Σελίδες

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

«Όχι» λέει η Βουλή της Σλοβακίας στη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Την παγκόσμια συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση απέρριψε το κοινοβούλιο της Σλοβακίας, συμμετέχοντας στην ομάδα των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.

«Όχι» στo Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Τακτική και Ομαλή Μετανάστευση είπε το κοινοβούλιο της Σλοβακίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο.

Η βουλή της Σλοβακίας απέρριψε τη συμφωνία, εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να περιορίσει την ικανότητα των ευρωπαϊκών κεντρικών χωρών να διαμορφώσουν τη δική τους μεταναστευτική πολιτική.

«Κανένα έγγραφο για τη μετανάστευση δεν μπορεί να περιορίσει το κυρίαρχο δικαίωμα της Σλοβακίας να αποφασίσει για το ποιον θεωρεί νόμιμο μετανάστη και ποιος είναι παράνομος μετανάστης, και να χορηγήσει το δικαίωμα για διαμονή σωστά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπηρεσίου Τύπου του κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι χθες η Ιταλία γνωστοποίησε ότι δεν θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στο Μαρόκο. Η συμφωνία αναμένεται να
υιοθετηθεί επίσημα στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στο Μαρόκο στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Το Παγκόσμιο Σύμφωνο έχει βρει απέναντί του αρκετές χώρες. Πρόσφατα η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία, ενώ αρκετές χώρες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων η Αυστρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, έχουν επίσης ανακοινώσει ότι δεν προτίθενται να συμμετέχουν στη συμφωνία, ενώ και οι ΗΠΑ αρνούνται να την υπογράψουν. Στη διάσκεψη δεν θα λάβουν μέρος οι ΗΠΑ, η Αυστρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, το Ισραήλ, η Ελβετία και η Αυστραλία.


πηγή







Δες και,






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου