Σελίδες

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

«Μοχάμεντ», το πιο δημοφιλές όνομα στο Όσλο για 11 συναπτά έτη

Από το 2008, το όνομα Μοχάμεντ (με τις παραλλαγές του) ήταν το πιο δημοφιλές όνομα αγοριών στο Όσλο, εδραιώνοντας τη θέση του το 2018, καθώς η μουσουλμανική κοινότητα αυξάνεται και εδραιώνεται στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Το όνομα «Μοχάμεντ» είναι το πιο διαδεδομένο εδώ και 11 χρόνια στο Όσλο και αυτό εξηγείται λόγω της ραγδαίας αύξησης των μουσουλμάνων στη χώρα.

Το 2018, το 8,7% του πληθυσμού του Όσλο ασπάζεται το Ισλάμ, με τους Πακιστανούς, τους Σομαλούς, τους Ιρακινούς και τους Μαροκινούς να αποτελούν τις μεγαλύτερες κοινότητες.

«Οι επιλογές δημοφιλών ονομάτων στο Όσλο συχνά
διαφέρουν αρκετά από την υπόλοιπη χώρα. Συχνά βλέπουμε ένα όνομα να γίνεται δημοφιλές στο Όσλο και στη συνέχεια να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα», εξήγησε ο ανώτερος σύμβουλος της Υπηρεσίας Στατιστικής Νορβηγίας, Γιόργκεν Ούρεν.

Το Όσλο έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό μεταναστών και Νορβηγών που γεννήθηκαν από γονείς μετανάστες σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο σε σχετικούς όσο και σε απόλυτους αριθμούς.

Από τους 624.000 κατοίκους του Όσλο, περίπου 190.000 είναι μετανάστες ή έχουν γεννηθεί από μετανάστες γονείς, που αντιπροσωπεύουν το 30,4% του πληθυσμού της πρωτεύουσας.

Σε μερικά από τα προάστια, το μερίδιο των μεταναστών υπερβαίνει το 50 %. Αντίθετα, ο εθνικός μέσος όρος είναι 17,3%.


Σύμφωνα με τον ερευνητή των ονομάτων Ivar Utne στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν, τα πιο δημοφιλή ονόματα στη Νορβηγία είναι επίσης δημοφιλή στις χώρες που βρίσκονται κοντά σε αυτήν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου