Σελίδες

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

DuckDuckGo: Περισσότερες από 30 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως

Το DuckDuckGo, μια μηχανή αναζήτησης με στόχο την ιδιωτικότητα του χρήστη, ανακοίνωσε ότι πλέον εκτελεί περισσότερες από 30 εκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως, καθώς και ότι η επισκεψιμότητα του αυξήθηκε κατά 50% μέσα σε μόλις έναν χρόνο.

“Μας πήρε 7 χρόνια να φτάσουμε τις 10 εκατομμύρια ημερήσιες αναζητήσεις, μετά από αυτό αλλά 2 χρόνια για να τις διπλασιάσουμε στις 20 εκατομμύρια ανά ημέρα, και λιγότερο από 1 χρόνο αργότερα φτάσαμε τις 30!”  αναφέρει σε Tweet το DuckDuckGo. Καθώς η εταιρεία δημοσιεύει τα στατιστικά του traffic της, μπορείτε να δείτε και εσείς το ποσό γρήγορη ήταν η αύξηση της κίνησης τον τελευταίο χρόνο.

Ο τρόπος με τον οποίο το DuckDuckGo δουλεύει, είναι διαφορετικός από της Google. Για να
δημιουργήσει το index της η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo, χρησιμοποιεί κυρίως το Bing και το Wikipedia. Δεν κάνει απευθείας index ολόκληρους ιστότοπους όπως κάνει η Google, και για αυτόν τον λόγο είναι πιθανό να βρείτε κάποια σελίδα στα αποτελέσματα που δεν είναι πλήρως ανανεωμένη, ή να μην υπάρχει κάποιο καινούριο δημοσίευμα. 

Ο πραγματικός λόγος όμως που διαφέρει από όλες τις άλλες μηχανές αναζήτησης, είναι κάποια χαρακτηριστικά που δεν θα τα συναντήσουμε σε καμία άλλη μηχανή αναζήτησης. Αρχικά, σε αντίθεση με άλλους ιστότοπους,  το DuckDuckGo, δεν «δημιουργεί» profile για τον χρήστη ανάλογα με την Online συμπεριφορά του. Δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα, δεν χρησιμοποιεί cookies από default, και δεν παρακολουθεί την συμπεριφορά του χρήστη. Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό, όταν ο χρήστης επισκεφτεί έναν ιστότοπο μέσω της εν λόγω μηχανής αναζήτησης, στα analytics του ιστότοπου δεν εμφανίζεται ο ορός που έψαξε ο χρήστης.

Εάν σας ενδιαφέρει το να μην καταγράφονται οι αναζητήσεις και οι επισκέψεις σας online, τότε σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το DuckDuckGo.

secnews


Ανώνυμη Μηχανή Αναζήτησης στο Internet με τη DuckDuckGo
https://duckduckgo.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου