Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Αναλύτρια του CNN κατηγόρησε ραδιοφωνικό παρουσιαστή για ”λευκό προνόμιο”…πριν μάθει ότι είναι μαύρος!

Μια δικηγόρος πολιτικών δικαιωμάτων βρέθηκε σε δύσκολη θέση ζωντανά στον αέρα όταν την επέπληξε ένας ραδιοφωνικός παρουσιαστής στον οποίο είπε ότι διέθετε ”λευκό προνόμιο”. Το πρόβλημα ήταν ότι ο παρουσιαστής ήταν μαύρος!

Η Αρέβα Μάρτιν, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «συνήγορος, σχολιαστής, συγγραφέας, τηλεοπτική σκηνοθέτης και παραγωγός», μιλούσε στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Sirius XM του Ντέιβιντ Γουέμπ για το ότι η εμπειρία είναι πιο σημαντική από τη φυλή όταν πρόκειται για την πρόσληψη στην εργασία.

Ωστόσο, η συμπαρουσιάστρια του Face the Truth του CBS και Νομική Αναλύτρια του CNN έκανε λάθος να υποθέσει τη φυλή του παρουσιαστή όταν αυτός ισχυρίστηκε ότι
δεν είχε θεωρήσει ποτέ τη φυλή του ως εμπόδιο για την απόκτηση εργασίας.

”Έχω επιλέξει να περάσω από διαφορετικά μέρη του κόσμου των μέσων ενημέρωσης, έκανα τη δουλειά έτσι ώστε να είμαι ικανός στο κάθε ένα. Ποτέ δεν θεώρησα το χρώμα μου ως θέμα, θεωρούσα τα προσόντα μου το θέμα”, ανέφερε ο Γουέμπ στην εκπομπή του ”Patriot”.

Οδήγησε την Μάρτιν να απαντήσει με μια δήλωση που δείχνει ότι πίστευε πως ο Γουέμπ ήταν Καυκάσιος.
«Αυτό είναι μια ολόκληρη, μια άλλη μακρά συζήτηση για το λευκό προνόμιο, τα πράγματα που έχετε το προνόμιο να κάνετε, που οι έγχρωμοι άνθρωποι δεν έχουν το προνόμιο να κάνουν»,
απάντησε.

«Πώς έχω το προνόμιο του λευκού προνομίου;» την ρώτησε ο Γουέμπ. Στο οποίο εκείνη απάντησε: «Ντέιβιντ, επειδή είσαι λευκός άνδρας, έχεις λευκό προνόμιο».

Ωστόσο, η Μάρτιν διορθώθηκε γρήγορα όταν ο οικοδεσπότης συνειδητοποίησε ότι δεν είχε ιδέα πως ήταν μαύρος, λέγοντάς της:

”Αρέβα, δε θέλω να σου τη σπάσω, αλλά θα έπρεπε να είχες προετοιμαστεί καλύτερα. Είμαι μαύρος.”






Αφού της έκανε ένα ”κήρυγμα” για το ποιός είναι, ο Γουέμπ κατέληξε λέγοντάς της, ”Αυτό βασικά είναι προσβλητικό”.

«Είναι και ζητώ συγγνώμη», συμφώνησε η Μάρτιν λέγοντας “Μου δόθηκαν λανθασμένες πληροφορίες.”

Ενώ οι εκπρόσωποι της Μάρτιν αρνήθηκαν να σχολιάσουν σε διάφορα δημοσιεύματα μετά τη γκάφα, ο Γουέμπ αργότερα χλεύασε το περιστατικό στη σελίδα του στο Twitter.

Δημοσιεύοντας εικόνες του εαυτού του μαζί με λευκούς, έγραψε: ”Απλά δύο τύποι που δείχνουν το Λευκό Προνόμιο τους.”






Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ