Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΟΧΙ στην προδοσία της Μακεδονίας

Όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου του 2019, στις δύο το μεσημέρι, για να μην ψηφιστεί καν η συμφωνία – ελπίζοντας να μην το επιχειρήσουν οι βουλευτές, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν πως είναι δυνατόν να ακυρωθεί και θα ακυρωθεί.


Επικαιρότητα

Στο Σύνταγμα των Σκοπίων υπάρχει το περίφημο άρθρο 36, σύμφωνα με το οποίο τα εξής: «Η Δημοκρατία εγγυάται ιδιαίτερα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και όλων των Μακεδονικών απελευθερωτικών πολέμων σε ανάπηρους πολέμου, σε όσους έχουν απελαθεί και φυλακιστεί για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του Μακεδονικού Λαού και του Μακεδονικού κράτους». Ο πρωθυπουργός του κρατιδίου αρνήθηκε κατηγορηματικά σε αυτό το άρθρο να αναφερθεί σε «Βόρεια Μακεδονία», κατά τον ίδιο για ιστορικούς λόγους – γεγονός που
τεκμηριώνει αναμφίβολα την ύπουλη τακτική του.




Βέβαια, το να συζητάει κανείς για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας είναι εντελώς απαράδεκτο – οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος εξέτασης της συμφωνίας, αφού εμπεριέχει το όνομα. Όσον αφορά τη θέση της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία εάν ψηφιστεί η συμφωνία από τη Βουλή θα την τηρήσει, αποτελεί μία ακόμη ύπουλη παγίδα – αφού έχει τεκμηριωθεί από τον κ. Ι. Μάζη ότι, ακόμη και αν κυρωθεί από το Κοινοβούλιο μπορεί να ακυρωθεί, μεταξύ άλλων επειδή είναι διάτρητη (....συνταγματικώς αλλά και από πλευράς παραβάσεων των προβλεπομένων από την Σύμβαση της Βιέννης περί του Δικαίου των Συνθηκών του 1969 – πηγή και ανάλυση). Αν μη τι άλλο πάντως θα έπρεπε να ερωτηθούν οι Έλληνες με δημοψήφισμα  – ενώ η μη διεξαγωγή του αποτελεί έναν διεθνή εξευτελισμό των Πολιτών άνευ προηγουμένου, ειδικά λόγω του ότι ακόμη και τα Σκόπια το έκαναν.


Ως εκ τούτου, όλοι στο Σύνταγμα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου του 2019, στις δύο το μεσημέρι, για να μην ψηφιστεί καν η συμφωνία – ελπίζοντας να μην το επιχειρήσουν οι βουλευτές, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουν πως είναι δυνατόν να ακυρωθεί και θα ακυρωθεί. Υπενθυμίζουμε πως πάντοτε υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις, όταν ένας λαός είναι αποφασισμένος να αγωνισθεί για την εθνική του κυριαρχία – γνωρίζοντας πως κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό, αλλά όλοι ποδοπατούν έναν τρομοκρατημένο λαό.

Βασίλης Βιλιάρδος

analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ