Σελίδες

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων: Λογοκρισία το μπλοκάρισμα λογαριασμών που συνδέονται με το RT

Ο επικεφαλής της IFJ, μιλώντας στο Sputnik, έκανε λόγο για «ενέργεια λογοκρισίας», ενώ καταδίκασε την απόφαση του Facebook να μπλοκάρει τους συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Το μπλοκάρισμα αρκετών λογαριασμών στο Facebook που συνδέονται με το «Russia Today» καταδίκασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων (IFJ), Φιλίπ Λερούθ, ο οποίος έκανε λόγο για «ενέργεια λογοκρισίας».

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook ανέστειλε, χωρίς προειδοποίηση, τη λειτουργία αρκετών λογαριασμών της Maffick Media, μίας ανεξάρτητης εταιρείας, η οποία εν μέρει ανήκει στο Ruptly.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του CNN, το οποίο έκανε λόγο για
σχέσεις της συγκεκριμένης εταιρείας με το Κρεμλίνο.


«Το να κλείνεις έναν λογαριασμό του Facebook ή ένα διαδικτυακό link ενός μέσου ενημέρωσης, χωρίς πρότερη προειδοποίηση, μπορεί να θεωρηθεί ως μία ενέργεια λογοκρισίας, με την οποία διαφωνεί η IFG» δήλωσε στο Sputnik ο Λερούθ.

Και πρόσθεσε: «Όποτε κάποιος θεωρεί ότι ένα media διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, θα πρέπει να απαιτείται η διόρθωση της ψεύτικης πληροφορίας. Εάν το media αρνηθεί, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, μερικές εκ των οποίων και σε δικαστικό επίπεδο. Το βίαιο κλείσιμο οποιουδήποτε link δεν αποτελεί τον φυσιολογικό τρόπο δράσης και γι' αυτόν τον λόγο το καταδικάζω ως ενέργεια λογοκρισίας».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου