Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Μνημόσυνο Κατσίφα: Απειλές και κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι ομογενείς

Οι Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές από εθνικιστικές ομάδες της γειτονικής χώρας, και κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας στη Βόρεια Ήπειρο.

Τις απειλές εθνικιστικών ομάδων της Αλβανίας, εν όψει του ετήσιου μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απέρριψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος.

Ο Έλληνας ομογενής έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας σ’ όλη την περιοχή της Βόρειας Ηπείρου, ενώ κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί απειλές τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα μέλη της
μειονότητας.


«Δεν μας πτοούν οι απειλές, θα παραβρεθούμε κανονικά στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα» επεσήμανε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Και συμπλήρωσε: «Θα συμμετάσχουμε σε μια θρησκευτική τελετή, θα βρεθούμε στο πλευρό της οικογένειας και θα τιμήσουμε την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι Βορειοηπειρώτες «δεν έχουν πρόβλημα με τον αλβανικό λαό», ενώ απηύθυνε έκκληση στις αρχές να ολοκληρώσουν τη σχετική έρευνα και να ρίξουν φως στο πώς σκοτώθηκε ο 35χρονος ομογενής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμη Ναυρίδη, οι αλβανικές αρχές «προσπαθούν να παρουσιάσουν τον θάνατο του Κωνσταντίνου ως αυτοκτονία».

Στο μεταξύ, στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως πρόσθεσε ο κ. Ναυρίδης, ο εισαγγελέας σοβαρών εγκλημάτων, Νιάζι Σεφέρι, ο οποίος είχε αναλάβει τον φάκελο της υπόθεσης, παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας. Πρόκειται μάλιστα, για τον δεύτερο Αλβανό εισαγγελέα, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση και παραιτείται.


«Δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας να δέχθηκε πιέσεις για την υπόθεση και να υπέβαλε την παραίτησή του. Είναι ο δεύτερος εισαγγελέας που παραιτείται. Είχα μιλήσει με τον πρώτο, αλλά δεν μου είχε πει απολύτως τίποτα για την υπόθεση» έσπευσε να εξηγήσει.

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου του 2018.

sputniknews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »