Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ουκρανοί με... "αρχαία, παγανιστικά" σύμβολα υποστηρίζουν τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ

Ηγέτες νεοναζιστικών ουκρανικών ομάδων που ανέβηκαν στο προσκήνιο στο πραξικόπημα του 2014 στο Μαϊντάν, συμπεριλαμβανομένου του τάγματος Azov και του Δεξιού Τομέα, ταξίδεψαν πρόσφατα στο Χονγκ Κονγκ για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις κατά του Πεκίνου. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί οι ομάδες, που διαδηλώνουν με την ένδυση μιας ακροδεξιάς ομάδας χούλιγκαν που ονομάζεται "Honor" ή "Gonor", έχουν πάει στο Χονγκ Κονγκ, αλλά το γεγονός ότι τόσο το ουκρανικό πραξικόπημα του 2014 όσο και οι σημερινές διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ στηρίχθηκαν από το Εθνικό Ταμείο για τη Δημοκρατία (NED) που δημιουργήθηκε από την CIA μπορεί να δώσει μια ιδέα.


"Το Χονγκ Κονγκ μας υποδέχθηκε ως συγγενείς", έγραψε ο Σέρχι Φιλιμόνοφ στο Facebook το Σάββατο, αναρτώντας ένα βίντεο με τον εαυτό του και άλλους Ουκρανούς ακροδεξιούς. Ο Φιλιμόνοφ ήταν επικεφαλής του
υποκαταστήματος του Αζοφικού Πολιτικού Σώματος του Κίεβο, μιας ομάδας υποστήριξης για το ναζιστικό τάγμα Αζόβ, η οποία εμφανιζόταν ως μη στρατιωτική ΜΚΟ.



"Πάλη για ελευθερία, στο πλευρό του Χονγκ Κονγκ!", έγραψε σε άλλη ανάρτησή του ο Φιλιμόνοφ, που τους δείχνει με μάσκες, μαζί με διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ.

Τα στοιχεία στο βίντεο καθώς και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν την επόμενη μέρα περιλαμβάνουν τον Ihor Maliar, παλαίμαχο του Τάγματος του Αζόφ, ο οποίος φέρει τατουάζ "νίκη ή Valhalla" στο λαιμό του. Επίσης, εμφανίζεται ο Σέρχιι Στέρνενκο, ο οποίος ήταν επικεφαλής του Δεξιού Τομέα στην Οδησσό, στις 2 Μαΐου 2014, δολοφονώντας 42 άτομα και τραυματίζοντας εκατοντάδες. Ο Στέρνενκο βοήθησε επίσης να ιδρυθεί η φασιστική συμμορία «Λαϊκής Κάθαρσης», η οποία βασάνισε, χτύπησε και λίντσαρε πρώην αξιωματούχους της ουκρανικής κυβέρνησης τους μήνες που ακολούθησαν το πραξικόπημα Euromaidan το 2014.

Αρκετοί από τους άνδρες φορούν το έμβλημα της λεγόμενης νεολαίας "Honor" (Τιμή) ή "Gonor" που ιδρύθηκε από τον Φιλιμόνοφ το 2015, μια τυποποιημένη αθλητική εκδοχή της "τρίαινας", ένα αρχαίο σύμβολο για τους Ουκρανούς ναζί, όπως τα τρία μαχαίρια. Πολλοί έχουν επίσης νεοναζιστικά τατουάζ, όπως και σβάστικες.

[Σημ: Οι φωτό και τα βίντεο που αναρτήθηκαν προκάλεσαν αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις και ανάγκασαν το
Free Hong Kong Center να δώσει εξηγήσεις. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι Ουκρανοί "ακτιβιστές" της ακροδεξιάς-οπαδικής οργάνωσης Gonor που συμμετείχαν στο αντεπαναστατικό κίνημα του Χόνγκ Κόνγκ, υπήρξαν κατά το παρελθόν μέλη του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ:

"Σχεδόν 6 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του πολέμου, ήταν συνδεδεμένοι με την ομάδα του Αζόφ. Ωστόσο, από το 2015 είναι απλοί ακτιβιστές, που επί του παρόντος αντιμετωπίζουν την αστυνομική βία στην Ουκρανία. Δεν συνδέονται πια με κανένα κίνημα του Αζόφ".

Όπως δηλώνει η ιστοσελίδα, η οργάνωση "Gonor" τους διαβεβαίωσε πως "είναι πραγματικά κατά του ναζισμού και ενός άλλου είδους ακροδεξιάς ιδεολογίας". Ενώ, "οι απόψεις τους είναι αρκετά δεξιές και υπερ-ουκρανικές, αλλά αυτό δεν είναι κάτι κακό."

Σε ότι αφορά τα ναζιστικά σύμβολα, οι Ουκρανοί εθνικιστές κατέφυγαν σε μια πολύ γνώριμη δικαιολογία για κάθε ναζί. Σύμφωνα με την σελίδα:

"Πρόκειται για σύμβολα του σλαβικού παγανισμού, που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην εποχή των Ρως του Κιέβου."

Η σβάστικα δεν είναι μόνο "αρχαιοελληνικό" σύμβολο δηλαδή...]


Πηγή: sputniknews.com
Μετάφραση: Guernica.euGuernica.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »