Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η Συρία ανακτά το πετρέλαιό της μετά από χρόνια βομβαρδισμών και λεηλασίας

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των πεδίων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Συριακή επαρχία της Ράκκα, όπως επίσης και στο "τρίγωνο" ανάμεσα στις απελευθερωμένες επαρχίες Ράκκα, Χαμά και Χομς, έχουν ξεκινήσει, αναφέρει ο επικεφαλής του υπό κρατική διοίκηση πεδίου της al-Saura, Ali Ibrahim.

"Η αποκατάσταση των πεδίων απαιτεί πολύ δουλειά και τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών", δήλωσε ο Ibrahim, καθώς όλα τα πηγάδια άντλησης πετρελαίου και όλη η υποδομή στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας έχουν καταστραφεί εντελώς, ενώ οι αγωγοί έχουν υποστεί μερική καταστροφή.


Syrian Army Enters City of Raqqa After Six Yearshttps://t.co/ZEXvEs5KB6 pic.twitter.com/qEHWmgSIlf

Ο Ibrahim τόνισε ότι η καταστροφή προκλήθηκε από τους βομβαρδισμούς του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, που βομβάρδισαν τις περιοχές που
ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS και έριξαν ρουκέτες στα πηγάδια.

Στα τέλη Ιουλίου, ο γενικός συνταγματάρχης, Sergei Rudskoy, επικεφαλής της κύριας επιχειρησιακής διευθύνσεως του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, είπε ότι οι Αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες, με πάνω από 3.500 προσωπικό, λεηλατούν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Συρίας, υπό τον μανδύα του "συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ".

"Εκτός από την εκπαίδευση στρατιωτών, οι μονάδες των ΗΠΑ στη Συρία εμπλέκονται και στη λεηλασία των εγκαταστάσεων και αποθεμάτων πετρελαίου στην περιοχή γύρω από τον Ευφράτη, οι οποίες ανήκουν στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας. Πρόσφατα, παρατηρήθηκε ότι οι ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ αυξάνουν το προσωπικό τους. Σήμερα, οι μισθοφόροι αυτών των εταιρειών στη Συρία υπερβαίνουν τους 3.500", είπε ο Rudskoy.

Ο Rudskoy αποκάλυψε επίσης ότι οι στρατιωτικές εταιρείες των ΗΠΑ εμπλέκονται στην παράνομη άντληση και πώληση Συριακού ακατέργαστου πετρελαίου από τα πεδία του al-Omar, του Conoco και του al-Tanak.
"Ένα εγκληματικό κύκλωμα διασυνοριακών μεταφορών Συριακού αργού πετρελαίου είναι ενεργό. Πραγματικά, ο εθνικός πλούτος της Συρίας λεηλατείται", πρόσθεσε ο Rudskoy.

"Όλη αυτή η δραστηριότητα των ιδιωτικών, στρατιωτικών εταιρειών των ΗΠΑ γίνεται υπό την κάλυψη του διεθνούς αντιτρομοκρατικού συνασπισμού. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για λαθρεμπόριο, το οποίο άρπαξαν οι Αμερικάνοι από τον DAESH (ISIS)", δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός.
Επίσης, ο Rudskoy κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρέχουν σε διάφορες αραβικές και κουρδικές στρατιωτικές ομάδες στη Βόρεια Συρία διάφορα είδη εξοπλισμού, με αντάλλαγμα τη βοήθειά τους στο παράνομο εμπόριο του Συριακού πετρελαίου στην ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη.

Τον Μάρτιο του 2018, το πρακτορείο Sputnik ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την κατασκευή μιας μεγάλης στρατιωτικής βάσης στην ανατολική Συρία, στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή του Ντέιρ Εζζόρ.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εισέβαλαν στη Συρία το 2014, με πρόσχημα τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, χωρίς εξουσιοδότηση από την κυβέρνηση της Δαμασκού ή εντολή του ΟΗΕ. Οι αεροπορικές τους επιθέσεις στη χώρα είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων.

Η Δαμασκός έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι κάθε ξένη στρατιωτική δύναμη στη Συρία θεωρείται ως δύναμη κατοχής και ότι η Συριακή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο για να την αντιμετωπίσει.


Πηγή: en.farsnews.com 
Μετάφραση: Μαντάτα

Δες και,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »