Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ποιός είναι τελικά ο ”κακός” στη Μέση Ανατολή; 200 Ισραηλινά πυρηνικά όπλα στοχεύουν το Ιράν

Η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εξέλθουν από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν – η οποία υπεγράφη το 2015 από την Τεχεράνη με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συν τη Γερμανία – προκαλεί μια κατάσταση εξαιρετικού κινδύνου όχι μόνο στη Μέση Ανατολή.

Για να κατανοήσουμε τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης, υπό την πίεση του Ισραήλ, που περιγράφει τη συμφωνία ως “την παράδοση της Δύσης στον άξονα του κακού που οδηγείται από το Ιράν”, πρέπει να ξεκινήσουμε από ένα ακριβές γεγονός: το Ισραήλ έχει τη Βόμβα, όχι το Ιράν.

Πάνω από πενήντα χρόνια, το Ισραήλ παράγει πυρηνικά όπλα στο εργοστάσιο της Ντιμόνα, που χτίστηκε με τη βοήθεια κυρίως της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπόκειται σε επιθεωρήσεις, διότι
το Ισραήλ, η μόνη πυρηνική δύναμη στη Μέση Ανατολή, δεν συμμορφώνεται με τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, την οποία υπέγραψε το Ιράν πριν από 50 χρόνια.

Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι το Ισραήλ παράγει πυρηνικά όπλα αποκαλύφθηκαν πριν από τριάντα χρόνια από τον Μορντεχάι Βανούνου, ο οποίος εργάστηκε στο εργοστάσιο της Ντιμόνα: δημοσιεύθηκε από τους The Sunday Times στις 5 Οκτωβρίου 1986, αφού προβλήθηκε από κορυφαίους ειδικούς σε πυρηνικά όπλα. Ο Βανούνου, που απήχθη από τη Μοσάντ στη Ρώμη και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ, καταδικάστηκε σε 18 χρόνια σκληρής φυλακής και μετά την απελευθέρωσή του το 2004 υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς.

Το Ισραήλ έχει σήμερα (αν και χωρίς να το παραδεχτεί) ένα οπλοστάσιο που εκτιμάται στα 100-400 πυρηνικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων μίνι πυρηνικών όπλων νέας γενιάς και βομβών νετρονίων, και παράγει πλουτώνιο και τρίτιο σε ποσότητες για να φτιαχτούν εκατοντάδες ακόμη.

Οι πυρηνικές κεφαλές του Ισραήλ είναι έτοιμες να εκτοξευτούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, όπως το Jericho 3, και με βομβαρδιστικά F-15 και F-16 που προμηθεύουν οι ΗΠΑ, στα οποία προστίθενται τώρα τα F-35.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τις πολυάριθμες επιθεωρήσεις του ΔΟΑΕ, το Ιράν δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα και δεσμεύεται να μην τα παράγει, σύμφωνα με τη συμφωνία υπό αυστηρό διεθνή έλεγχο.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, στις 3 Μαρτίου 2015 σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε

“Τα αγόρια στην Τεχεράνη γνωρίζουν ότι το Ισραήλ έχει 200 (​​πυρηνικά όπλα), όλα στοχευμένα στην Τεχεράνη, και εμείς έχουμε χιλιάδες”.



Οι αμερικανοί και ευρωπαίοι σύμμαχοι, οι οποίοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν επίσημα τη συμφωνία με το Ιράν, ευθυγραμμίζονται βασικά με το Ισραήλ. Η Γερμανία παρείχε στο Ισραήλ έξι υποβρύχια τύπου Dolphin, τροποποιημένα έτσι ώστε να εκτοξεύουν πυρηνικούς πυραύλους, και ενέκριναν την προμήθεια τριών ακόμη.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Πολωνία συμμετείχαν, μαζί με τις ΗΠΑ, στη ”Μπλε Σημαία” του 2017, τη μεγαλύτερη πολεμική αεροπορική άσκηση στην ιστορία του Ισραήλ. Η Ιταλία, η οποία συνδέθηκε με το Ισραήλ με μια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας (νόμος 94, 2005), συμμετείχε στην άσκηση με Tornado της 6ης Πτέρυγας του Γκέντι, που προορίζονταν να φέρουν πυρηνικές βόμβες Β-61 (που σύντομα θα αντικατασταθούν από B61 -12). Οι ΗΠΑ συμμετείχαν με τα μαχητικά F-16 της 31ης Πτέρυγας Αβιάνο, που είχαν ανατεθεί στην ίδια λειτουργία.

Οι Ισραηλινές πυρηνικές δυνάμεις ενσωματώνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του «Ατομικού Προγράμματος Συνεργασίας» με το Ισραήλ, μια χώρα η οποία, αν και δεν είναι μέλος της Συμμαχίας, έχει μόνιμη αποστολή στο κεντρικό γραφείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δοκιμάστηκε στην άσκηση Juniper Cobra 2018 των ΗΠΑ-Ισραήλ, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ θα έρχονταν από την Ευρώπη (ειδικά από τις βάσεις της Ιταλίας) για να στηρίξουν το Ισραήλ σε έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν. Θα μπορούσε να ξεκινήσει με μια Ισραηλινή επίθεση στις Ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπως αυτή που διεξήχθη το 1981 στον πυρηνικό αντιδραστήρα Osiraq στο Ιράκ. Σε περίπτωση Ιρανικών αντιποίνων, το Ισραήλ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο ξεκινώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.


Πηγή:
https://www.globalresearch.ca/video-israel-200-nuclear-weapons-targeted-against-iran/5641031


Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου