Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Μαύρες πλερέζες στις Βρυξέλες : Καταψηφίστηκε το «χλιαρό» Brexit της Τ.Μέι.Τέλος Μαρτίου βγαίνουν από την ΕΕ η Μ.Βρετανία

Στις Βρυξέλλες η, αναμενόμενη, πάντως, απόφαση, ήρθε ως ηλεκτροσόκ.Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ότι «Δέχομαι με λύπη το αποτέλεσμα από τη βρετανική Βουλή και ζητώ από τη Βρετανία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις το συντομότερο δυνατό».

Μόλις ανακοινώθηκαν το αποτέλεσμα στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Ντόναλντ Τουσκ σχολίασε μέσω Twitter.«Λυπούμαστε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και παροτρύνουμε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να διευκρινίσει τις προθέσεις της όσον αφορά τα επόμενα βήματα της το συντομότερο δυνατόν.

Εάν μια συμφωνία είναι αδύνατη και κανείς δεν την θέλει, τότε ποιος θα έχει επιτέλους το θάρρος να πει ποια είναι η μόνη θετική λύση;», έγραψε.Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι «Η Ευρώπη και η Βρετανία θα μπορούσαν να έχουν περαιτέρω συνομιλίες και να προσαρμόσουν τις θέσεις τους προκειμένου να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία».

«Μπορούμε να ανοίξουμε όλους τους φακέλους… Θα χρειαστεί να λάβουμε ενημερωμένες αποφάσεις με απόλυτη ηρεμία και να αποφύγουμε μια έξοδο χωρίς συμφωνία. Πρακτικά, οτιδήποτε είναι καλύτερο από μία έξοδο χωρίς συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά 432 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού και μόλις 202 ψήφισαν υπέρ.«Αυτό το αποτέλεσμα μας λέει τι δεν θέλουν οι βουλευτές. Αλλά δεν μας λέει τι θέλουν», είπε η Μέι αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Αμέσως μετά, ο Τζέρεμι Κόρμιν κατέθεσε πρόταση μομφής, προσθέτοντας ότι θα συζητηθεί την Τετάρτη, «προκειμένου οι βουλευτές να εκφραστούν για την ανικανότητα της κυβέρνησης»αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να την κερδίσει αφού η ΚΟ των συντηρητικών είναι πλειοψηφία στην Βουλή

Ηδη το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βορείου Ιρλανδίας (DUP), το οποίο ψήφισε εναντίον της συμφωνίας παρά το γεγονός ότι είναι κυβερνητικός εταίρος της Μέι, μετά τη ψηφοφορία δήλωσε ότι θα στηρίξει τη κυβέρνηση σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής των Εργατικών. ​

Σύμφωνα με την τροπολογία του Ντόμινικ Γκρίβ που πέρασε την περασμένη εβδομάδα, η Μέι καλείται να επιστρέψει  στο βρετανικό κοινοβούλιο  εντός τριών ημερών με ένα εναλλακτικό σχέδιο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ