Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Σε απόλυτη φτώχεια ζουν πάνω από 5 εκατομμύρια Ιταλοί

Χωρίς τα αναγκαία βασικά αγαθά ζουν το 12,1% παιδιών και εφήβων

Σε 5.058.000 άτομα ανέρχονται οι Iταλοί που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου Istat.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 και καταγράφεται απόλυτο αρνητικό ρεκόρ από το 2005 μέχρι σήμερα. Με την έκφραση «συνθήκες απόλυτης φτώχειας», γίνεται αναφορά σε νοικοκυριά που δεν μπορούν να αγοράσουν τα αναγκαία αγαθά για μια αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση.

Το Istat αναφέρει ότι η αύξηση της απόλυτης φτώχειας σημειώνεται κυρίως στην νότια Ιταλία, αλλά υπάρχουν ανησυχητικά μηνύματα και από πολλές πόλεις του ιταλικού Βορρά. Σε ό,τι αφορά τα ανήλικα, το ποσοστό παιδιών και εφήβων που ζουν χωρίς τα αναγκαία βασικά αγαθά, παραμένει στα ανησυχητικά επίπεδα του 12,1%, ενώ στις οικογένειες με τρία ή και περισσότερα παιδιά, το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 20,9%.

1 σχόλιο:

  1. Για την Ιταλία που είναι κράτος μέλος της Ομάδας των Επτά (G7) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου δεν ισχύει η καραμέλα "δεν παράγουν τίποτα και με δανεικά ζούνε οι τεμπέληδες Ιταλοί"...

    Όταν η Ιταλία είχε Λιρέτα πόσοι Iταλοί ζούσαν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας;;;

    Ζήτω η Ευρωπαϊκή Ένωση

    Ζήτω το ευρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ