Σελίδες

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Οι Αμερικανικές δυνάμεις ένοχες για γενοκτονία στον Πόλεμο της Κορέας σύμφωνα με έγγραφο του 1952

Με τον παγκόσμιο Τύπο να ξοδεύει πολλή ενέργεια στις μάλλον άστατες σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βόρειας Κορέας, μια ματιά στο παρελθόν μας δίνει μια συναρπαστική γνώση σχετικά με τις γεωπολιτικές πιέσεις που κυριαρχούν στην περιοχή, ιδιαίτερα τις πιέσεις που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Κορεατικού πολέμου.

Χάρη στο Διεθνές Κέντρο Δράσης και τη Διεθνή Ένωση Δημοκρατικών Δικηγόρων (IADL), μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1946 και ενεργεί ως συμβουλευτική ομάδα στην UNESCO, έχουμε ένα ενδιαφέρον έγγραφο που περιγράφει μερικές από τις ενέργειες της Αμερικής στην Κορεατική Χερσόνησο στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Τον Μάρτιο του 1952, το IADL εξέδωσε μια έκθεση για τα εγκλήματα των ΗΠΑ στην Κορέα κατά τη διάρκεια του
Κορεατικού πολέμου. Εδώ είναι ένα screen shot που δείχνει τη σελίδα με τον τίτλο:



Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας επανειλημμένα ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να διαμαρτυρηθούν για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τους εχθρούς τους, τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Αυτά τα αιτήματα αγνοήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη και, ως εκ τούτου, το Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Δικηγόρων συγκρότησε μια Επιτροπή αποτελούμενη από δικηγόρους από διάφορα έθνη για να διερευνήσει τους ισχυρισμούς αυτούς με ένα ταξίδι “στο έδαφος” στην Κορέα το οποίο έλαβε χώρα από τις 3 Μαρτίου έως τις 19 Μαρτίου 1952, όπου επισκέφθηκαν τις επαρχίες του βόρειου και νότιου Piengan, Hwang Hai, Kang Wan, συμπεριλαμβανομένων των πόλεων Pyongyang, Nampo, Kaichen, Pek Dong, Amju, Sinchon, Anak, Sariwon και Wonsan μεταξύ άλλων. 

Το IADL σημειώνει ότι, σύμφωνα με τους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών, η επέμβαση των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο ήταν παράνομπεριοχήη και ότι οι εντολές του Προέδρου Τρούμαν στο Αμερικανικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία πρέπει να θεωρηθούν ως «επιθετική πράξη» που έρχεται σε αντίθεση με την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα συμπεράσματα της Επιτροπής του IADL:

1.) Βακτηριολογικός Πόλεμος:

Η Επιτροπή διερεύνησε τους ισχυρισμούς ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στην Κορέα χρησιμοποιούσαν βακτηριολογικά όπλα τόσο ενάντια στις ένοπλες δυνάμεις της ΛΔΚ όσο και στον άμαχο πληθυσμό του έθνους. Μεταξύ της 28ης Ιανουαρίου και της 12ης Μαρτίου (δηλαδή στο κέντρο του χειμώνα), το 1952, η Επιτροπή διαπίστωσε διάφορα έντομα που έφεραν βακτήρια σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, ανάμεσα στα οποία μύγες, ψείρες και κουνούπια:



Η Επιτροπή επεσήμανε ότι πολλά από τα είδη εντόμων δεν υπήρχαν στην Κορέα πριν από την άφιξη των αμερικανικών δυνάμεων και ότι πολλά από αυτά βρέθηκαν σε μεικτές ομάδες ή συστάδες που κανονικά δεν θα ήταν μαζί, για παράδειγμα, μύγες και αράχνες.

Σημείωσε επίσης ότι η θερμοκρασία του Ιανουαρίου ήταν από 1 βαθμός Κελσίου (λίγο πάνω από την κατάψυξη) στους 5 βαθμούς Κελσίου τον Φεβρουάριο, αλλά η επικρατούσα μέση θερμοκρασία ήταν πολύ κάτω από το επίπεδο ψύξης, θερμοκρασίες που είναι εξαιρετικά εχθρικές προς τη ζωή των εντόμων.

Τα έντομα μολύνθηκαν με τα ακόλουθα βακτηρίδια που περιλαμβάνουν πανώλη, χολέρα και τύφο:


Eberthella typhus
Bacillus paratyphi Α και Β
Shigella dysenteriae
Vibrio cholera
Pasturella pestis


Επιπλέον, βρέθηκε μια μεγάλη ποσότητα ψαριών ενός είδους που ζουν σε περιοχές μεταξύ γλυκού και αλμυρού νερού. Αυτά τα ψάρια βρέθηκαν σε μισοσάπια κατάσταση και μολύνθηκαν με χολέρα.

2.) Χημικά Όπλα:

Σε διάφορες περιπτώσεις από τις 6 Μαΐου 1951, τα αμερικανικά αεροπλάνα χρησιμοποίησαν ασφυκτικά και άλλα αέρια ή χημικά όπλα.


Στην πρώτη επίθεση στην πόλη Nampo, υπήρξαν 1.379 θύματα από τα οποία 480 έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και 647 άλλα επλήγησαν από αέριο.

3.) Μαζικές εκτελέσεις αμάχων:

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο διοικητής των δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή Sinchon με το όνομα Χάρισον διέταξε τη μαζική δολοφονία 35.383 αμάχων (19.149 άνδρες και 16.234 γυναίκες) κατά την περίοδο μεταξύ 17 Οκτωβρίου και 7 Δεκεμβρίου 1950.

Οι πολίτες σπρώχτηκαν σε έναν βαθύ ανοιχτό τάφο, γεμάτο με καύσιμο πετρέλαιο και πυρπολήθηκαν. Όσοι προσπάθησαν να ξεφύγουν, πυροβολήθηκαν.

Σε μια άλλη περίπτωση, στις 20 Οκτωβρίου 2015, 500 άνδρες, γυναίκες και παιδιά εξαναγκάστηκαν σε καταφύγιο σπηλιά αεροπορικής επιδρομής που βρίσκεται στην πόλη Sinchon. Ο Χάρισον διέταξε τους Αμερικανούς στρατιώτες να βάλουν εκρηκτικά στο καταφύγιο και να το σφραγίσουν με σάκους με χώμα πριν την πυροδότηση.

4.) Βομβαρδισμός και Επίθεση σε Αμάχους:

Πριν από τον Κορεατικό πόλεμο, η πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, η Πιονγκγιάνγκ, είχε πληθυσμό 464.000 κατοίκων. Ως αποτέλεσμα του πολέμου, ο πληθυσμός είχε πέσει στις 181.000 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 1951. Την περίοδο μεταξύ 27 Ιουνίου 1950 και την επίσκεψη της Επιτροπής, πάνω από 30.000 εμπρηστικές και εκρηκτικές συσκευές είχαν πέσει στην πόλη, καταστρέφοντας 64.000 από τα 80.000 σπίτια, 32 νοσοκομεία και φαρμακεία (παρά το γεγονός ότι φέρουν κόκκινο σταυρό), 64 εκκλησίες, 99 σχολεία και πανεπιστημιακά κτίρια.

Ακολουθεί το συμπέρασμα της Επιτροπής:

Η Επιτροπή του IADL διαπίστωσε ομόφωνα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ένοχες εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του Κορεατικού πολέμου και ότι υπήρξε ένα μοτίβο συμπεριφοράς που συνεπάγεται γενοκτονία.

Ας κλείσουμε αυτή την ανάρτηση με το συμπέρασμα του Δικαστηρίου της Κορέας για Διεθνή Εγκλήματα Πολέμου του 2001 που εξέτασε τις μαρτυρίες πολιτών από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα κατά την περίοδο 1945 έως 2001:

Τα μέλη του Δικαστηρίου Διεθνών Εγκλημάτων Πολέμου βρίσκουν τον κατηγορούμενο ένοχο βάσει των αποδεικτικών στοιχείων εναντίον του: κάθε ένα από τα δεκαεννέα ξεχωριστά εγκλήματα που προβάλλονται στην Αρχική Καταγγελία έχει αποδειχθεί ότι έχει διαπραχθεί πέρα ​​από εύλογες αμφιβολίες. Τα μέλη διαπιστώνουν ότι αυτά τα εγκλήματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια τριών κύριων περιόδων στην επέμβαση και κατοχή της Κορέας από τις ΗΠΑ.

1. Η πιο γνωστή περίοδος είναι από τις 25 Ιουνίου 1950, μέχρι τις 27 Ιουλίου 1953, ο Κορεατικός πόλεμος, όταν αφανίστηκαν πάνω από 4,6 εκατομμύρια Κορεάτες, σύμφωνα με συντηρητικές δυτικές εκτιμήσεις, συμπεριλαμβανομένων 3 εκατομμυρίων αμάχων στο βορρά και 500.000 αμάχων στο νότο. Τα αποδεικτικά στοιχεία των εγκλημάτων πολέμου των ΗΠΑ που υποβλήθηκαν στο εν λόγω δικαστήριο περιείχαν αυτόπτεις μαρτυρίες και καταγεγραμμένες μαρτυρίες για σφαγές χιλιάδων αμάχων στη νότια Κορέα από στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου. Παρουσιάστηκαν επίσης άφθονα στοιχεία σχετικά με την εγκληματική και ακόμη και γενοκτονική συμπεριφορά των ΗΠΑ στη βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της συστηματικής ισοπέδωσης των περισσότερων κτιρίων και κατοικιών από το πυροβολικό των ΗΠΑ και τον αεροπορικό βομβαρδισμό. εκτεταμένες θηριωδίες που διαπράχθηκαν από Αμερικανικές και Νοτιοκορεατικές (R.O.K.) δυνάμεις κατά αμάχων και αιχμαλώτων πολέμου · τη σκόπιμη καταστροφή των εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες για την πολιτική ζωή και την οικονομική παραγωγή · και τη χρήση παράνομων όπλων και βιολογικού και χημικού πολέμου από τις ΗΠΑ κατά του λαού και του περιβάλλοντος της βόρειας Κορέας. Παρουσιάστηκαν επίσης αποδείξεις ντοκιμαντέρ και αυτοπτών μαρτύρων που δείχνουν ότι η βίαιη και συστηματική βία κατά των γυναικών στη βόρεια και νότια Κορέα χαρακτηρίζεται από μαζικούς βιασμούς, σεξουαλικές επιθέσεις και δολοφονίες.

2. Λιγότερο γνωστό αλλά κρίσιμο στοιχείο για την κατανόηση της πολεμικής περιόδου είναι τα προηγούμενα πέντε χρόνια, από την αποβίβαση των στρατευμάτων των ΗΠΑ στην Κορέα στις 8 Σεπτεμβρίου 1945, μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου. Τα μέλη του Δικαστηρίου εξέτασαν εκτεταμένα στοιχεία για τα εγκλήματα των ΗΠΑ κατά της ειρήνης και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας κατά την περίοδο αυτή. Τα μέλη καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενήργησε για να διαιρέσει την Κορέα ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, να περιορίσει την κυριαρχία της, να δημιουργήσει ένα αστυνομικό κράτος στη νότια Κορέα χρησιμοποιώντας πολλούς πρώην συνεργάτες με Ιαπωνική κυριαρχία και να προκαλέσει εντάσεις και απειλές μεταξύ νότιας και βόρειας Κορέας, αντιτίθοντας και διαταράσσοντας οποιαδήποτε σχέδια ειρηνικής επανένωσης. Κατά την περίοδο αυτή, οι ΗΠΑ εκπαίδευσαν, κατηύθηναν και υποστήριζαν το ROK σε συστηματικές δολοφονίες, φυλάκιση, βασανιστήρια, επιτήρηση, παρενόχληση και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, ιδιαίτερα εκείνων που θεωρούνταν εθνικιστές, αριστεροί, αγρότες που ζητούσαν αναδιάρθρωση γης, διοργανωτές συνδικάτων ή / και όσους ήταν ευνοϊκοί προς το βορρά.

3. Τα μέλη διαπιστώνουν ότι, από τον Ιούλιο του 1953 μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ συνέχισαν να διατηρούν ισχυρή στρατιωτική δύναμη στη νότια Κορέα, υποστηριζόμενη από πυρηνικά όπλα, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και με σκοπό να παρεμποδίσουν τη βούληση του Κορεατικού λαού για επανένωση
. Η στρατιωτική κατοχή συνοδεύτηκε από την οργανωμένη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών της Κορέας, η οποία συχνά οδηγούσε στη βία και ακόμη και στη δολοφονία γυναικών από αμερικανούς στρατιώτες που αισθανόντουσαν ότι είναι πάνω από το νόμο. Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ έχουν φτωχύνει και εξασθένησαν τους κατοίκους της βόρειας Κορέας, με αποτέλεσμα τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης, τον εκτεταμένο υποσιτισμό και ακόμη και την πείνα σε μια χώρα που κάποτε εξήγαγε τρόφιμα. Η άρνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να χορηγήσει βίζα σε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας που σχεδίαζε να παρευρεθεί σε αυτό το δικαστήριο επιβεβαιώνει μόνο τον εγκληματικό σκοπό των κατηγορουμένων να απομονώσουν εκείνους τους οποίους κακοποίησαν για να τους εμποδίσουν να πουν την ιστορία τους στον κόσμο .



Σε όλα αυτά τα 55 χρόνια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συστηματικά χειραγωγήσει, ελέγξει, κατευθύνει, παραπληροφορήσει και περιορίσει την κάλυψη του Τύπου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προκειμένου να αποκτήσει συνεχή στήριξη για τη στρατιωτική παρέμβαση, την κατοχή και τα εγκλήματα εναντίον της Κορέας.

Εμφύσησε επίσης ρατσιστικές συμπεριφορές στο στρατό των ΗΠΑ και στον γενικό πληθυσμό που τους προετοίμασε να διαπράξουν και / ή να δεχθούν θηριωδίες και πολιτικές γενοκτονίας εναντίον του Κορεατικού λαού.

Έχει παραβιάσει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, την εκχώρηση εξουσιών για τον πόλεμο και το στρατό, το Νομοσχέδιο Δικαιωμάτων, την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, το διεθνές δίκαιο και τους νόμους του ROK, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, της Ιαπωνίας και πολλών άλλων, με την αθέμιτη αποφασιστικότητά της να ασκήσει τη βούλησή της έναντι της Κορεατικής χερσονήσου.

Τα μέλη του Δικαστηρίου της Κορέας για τα Διεθνή Εγκλήματα Πολέμου καθιστούν την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τους ηγέτες της υπόλογους για αυτές τις εγκληματικές ενέργειες και καταδικάζουν αυτούς που κρίθηκαν ένοχοι με τους ισχυρότερους δυνατούς όρους”.

Πηγή:
https://www.sott.net/article/387570-American-forces-guilty-of-genocide-in-the-Korean-War-according-to-1952-IADL-report


offtherecord

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου