«...Ο όρος «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας»,χρησιμοποιείται και από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών,η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο της Ευρώπης, το ΝΑΤΟ και πολλά κράτη. ... Πολλά κράτη την έχουν αναγνωρίσει και με το συνταγματικό της όνομα, όσον αφορά στις κατ' ιδίαν διμερείς τους σχέσεις, ενώ σε διεθνές επίπεδο συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον όρο με τον οποίο αναφέρεται προσωρινά από τον ΟΗΕ.»
Ποιές χώρες τελικά έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας";
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΑ 140 ΚΡΑΤΗ
Η αναφορά περί 130 ή 140 κρατών που έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ είναι παραπλανητική, για τους εξής λόγους:
Α) Σύμφωνα με το παραπάνω απόσπασμα: «Πολλά κράτη την έχουν αναγνωρίσει και με το συνταγματικό της όνομα, όσον αφορά στις κατ' ιδίαν διμερείς τους σχέσεις, ενώ σε διεθνές επίπεδο συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον όρο με τον οποίο αναφέρεται προσωρινά από τον ΟΗΕ.»
Επομένως επισήμως δεν την έχουν αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα.
Επίσης όμως, πολλά κράτη ΔΕΝ την έχουν αναγνωρίσει καθόλου με το συνταγματικό της όνομα που ίσως να είναι και τα περισσότερα
Β) Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εκπροσωπεί περίπου 200 κράτη και αυτός ΔΕΝ την έχει αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπροσωπεί 27 κράτη - χωρίς την Ελλάδα, και η Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ την έχει αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα. Και όπως είναι γνωστό εκπροσωπεί αυτά τα κράτη και στις διεθνείς τους σχέσεις.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης και το ΝΑΤΟ επίσης.
Δηλαδή όλοι οι ισχυροί διεθνείς επίσημοι οργανισμοι ΔΕΝ έχουν αναγνωρίσει το συνταγματικό της όνομα
Γ) Επομένως παραπειστικές δηλώσεις όπως
γνωστής πολιτικού ότι: «Είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια ‘’Μακεδονία’’ και εμείς να τους λέμε ‘‘φούφουτους’’», είναι προδήλως δημαγωγικές, κουτοπόνηρες και ανόητες.
Δ) Όσα κράτη την έχουν αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα, που είναι μάλλον μειοψηφία, αποτελούνται κατά ένα μεγάλο μέρος του συνολικού τους αριθμού από μικρά τριτοκοσμικά κράτη – δορυφόρους, άνευ της οποιασδήποτε διεθνούς σημασίας, οι κάτοικοι των οποίων δεν έχουν ακούσει ποτέ τους το όνομα Μακεδονία. Αυτά τα κράτη είναι συνήθως εξαρτώμενα προτεκτοράτα, και απλώς πιέζονται να κάνουν κάτι που δεν τους απασχολεί καθόλου. Είναι αστείο και μόνο να το σκεφτούμε: να δεχόμαστε να επηρεάζει την πολιτική της χώρας ένα ασήμαντο κρατίδιο στην άλλη άκρη της γής, σε ένα ζωτικό γιά αυτήν θέμα και μάλιστα χωρίς να ασκείται καμία απολύτως πραγματική πίεση εκ μέρους αυτού του κρατιδίου, και να λέμε ότι αυτό είναι το σωστό και το πρέπον.
Ε) Η Ελλάδα όπως και κάθε αξιοπρεπής χώρα οφείλει να φροντίζει την προώθηση των δικαίων συμφερόντων της και να προασπίζεται τα δικαιώματά της. Αυτό είναι το πρυτανεύον κριτήριο και όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Επί 25 χρόνια δεν αναγνωρίσαμε αυτήν την ονομασία. Τώρα πρέπει να την αναγνωρίσουμε για να μην πάθουμε αυτό που επί 25 χρόνια δεν πάθαμε;
Η εξαπάτηση είναι προφανής.
Η μόνη πίεση που υφιστάμεθα είναι η πίεση που δέχεται ο λαός από το συλλογικό πολιτικό σύστημα και τα ποικίλα παρελκόμενά του – που όλα αυτά σε σύνολο αποτελούν την Πέμπτη Φάλαγγα εντός της Ελλάδας, με σκοπό να καταστείλουν την αντίδραση του λαού στην πλήρη διάλυση της πατρίδας του, ένα μέρος της οποίας διάλυσης θα προκληθεί μεσομακροπρόθεσμα από το παρόν ζήτημα.
Βλέπε και:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου