Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Δηλαδή τα πήρε και το Μητσοτακέϊκο απο τον ...φίλο του;

Οχι ρε παιδιά . Η αγία οικογένεια είναι η επιτομή της εντιμότητας. Ούτε στα νεκροταφεία δεν έχει μερίδιο. Η υπόθεση Siemens είναι ότι πιο σάπιο έχει παρουσιάσει η χώρα. Θυμίζει τους δωσίλογους των  στην κατοχή που ουδέποτε τιμωρήθηκαν αλλάμ εν  συνεχεία κυβέρνησαν και την χώρα. Η υπόθεση Siemens ξεκινά από  από την μετακατοχική εποχή που ενώ δήθεν αποχώρησαν οι Ναζί ...παρέμειναν με ...άλλη μορφή. Το λυπηρό είναι ότι ο Χριστοφοράκος τα έσπρωχνε μέχρι και στο Κ.Κ.Ε που του έκανε τα στραβά μάτια...

Δριμύ «κατηγορώ» από την εισαγγελέα της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Siemens και μεγάλο απόντα στη δίκη, Μιχάλη Χριστοφοράκο, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του, περί δεδικασμένου στη Γερμανία. Μίζες που ξεπερνούν τα επτά εκατ. ευρώ, κατηγόρησε η εισαγγελική λειτουργός ότι
διακίνησε στα ανώτερα στελέχη του ΟΤΕ και άλλες «επαφές» του, στη χώρα μας,  με μετρητά σε βαλίτσες και άλλους τρόπους ο Μιχάλης Χριστοφοράκος προκειμένου να πετύχει την ευόδωση της επίδικης σύμβασης με τον ΟΤΕ.

Η εισαγγελέας τόνισε πως ο Μιχ. Χριστοφοράκος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για δωροδοκία κατ’εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εκφράζοντας την πεποίθησή της πως ο επί σειρά ετών επικεφαλής της ελληνικής Siemens «γνώριζε και ενέκρινε όλες τις παράνομες πληρωμές».

Μαζί δε με το συγκατηγορούμενο του, πρώην στέλεχος της εταιρείας Πρόδρομο Μαυρίδη «είχαν κατανείμει τους ρόλους: Ο Μαυρίδης χρημάτιζε με το 8% επί του συνολικού κόστους της σύμβασης την κατώτερη βαθμίδα του ΟΤΕ και ο Χριστοφοράκος με το 2% την ανώτερη βαθμίδα και άλλες επαφές του»..Η εισαγγελική λειτουργός ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας την πρότασή της επί της ενοχής των πρώτων 16 από τους 58 κατηγορούμενους στην μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων για την επίμαχη σύμβαση 8002 που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 1997.

Με την εισήγηση της επί της ενοχής, η κ. Σκεπαρνιά ζήτησε από τους δικαστές να κηρύξουν ενόχους, πλην του άλλοτε επικεφαλής της θυγατρικής Siemens και πρώην σημαντικά στελέχη του εγχώριου τμήματος της εταιρείας, όπως τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα και τον Πρόδρομο Μαυρίδη αλλά και άλλοτε κορυφαία στελέχη της μητρικής εταιρείας.Στο σημερινό πρώτο μέρος της αγόρευσης της, η Εισαγγελέας ζήτησε ενοχή για συνολικά 11 κατηγορούμενους και αθώωση για άλλους πέντε μεταξύ των οποίων και ο άλλοτε πρόεδρος της ελληνικής Siemens Καρλ Φρίντριχ Έντουραντ Πίρερ φον Ες (Karl Friedrich Eduard Pierer von Esh), ενώ την Τετάρτη θα συνεχίσει την εισήγηση της και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που λογοδοτούν για την μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.

Η Εισαγγελέας ζήτησε σήμερα ενοχή για τα πρώην στελέχη της ελληνικής εταιρείας Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα, Ηλία Γεωργίου, Πρόδρομο Μαυρίδη και Αλέξανδρο Αθανασιάδη αποδίδοντάς τους την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατ’εξακολούθηση καθώς και ανά περίπτωση, πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.Ενοχή ζήτησε και για πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της μητρικής εταιρείας όπως οι Ρόλαν Κοχ (Roland Koch),Τόμας Γκάνσβιντ (Thomas Ganswindt), Χανς-Βάλτερ Μπέρνζαου(Hans-Walter Bernsau) και Γεργκ-Μίχαελ Κουτσενρόιτερ (Jörg-Michael Kutschenreuter).Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης την ενοχή και των δύο επιχειρηματιών που λειτούργησαν ως «παρένθετα πρόσωπα», διαθέτοντας τις εταιρείες τους για διακινηθεί το «μαύρο χρήμα» ενώ αντίθετα ζήτησε  την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών των υπολοίπων τεσσάρων που εμφανίστηκαν ως «ενδιάμεσοι σταθμοί» στη ροή των παράνομων αμοιβών.

Κατά την Εισαγγελέα δεν υφίσταται κανένα δεδικασμένο, όπως προβάλει ο Χριστοφοράκος επικαλούμενος καταδίκες του στη Γερμανία για την «υπόθεση Siemens» καθώς «οι ποινές αυτές αφορούν τη διακίνηση επτά εμβασμάτων» τα οποία «δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις δωροδοκίες στον ΟΤΕ την περίοδο 1997-2004 με τις καταβολές διαφορετικών ποσών για τη σύμβαση 8002».Κατά την εισαγγελέα η παρούσα υπόθεση έχει διαφορετικό χρόνο τέλεσης και διαφορετικά εμπλεκόμενα πρόσωπα από εκείνα για τα οποία δικάστηκε στην Γερμανία. Εκτίμησε μάλιστα η κ. Σκερπανιά πως ο Χριστοφοράκος στις καταθέσεις του στην Γερμανία προσπάθησε να πείσει ότι τα χρήματα που του καταλογίζεται πως διακίνησε αφορούσαν αποκλειστικά χρηματισμό κομμάτων, ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορία μόνο για παράνομες χορηγίες και όχι για χρηματισμούς κρατικών υπαλλήλων.

Η Εισαγγελέας καταλόγισε στον Χριστοφοράκο για την επίτευξη της σύμβασης «8002» τη διακίνηση ποσών που υπερβαίνουν τα επτά εκατομμύρια ευρώ μόνο μέσω εταιρειών, έμπιστων σε αυτόν παρένθετων προσώπων, με πλαστά παραστατικά και εικονικά τιμολόγια αλλά και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά όπως η περίπτωση βαλίτσας που του είχε παραδώσει ο Μαυρίδης στο αεροδρόμιο της Γενεύης με δύο εκατομμύρια μάρκα μετρητά.









Αυτή ειναι μία δίκη που δεν υπάρχει για τα Μ.Μ.Ε, αφού η Μέρκελ απείλησε με ...Άουσβιτς σε όσους δεν πειθαρχήσουν για μούγκα. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου