Σελίδες

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η συμμαχία υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισε οικισμούς στη Συρία σκοτώνοντας 30 ανθρώπους

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβάρδισε δύο οικισμούς στη Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σκοτώνοντας 30 αμάχους και τραυματίζοντας δεκάδες.

Αεροσκάφος του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βομβάρδισε δύο οικισμούς στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ της βορειοανατολικής Συρίας, σκοτώνοντας 30 αμάχους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, σύμφωνα με αναφορές τοπικών Μέσων.

Η επίθεση έπληξε οικισμούς κοντά στην πόλη Αλ Μπουκαμαλ στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων (SANA).

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Συρία χωρίς την έγκριση της Δαμασκού ή το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την ίδια στιγμή, συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον
έλεγχο των συνόρων της χώρας με την Ιορδανία, με την επιχείρηση για την απελευθέρωση της νότιας επαρχίας Νταράα να βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, όπως δήλωσε την Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Συρία είναι βυθισμένη σε μία εμφύλια σύρραξη από το 2011 η οποία επιδεινώθηκε από τη δράση διάφορων τρομοκρατικών οργανώσεων.


sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου