Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Να κλάψουμε! Αλλά για ποιον; και γιατί;

Για άλλη μια φορά η κυρίαρχη προπαγάνδα μας υπαγορεύει για ποιους να... κλάψουμε!
Αυτή τη φορά είναι οι Κούρδοι που... "πολέμησαν μαζί με τις ΗΠΑ εναντίον του ISIS" και τώρα τους προδίδουν οι σύμμαχοί τους και τους αφήνουν να τους καθαρίσουν οι Τούρκοι.
Συντονισμένοι λοιπόν, όλοι οι "ζεσουήδες" κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τους Κούρδους, αλλά ας μας επιτραπεί να έχουμε μια κάπως διαφορετική άποψη για το θέμα...


Δεν υπήρξε ποτέ κανένας αγώνας των Αμερικανών κατά του ISIS στον οποίο βοήθησαν οι Κούρδοι! Όλος ο "αγώνας των Αμερικανών" ήταν για τη διάλυση του κράτους της Συρίας και τον δικό τους έλεγχο στην περιοχή. Σ' αυτό βοήθησαν οι Κούρδοι και τίποτα άλλο, με την υποστήριξη και του Ισραήλ. 

Στις περιοχές που οι Κούρδοι/ΗΠΑ "απελευθέρωσαν" από τον ISIS, εφάρμοσαν τακτικές καταπίεσης του ντόπιου πληθυσμού και εθνοκάθαρσης, παρόμοιες με αυτές του ISIS. Απαγωγές, αναγκαστικές στρατολογήσεις, κατασχέσεις σπιτιών, παράνομους φόρους στους μη Κούρδους, καταπίεση θρησκευτικών και
πολιτικών ελευθεριών.
Αυτή ήταν η "δημοκρατία της Ροτζάβα" που εκθείαζαν τα δυτικά ΜΜΕ (μήπως επειδή οι Κούρδοι είχαν αναλάβει την κλοπή και το λαθρεμπόριο του Συριακού πετρελαίου;), ενώ για τους ντόπιους δεν είχε και μεγάλη διαφορά η κουρδική κατοχή από αυτήν του ISIS. Οι Κούρδοι προκειμένου να θεμελιώσουν "ιστορικά" δικαιώματα στην περιοχή οικειοποιούνταν ιστορικές αναφορές και μνημεία, άλλαζαν τα ονόματα των πόλεων και των περιοχών από αραβικά σε κουρδικά, όπως για παράδειγμα στην πόλη Ayn al-Arab, που έγινε το διάσημο Κομπάνι!

Οι Κούρδοι νόμισαν ότι κάνοντας τα θελήματα των ΗΠΑ θα επωφελούνταν από τη διάλυση της Συρίας και θα έπαιρναν κι αυτοί ένα κομματάκι από το διαμελισμένο σώμα της χώρας. Το βάρος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας δεν το σήκωσαν οι Κούρδοι/ΗΠΑ, αλλά ο Συριακός Αραβικός Στρατός που πολεμά 8 χρόνια τώρα για μια ελεύθερη και ενιαία Συρία.

Αυτή τη Συρία που έχουν βαλθεί οι Δυτικοί να τη διαλύσουν. Πρώτα έφτιαξαν τους τζιχαντιστές, τους βοήθησαν με χρήματα και όπλα να καταλάβουν μέρος της Συρίας, μετά, δήθεν για να πολεμήσουν την τρομοκρατία, βοήθησαν τους Κούρδους να καταλάβουν αυτήν την περιοχή και τώρα τη "δίνουν" στην Τουρκία. Ο Ερντογάν (μαγκιά του) κατάφερε να είναι ο ισχυρός παίκτης στην περιοχή και όλοι στα λόγια τον καταδικάζουν, αλλά όλοι τελικά του κάνουν τα χατίρια και θέλουν να τα' χουν καλά μαζί του. Η δήθεν αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία, δεν είναι παρά μετακίνηση κάποιων δυνάμεών τους σε άλλες περιοχές της χώρας, μόνο και μόνο για να δώσει το ΟΚ στην Τουρκία να επιτεθεί. Ο Ερντογάν δεν θα έκανε βήμα χωρίς τη συναίνεση ΗΠΑ-Ρωσίας (για τους δικούς της λόγους η κάθε μία). 

Όσο για τους άλλους πρώην "σύμμαχους" των Κούρδων, τους μαχητές του FSA (Free Syrian Army), ως γνήσιοι μισθοφόροι που είναι, εξαγοράστηκαν από τον Ερντογάν και τώρα είναι η προμετωπίδα του στην επίθεση του τουρκικού στρατού εναντίον της Συρίας. Αλήθεια, τι λένε τώρα οι εγχώριοι εκπρόσωποι της "νατοϊκής αριστεράς" βλέποντας τη δήθεν σημαία της Συρίας (αυτήν με τα 3 κόκκινα αστέρια) που κουνούσαν στις "διεθνιστικές" τους διαδηλώσεις, να ανεμίζει μαζί με το σήμα των "Γκρίζων Λύκων";




Οι Κούρδοι θα έπρεπε να ενωθούν με τον Συριακό Αραβικό Στρατό και όλοι μαζί να διώξουν από τη χώρα τους όλους τους εισβολείς και να ξαναχτίσουν τη μία, ενιαία και αδιαίρετη Συρία.
Αυτή είναι η απάντηση στον ιμπεριαλισμό, αυτή θα είναι η μόνη λύση για την ειρήνη στην περιοχή.

Αθανασία Πέτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα εμφανή και αφανή γουρούνια με θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους".


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »