Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη εξάγει τόνους φορτίων σε δεκάδες χώρες και κανείς δεν ξέρει τι περιέχουν


Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

Πάνω από ένα εκατομμύριο κιλά φορτίου στάλθηκαν από τη Βαγδάτη σε διάφορα μέρη του κόσμου, αποκαλύπτουν έγγραφα προμηθειών των αμερικανικών πρεσβειών, μεταδίδει η Φινλανδική Helsinki Times.

Μυστηριώδεις αποστολές φορτίων από την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη σε άλλες αμερικανικές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο αποκαλύφθηκαν σε μια βάση δεδομένων του Wikileaks. Οι εντολές προμηθειών των αμερικανικών πρεσβειών είναι δημόσια έγγραφα, αλλά τα Wikileaks τα βάζουν σε μια βάση δεδομένων που μπορεί να αναζητηθεί, διευκολύνοντας την ανάλυση.

Η βάση δεδομένων που δείχνει τις παγκόσμιες παραγγελίες των αμερικανικών πρεσβειών για
αγαθά και υπηρεσίες αποκαλύπτει τη Βαγδάτη ως ταχυδρομικό και ναυτιλιακό κέντρο για τόνους εμπορευμάτων.

Αν και οι στρατιωτικές μεταφορές είναι πιθανό αναμενόμενες μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράκ, τα αρχεία δείχνουν ότι πρεσβείες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αμερική και την Αφρική λαμβάνουν όλες παραδόσεις επίσης από τη Βαγδάτη.


Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του Wikileaks, παραγγελίες για την αποστολή περισσότερων από 540 τόνων φορτίου στις ΗΠΑ έγιναν τον Μάιο του 2018. Το ίδιο έγγραφο δείχνει ότι άλλοι κύριοι προορισμοί παραλαβής περιελάμβαναν 120 τόνους εμπορευμάτων στην Ευρώπη και 24 τόνους στη Νότια Αφρική και Κεντρική Αφρική αντίστοιχα. Συγκριτικά, μόνο δυόμισι τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρθηκαν εντός του Ιράκ μεταξύ των διεθνών αεροδρομίων της Βαγδάτης, της Βασόρας και του Ερμπίλ. Επομένως, η εξαγωγή αντικειμένων από το Ιράκ φαίνεται να είναι η κύρια δραστηριότητα.

Το περιεχόμενο των παραδόσεων είναι ακόμη ασαφές, αν και η σύμβαση παραγγελιών αναφέρει είδη οικιακής χρήσης, τα χαλιά, τα ηλεκτρικά είδη, τα σεντόνια, τα μαγειρικά σκεύη, τα έπιπλα, τα πιάνα, τα ψυγεία, τα βιβλία, το πορσελάνινο, Σύμφωνα με την ιστοσελίδα movers.com, ένα μέσο διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου με έπιπλα ζυγίζει περίπου ένα τόνο, αλλά η πρακτικότητα της μετακίνησης πολλών τύπων οικιακών αντικειμένων σε ολόκληρες ηπείρους είναι αμφίβολη. Εξακολουθεί να μην είναι σαφές εάν η ποσότητα της χωρητικότητας σχετίζεται με πολλές μικρές παραδόσεις ή με ένα μικρό αριθμό πολύ μεγάλων.

Τα ευρήματα της βάσης δεδομένων του Wikileaks συμπίπτουν με την ανακάλυψη μιας μη ανακοινωθείσας αποθήκης αμερικανικής πρεσβείας κοντά στο αεροδρόμιο Μάλμι στη Φινλανδία, μια αποθήκη κατάλληλη για τη λήψη μεγάλων φορτηγών εισερχόμενου φορτίου. Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι η αμερικανική πρεσβεία στη Φινλανδία διέταξε τον Απρίλιο του 2018 ένα νέο περιμετρικό φράκτη ασφάλειας για την αποθήκη. Ο σκοπός της αποθήκης παραμένει άγνωστος.

Η αποθήκη της αμερικανικής πρεσβείας κοντά στο αεροδρόμιο Μάλμι της Φινλανδίας.

Αυτή η τελευταία αποκάλυψη της ασυνήθιστης δραστηριότητας των αμερικανικών πρεσβειών ακολουθεί την αποκάλυψη του Αμερικανικού Προξενείου στη Φρανκφούρτη το 2017 που χρησιμοποιούνταν για δραστηριότητες παρακολούθησης και ως κέντρο αγοράς και ταχυδρομείου κατασκοπευτικού εξοπλισμού για άλλα αμερικανικά προξενεία. Αυτές οι τελευταίες αποκαλύψεις του Wikileaks εκφράζουν ανησυχίες ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη μπορεί επίσης να χρησιμεύει ως κόμβος για μυστικές επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Η βάση δεδομένων αποκαλύπτει επίσης ότι στοιχεία καταγεγραμμένα ως «Tactical Spy Equipment» (Τακτικός Κατασκοπευτικός Εξοπλισμός) παραγγέλθηκαν για αμερικανικές πρεσβείες στη Λατινική Αμερική, ενώ η Κολομβία και το Ελ Σαλβαδόρ έλαβαν μια σειρά φωτογραφικών μηχανών κατασκοπίας μεταμφιεσμένα ως στυλό, γυαλιά, καπέλα, USB και ακόμη και κουμπιά πουκάμισων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »