Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Τραπεζικές προμήθειες: Οι Έλληνες καταβάλλουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ κάθε μήνα

Κατά το α' εξάμηνο του 2019, οι Έλληνες καταναλωτές κατέβαλαν 700 εκατ. ευρώ σε χρεώσεις και προμήθειες, οι οποίες σχετίζονται με τις τραπεζικές συναλλαγές.

Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα καταβάλλουν οι Έλληνες για τις προμήθειες των τραπεζικών υπηρεσιών, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες καταθέτες κατέβαλαν για προμήθειες και χρεώσεις συνολικά 700 εκατομμύρια ευρώ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, μάλιστα, προκύπτει ότι
οι τέσσερις συστημικές τράπεζες – Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank – προχώρησαν σε αυξήσεις των χρεώσεων έως κατά 10%.

Άλλωστε, όπως μεταδίδεο το ΑΜΠΕ, το κονδύλι «έσοδα από προμήθειες» εμφανίζεται αυξημένο κατά 5% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, εξετάστηκε η πιθανότητα μείωσης των παραπάνω χρεώσεων, δεδομένων και των νέων αυξήσεων που επέρχονται από την 1η Νοεμβρίου του 2019.

Οι τραπεζίτες, από την πλευρά τους, δεσμεύτηκαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης ή και κατάργησης ορισμένων από των επιπλέον προμηθειών.

Υπενθυμίζεται ότι τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν ανακοινώσει την επιβολή μιας σειράς επιπλέον χρεώσεων στις συναλλαγές μέσω ΑΤΜ. Ανάμεσα σ΄ αυτές ξεχωρίζει η χρέωση της έκδοσης και της επανέκδοσης κωδικού PIN για τις κάρτες αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ