Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ο «Δρόμος του Απαρτχάϊντ» άνοιξε στη Δυτική Όχθη: Μια πλευρά για τους Ισραηλινούς, και μια για τους Παλαιστίνιους

Το Ισραήλ άνοιξε έναν διαχωρισμένο δρόμο στη Δυτική Όχθη διαιρούμενο από έναν τοίχο 26 ποδιών, με μία πλευρά για τους Ισραηλινούς εποίκους και μια άλλη για τους Παλαιστίνιους. Στην έκταση έχει δοθεί ο τίτλος «Δρόμος του Απαρτχάϊντ».

Η διαδρομή 4370 άνοιξε την Τετάρτη μετά από μια μεγάλη καθυστέρηση. Η ανατολική πλευρά του δρόμου είναι μόνο για Ισραηλινούς εποίκους και συνδέει τον οικισμό Geva Binyamin με τον αυτοκινητόδρομο Ιερουσαλήμ-Τελ Αβίβ.

Η Παλαιστινιακή πλευρά του δρόμου επιτρέπει στους οδηγούς να παρακάμψουν την πόλη της Ιερουσαλήμ, στην
οποία οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να εισέλθουν χωρίς ειδική άδεια, για να φτάσουν σε άλλα μέρη της Δυτικής Όχθης, όπως η Ραμάλα.

Ο δρόμος θα διευκολύνει τη συμφόρηση και για τις δύο πλευρές, αλλά ο ογκώδης τοίχος που ολοκληρώνεται με σιδερένια περίφραξη θεωρείται σύμβολο διαχωρισμού των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς εποίκους. Το άνοιγμα του δρόμου σταμάτησε για 10 χρόνια λόγω διαμάχης μεταξύ της Ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού για το ποιός θα διέθετε ένα σημείο ελέγχου εκεί.

Οι Παλαιστίνιοι απαγορεύονται να χρησιμοποιούν περίπου 40 χιλιόμετρα δρόμων εντός της Παλαιστινιακής επικράτειας της Δυτικής Όχθης, ενώ επιπλέον 20 χιλιόμετρα δρόμων είναι εν μέρει εκτός ορίων. Οι έποικοι μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα σε αυτούς τους δρόμους που έχουν χτιστεί από το Ισραήλ για να συνδέονται με διαφορετικούς οικισμούς και με την Ιερουσαλήμ.

Αν και η Δυτική Όχθη, η Γάζα και η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι Παλαιστινιακά εδάφη, το Ισραήλ ελέγχει όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οδηγούν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τα οποία έχει προσαρτήσει. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αποκτήσουν ειδική άδεια εισόδου στην πόλη και να περάσουν από το Ισραήλ για να φτάσουν σε διαφορετικά Παλαιστινιακά εδάφη.

Οι περιορισμοί εμποδίζουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ελεύθερη κυκλοφορία εντός των κρατών, το οποίο εμπίπτει στο άρθρο 13 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο τοίχος της διαδρομής 4370 δεν είναι ο μεγαλύτερος που χωρίζει την περιοχή. Το φράγμα διαχωρισμού, που ονομάζεται επίσης το τείχος του απαρτχάιντ, απλώνεται 708 χιλιόμετρα γύρω από τη Δυτική Όχθη, διασχίζοντας 18 χιλιόμετρα εντός της Παλαιστινιακής επικράτειας και εν μέρει εμποδίζει τους Παλαιστίνιους να έχουν πρόσβαση στα χωράφια τους και να επισκεφθούν τους φίλους και την οικογένειά τους.

Πηγή:
https://www.rt.com/news/448566-israel-apartheid-wall-road/?fbclid=IwAR3M2Ae0bmvduMJywBFd-tIsT0h3Lh6ANM6fMfCmgyKa9-_J68sKC_p4dSI

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »