6-7 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ , ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,Ο ΝΟΜΟΣ 4619 / 2019 , ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 285 ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΕΤΗ ΜΕΧΡΙ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!!!
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ , ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΤΑ!!!!
ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ. ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟ PDF ME TON NOMO 4619 / 2019 ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Μην γράφετε ανακρίβειες.Ο Ποινικός Κώδικας (ΠΔ 283/1985) προέβλεπε στο άρθρο 284 αντίστοιχα μέτρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρακαλούμε και εμείς με την σειρά μας να μην γράφεται ανακρίβειες, διότι ως νομομαθής που κατά τα φαινόμενα είστε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι θεωρείτε ότι το νέο άρθρο είναι ισοδύναμο αυτών που αντικατέστησε.
ΔιαγραφήΤο γεγονός δε ότι αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στην αναθεώρηση του ποινικού κώδικα αυτό το θέμα, επιβεβαιώνει το νόημα της ανάρτησης πανηγυρικά, καθόσον υπήρχε ήδη διάταξη που κάλυπτε το ζήτημα αυτό αρκετά ικανοποιητικά και δεν μπορούμε να φανταστούμε γιατί θα έπρεπε να γίνει πιο αυστηρή, άλλωστε αν ήταν όπως υπονοείτε πρακτικώς ίδιες οι προηγούμενες διατάξεις τότε προς τι η αλλαγή;
https://www.lawspot.gr/sites/default/files/images/nea/pk-final-pt2.pdf
Καταργηθείσα διάταξη:
1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται με φυλάκιση. Αν η παραβίαση αυτή είχε ως συνέπεια να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.
2. Αν η πράξη τελέστηκε από αμέλεια, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή.
Ισχύουσα διάταξη:
1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από
την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.
3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.
4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α' με χρηματική ποινή
ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β' με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
Οι διαφορές τους είναι οι εξής:
Με την νέα διάταξη οι ποινές γίνονται αυστηρότερες, ξεκινώντας από την περίπτωση αμέλειας από ένα σε δύο χρόνια φυλάκισης, ενώ στην περίπτωση θανάτων, που πριν δεν υπήρχε ως ξεχωριστή περίπτωση, από κάθειρξη 10 ετών έως και ισόβια.
Εισάγεται η φράση κλειδί «μπορεί να προκύψει κίνδυνος», φράση που δεν αναφέρεται απλώς στην έννοια του κινδύνου, δηλαδή στην πιθανότητα ζημιογόνου γεγονότος, αλλά στο ενδεχόμενο να προκύψει κίνδυνος, δηλαδή στο ενδεχόμενο να υπάρξει πιθανότητα! Αυτή η φράση προσδίδει ένα πνεύμα ερμηνευτικής ευχέρειας να πιθανολογηθεί η μετάδοση της ασθένειας σε άλλους ανθρώπους και σε περίπτωση πιθανολογούμενης απλής μετάδοσης της ασθένειας - πόσο μάλλον πιθανολογούμενης πρόκλησης θανάτων, να επιβάλλονται ακόμα αυστηρότερες ποινές.
Έτσι η νέα αυτή διάταξη ακόμα και αν δεν οδηγήσει σε συχνές καταδίκες - πέραν ελαχίστων που θα προβληθούν εντατικά από τα μμε για παραδειγματισμό, θα λειτουργήσει εκφοβιστικά ή πιο σωστά τρομοκρατικά, ώστε όσοι δεν συναινούν στον εμβολιασμό τους να σπεύσουν να συμμορφωθούν.
Το νέο αυτό σώου του κορωνοϊού εξυπηρετεί διεθνώς πολλές σκοπιμότητες όπως διαφαίνεται στον προσεκτικό παρατηρητή. Μία βασική σκοπιμότητα μεταξύ αυτών είναι η καθιέρωση των εμβολιασμών ως υποχρεωτικών, ενώ μεταξύ άλλων και η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η κάμψη της διάθεσης για αντίδραση στους περιορισμούς των ελευθεριών και η εξοικείωση με αυτούς και βεβαίως τα σχέδια χειραγώγησης μέσω προκλητής παγκόσμιας ύφεσης και οικονομικής κρίσης ώστε να γίνει ξανά η κρίση ευκαιρία όπως μας έχουν διδάξει οι υπερμεγέθεις ηγέτες μας τα τελευταία χρόνια.
Το προηγούμενο σχόλιο μου έγινε απλά για να δείξει ότι υπήρχε σχετική με το εν λόγω θέμα διάταξη στον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα και θα ήταν καλύτερο να έχει αναφερθεί.Ως προς την ουσία του θέματος συμφωνώ ότι ο τρόπος παρουσίασης του κορωνοϊού εξυπηρετεί σκοπιμότητες που δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας και οι οποίες προϊόντος του χρόνου θα γίνονται περισσότερο ορατές.
ΑπάντησηΔιαγραφή