπισμό και αντιμετώπιση των φαινομένων απάτης και διαφθοράς στην δράση των Δημοσίων και ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και Οργανισμών. Δηλαδή, η ΕΑΔ είναι υπεράνω της τακτικής Δικαιοσύνης;
Θα μπορεί να ελέγχει τα απόρρητα δεδομένα της κάθε επιχείρησης; Η ΕΑΔ διαθέτει τηλέφωνο καταγγελιών. Σε κάθε τηλεφώνημα θα μπουκάρει στον κάθε φορέα και θα ελέγχει, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα;
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Άρθρου 82 του Νόμου 4622 θα συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF). Μα η OLAF ιδρύθηκε το 2004 για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και μετά τους Αγώνες έγινε ένα παρακρατικό μόρφωμα στην υπηρεσία της ΚΥΠ. Διαχειρίζεται τους 3 Υπερκορίους της ΚΥΠ και παρακολουθεί παράνομα τους κατοίκους του λεκανοπεδίου. Δηλαδή η ΕΑΔ θα συνεργάζεται με την ΚΥΠ; Θα μπορεί να υποχρεώνει τον κάθε δικαστικό λειτουργό (εισαγγελέα) να συνεργάζεται μαζί της;
Δηλαδή θα καταργηθεί η αυτοτέλεια της Δικαστικής εξουσίας. Προσέξτε είναι Αρχή χωρίς Νομική Προσωπικότητα. Νομικό τερατούργημα. Από που θα χρηματοδοτείται; Δεν θα έχει ΑΦΜ; Θα χρηματοδοτείται μέσω μαύρων κεφαλαίων; Που θα φτάσουν οι αρμοδιότητές της; Θα έχει υπερεξουσίες;
Που θα μπορεί να προσφύγει ο θιγόμενος αν η αρχή κάνει λάθος έλεγχο αφού δεν έχει Νομική Προσωπικότητα;
Το απόλυτο παρακράτος που υπερκαλύπτει το κράτος.
Μια άλλη Ανεξάρτητη Αρχή είναι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Η ΡΑΕ συστήθηκε το 1999 με τον Νόμο 2773/22-12-1999.
Η Ελλάδα έχει τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων, ταυτόχρονα η Εσωτερική Πετρελαϊκή αγορά λειτουργούσε ολιγοπωλιακά. Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Πολυεθνικών Πετρελαίου. Έδωσε εντολή το 2002 να ανοίξει η Ολιγοπωλιακή Ελληνική Αγορά στην Διαχείριση και Εμπορία Πετρελαιοειδών αλλά και να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες στην παραγωγή, διανομή και εμπορία σε όλες τις μορφές ενέργειας Πετρελαϊκή, Ηλεκτρική, Ηλιακή, Ανέμου κ.λπ.
Την ρύθμιση και τον έλεγχο της αγοράς ενέργειας ανέλαβε η ΡΑΕ.
Δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο αποποιήθηκε την διαχείριση και τον έλεγχο σε ένα τεράστιο κομμάτι του Εθνικού Πλούτου. Σύμφωνα με τον Νόμο 2773/22-12-99 η ΡΑΕ πρέπει να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών. Όμως λειτουργεί ακριβώς αντίθετα. Προστατεύει πρώτα τα συμφέροντα των Πολυεθνικών της Ενέργειας. Είναι το μακρύ χέρι των Πολυεθνικών Ενέργειας στην Ελλάδα.
Η ΡΑΕ συντάχθηκε με τα μνημόνια, τα οποία αναφέρουν ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να εκχωρήσει το 50% των πετρελαίων της στις άλλες εταιρείες ενέργειας.
Φυσικά σαν ανεξάρτητη αρχή λειτουργεί αυτόνομα από τις κρατικές αρχές. Αλήθεια η ΡΑΕ από ποιον χρηματοδοτείται; Έχει σχέση με τις εταιρείες ενέργειας του εξωτερικού;
Τελευταία Ανεξάρτητη Αρχή θα εξετάσουμε την ΑΑΔΕ.
Την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Δημιουργήθηκε με τον Νόμο 4389/27-5-2016 με προεδρικό Νόμο που πέρασε με την διαδικασία του κατεπείγοντος από την Βουλή. Η ΑΑΔΕ είναι ένα κράτος πάνω από το κράτος. Τα 2 πρώτα άρθρα του Νόμου 4389/2016 αναφέρουν:
- Συνιστάται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή χωρίς ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ με την επωνυμία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με σκοπό τον προσδιορισμό, την βεβαίωση και την είσπραξη φορολογικών, τελωνειακών και λοιπών ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ που άπτονται του πεδίου αρμοδιοτήτων της.
- Η αρχή απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ Ή ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ή ΑΠΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.
- Η αρχή δεν υπόκειται σε Ιεραρχικό Έλεγχο ή Εποπτεία από τον Υπουργό Οικονομικών.
- Σχέσεις με τον Υπουργό και λοιπούς κυβερνητικούς φορείς. Σε περίπτωση διαφωνίας του Υπουργού Οικονομικών με τον Διοικητή της Αρχής σχετικά με την εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής, το ζήτημα παραπέμπεται από τον Υπουργό Οικονομικών στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ.
Άρθρο: Ο πρόεδρος, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ο Εμπειρογνώμονας και ο Διοικητής κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους δεσμεύονται μόνο από τον Νόμο και ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ και δεν υπόκεινται σε Ιεραρχικό Έλεγχο, ούτε σε διοικητική εποπτεία από Κυβερνητικά Όργανα ή άλλες Διοικητικές Αρχές ή άλλον Δημόσιο ή Ιδιωτικό Οργανισμό.
Δηλαδή η ΑΑΔΕ είναι υπεράνω του κράτους και λειτουργεί σύμφωνα με την συνείδηση των Διοικούντων!!! Και αν κάποια μέλη του Δ.Σ. έχουν ελαστική συνείδηση;
Το Διοικητικό Συμβούλιο το αποτελούν ο Πρόεδρος, 2 μέλη Έλληνες και 2 μέλη ξένοι (εκπρόσωποι των δανειστών). Επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς δικαίωμα ψήφου, συμμετέχει ένας εμπειρογνώμονας με φορολογική εμπειρία στο εξωτερικό!!! ο οποίος θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες (ή θα δίνει εντολές;) σε ζητήματα Φορολογικής Διοίκησης.
Δηλαδή, ο Εμπειρογνώμονας που θα είναι αντιπρόσωπος των Δανειστών θα καθορίζει την φορολογική πολιτική της Ελλάδας.
Στην ΑΑΔΕ υπάγονται οι ΥΕΑΔΕ, ΔΥΟ, Τελωνεία και Χημικές Υπηρεσίες. Επίσης ο Υπουργός Οικονομικών είναι υπάλληλος της ΑΑΔΕ σε ζητήματα φορολογικής και τελωνειακής πολιτικής, αφού δεν μπορεί να νομοθετήσει χωρίς την έγκριση της ΑΑΔΕ.
Αν μελετήσει κανείς τις αρμοδιότητες της ΑΑΔΕ, διακρίνει ότι η ΑΑΔΕ ελέγχει τα πάντα, από ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ μέχρι την παραμικρή δαπάνη του Δημοσίου. Η ΑΑΔΕ μετά την «κρίση» του Κορονοϊού θα δανείσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δάνεια που προέρχονται από δικούς τους φόρους. Τι μεγάλη απάτη.
Κακόμοιροι Έλληνες, θα μας λυσσάξουνε στους φόρους, χωρίς να μπορούμε να αντισταθούμε, αφού η ΑΑΔΕ λειτουργεί κατά συνείδηση. Θα φορολογεί όπως γουστάρει και μάλιστα χωρίς ο πολίτης να μπορεί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, αφού η ΑΑΔΕ δεν ελέγχεται από κανένα κρατικό φορέα και από τα Ελληνικά Δικαστήρια. Δηλαδή καταργείται εντελώς η Ελληνική Δικαιοσύνη. Αφού η ΑΑΔΕ εισπράξει τους φόρους μέσω των ΔΥΟ, το κράτος δεν έχει έσοδα από φόρους. Πώς καλύπτει τις ανάγκες του; Μισθούς; Συντάξεις; Δημόσιες επενδύσεις κ.λπ.;
Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Ελληνική Βουλή να δημιούργησαν ένα νομικό τέρας που θα ξεσκίσει τον Ελληνικό λαό «κατά συνείδηση»;
Η ατυχία του Ελληνικού λαού είναι ότι τον κυβερνούν άθλιοι πολιτικοί και δειλοί δικαστές, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα παρακράτος και του έχουν εκχωρήσει κάθε Συνταγματική και Κυβερνητική Εξουσία.
Το παρακράτος με το κράτος είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Και το επίσημο κράτος και το παρακράτος ελέγχονται από τα ίδια κέντρα εξουσίας.
ΠΗΓΗ :Τραπεζικός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου