Σελίδες

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Συγκέντρωση υποστηρικτών του Ασάνζ στο Λονδίνο – Βίντεο


Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου του 2019, μετά την άρση του καθεστώτος πολιτικού ασύλου που είχε λάβει από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στη βρετανική πρωτεύουσα.

Υποστηρικτές του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, έφτασαν στο δικαστήριο στο Westminster στο Λονδίνο, λίγο πριν την ακροαματική διαδικασία για το ζήτημα της έκδοσής του.




​Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πλακάτ, με τα αιτήματα τόσο της μη έκδοσης του Ασάνζ, όσο και της άμεσης απελευθέρωσής του.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας θα εξετάσει τεχνικά ζητήματα, καθώς και θα καθορίσει την ατζέντα των μελλοντικών ακροάσεων της πιθανής έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ.


Ο Ασάνζ εκτίει ποινή φυλάκισης 50 εβδομάδων στη φυλακή Belmarsh για παραβίαση της εγγύησής του. Στις ΗΠΑ, βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατασκοπεία σχετικά με τη λειτουργία των WikiLeaks που δημοσίευσε μεγάλη σειρά απόρρητων εγγράφων.



Ο ιδρυτής των WikiLeaks συνελήφθη στο Λονδίνο τον Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλάκιση, επειδή παραβίασε τους όρους της εγγύησής του, όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου