Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Πρακτικές χούντας στη Γαλλία: Πρόστιμο 135 ευρώ σε όσους φοράνε κίτρινα γιλέκα σε επίσκεψη του Μακρόν!

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην μικρή πόλη Γκραν Μπούχερουλντ της Νορμανδίας:

περιορισμός της κυκλοφορίας, μεγάλος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων, ενώ υπάρχει μία ακόμη σαφής οδηγία: απαγορεύονται τα κίτρινα γιλέκα.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος της Le Monde, η οποία ανέβασε σχετική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, απαγορεύεται να πλησιάσει τον πρόεδρο Μακρόν όποιος φοράει κίτρινο γιλέκο, ενώ εάν κάποιος φοράει, δίνεται αμέσως διαταγή να το βγάλει.


Σε περίπτωση που κάποιος δεν συμμορφώνεται, του κόβεται πρόστιμο 135 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έχουν ζώσει ολόκληρη την πόλη και
πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους σε απλούς πολίτες, από τους οποίους ζητάνε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, τραβώντας, μάλιστα και φωτογραφίες.

«Αυτό το μέτρο είναι προσωρινό, ως μέρος της επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας», παραδέχτηκε εκπρόσωπος των Αρχών στην εφημερίδα France-Soir, η οποία αναρωτιέται εάν το εν λόγω μέτρο είναι νόμιμο.


«Έχει συμβεί ήδη σε διαμαρτυρίες η αστυνομία να ζητά από διαδηλωτές να βγάλουν το κίτρινο γιλέκο τους για να τους αφήσουν να φύγουν. Η λογική πίσω από αυτό είναι ότι κάποιος που φοράει κίτρινο γιλέκο, μπορεί να θεωρηθεί ότι θέλει να προκαλέσει κάποιο ανεπιθύμητο περιστατικό, που θα μπορούσε να υπονομεύσει τη δημόσια τάξη», εξηγεί ο δικηγόρος Thierry Vallat.

«Το μέτρο θα μπορούσε να αμφισβητηθεί συνοπτικά ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου, αλλά η απόφαση δεν θα έβγαινε σε μία ημέρα … Εν πάση περιπτώσει, τα πρόστιμα που θα μπορούσαν να συναχθούν είναι μάλλον αμφισβητήσιμα στο δικαστήριο», προσθέτει.

(cnngreece – φωτο:eurokinissi)
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ