Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ο αμερικανικός στρατός επιστρέφει στη Συρία για να... «προστατεύσει» πετρελαϊκά κοιτάσματα - Βίντεο

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαιώνει την επιστροφή αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία, επιστρατεύοντας ως δικαιολογία την προστασία των πετρελαϊκών κοιτασμάτων από την «απειλή» του ISIS.

Την επιστροφή αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία επιβεβαίωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Η εκ νέου ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων, σύμφωνα με
ανώνυμη πηγή, αποσκοπεί στην προστασία των συριακών πετρελαϊκών κοιτασμάτων έναντι μίας πιθανής κατάληψης από το Ισλαμικό Κράτος ή άλλων «αποσταθεροποιητικών παραγόντων».
«Δεν θα συζητήσουμε λεπτομέρειες ή χρονοδιαγράμματα για λόγους ασφαλείας» τόνισε, επιπλέον, η ίδια πηγή, κληθείσα να σχολιάσει το χρονικό διάστημα παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στην επαρχία Ντίερ εζ-Ζορ, όπου βρίσκονται τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Συρίας.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε πληροφορίες ότι ο αμερικανικός στρατός διασχίζει εκ νέου τα σύνορα Συρίας – Ιράκ, κατευθυνόμενος προς την Ντίερ εζ-Ζορ.

Το αμερικανικό κομβόι, μάλιστα, απαρτίζεται από 18 οχήματα, ενώ υποστηρίζεται από ζεύγος ελικοπτέρων «Απάτσι».

Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από διάφορα βίντεο, τα οποία δημοσιεύθηκαν στα social media.
​Την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να έχει «μειωμένη παρουσία» στη Συρία, επικαλούμενος τον κίνδυνο οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις να πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Η ανακοίνωση αυτή επήλθε λίγες ημέρες, μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου για ολική αποχώρηση των 1.000 στρατιωτών από την περιοχή της βόρειας Συρίας, εξέλιξη η οποία προλείανε την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης». 

Το Σάββατο, στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες, σύμφωνα με τις οποίες Αμερικανοί στρατιώτες και μέλη ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας εμπλέκονται σε παράνομες εξαγωγές συριακού πετρελαίου από κουρδικές περιοχές.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »