Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Η Google ετοιμάζει ένα εργαλείο για να κατασκοπεύει τους υπαλλήλους της

google
Αναταραχές σημειώνονται στα γραφεία της Google το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε υπαλλήλους και ηγεσία.

Στις αρχές αυτού του μήνα, οι υπάλληλοι της Google κατηγόρησαν της ηγεσία ότι θέλει να αναπτύξει ένα εσωτερικό εργαλείο επιτήρησης το οποίο θα παρακολουθεί τους εργαζομένους σε περίπτωση που προσπαθήσουν να διοργανώσουν κάποια διαμαρτυρία ή που συζητούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι ανακάλυψαν μία ομάδα, μέσα στην εταιρία, που δημιούργησε το νέο αυτό εργαλείο και το εγκατέστησε σε όλους τους υπολογιστές των εργαζομένων με σκοπό την αναζήτηση εσωτερικών συστημάτων. Το εργαλείο, λοιπόν, έχει τη δυνατότητα να
αναφέρει ένα calendar event που έχει δημιουργηθεί από έναν υπάλληλο και έχει προσθέσει σε αυτό πάνω από 100 άτομα.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε παρόλα αυτά στην Alphabet Inc ότι όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς.

Οι αντιφατικές απόψεις του εργαλείου φαίνεται να προκαλούν ένταση μεταξύ των ηγετών της Google και των υπαλλήλων συνδικαλιστών.

Στις 21 Οκτωβρίου δεκάδες εργαζόμενοι στο γραφείο της Google στη Ζυρίχη πραγματοποίησαν μια εκδήλωση σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον περασμένο μήνα οι εργαζόμενοι στο Πίτσμπουργκ ψήφισαν να ενταχθούν στους United Steelworkers.

google

Το εργαλείο της εταιρίας αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με έναν υπάλληλο που το δημοσίευσε την προηγούμενη βδομάδα. Δύο άλλα στελέχη της Google στην Καλιφόρνια δήλωσαν ότι το εργαλείο προστέθηκε στους υπολογιστές τους αυτήν την εβδομάδα.

Οι εργασίες για το εργαλείο φαίνεται να έχουν αρχίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δύο εργαζόμενους της Google. Στα τέλη Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκε σε εξέταση από την ομάδα προστασίας προσωπικών δεδομένων της Google, η οποία το ενέκρινε.

Η Google δήλωσε ότι το εργαλείο έχει αναπτυχθεί εδώ και μήνες και έχει περάσει από τυποποιημένες απόρρητες πληροφορίες, ασφάλεια και νομικές αναθεωρήσεις.

secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ