Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Είναι απίθανοι! Σύμφωνα με non paper οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προστατεύουν τη ψυχική υγεία όσων χάνουν το σπίτι τους


Όχι δεν είναι ούτε τρολ, ούτε fake news, αλλά είναι αλήθεια!

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης λοιπόν έφτασαν στο σημείο να διακινήσουν non paper για να ενισχύσουν την «επιχειρηματολογία» τους όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την «αναγκαιότητά τους».

Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, που επικαλείται και ο «Αθήνα 9.84» «αν η αναγκαστική εκτέλεση αποβλέπει στην ικανοποίηση αξιώσεων, ο πλειστηριασμός είναι το βασικό εργαλείο ικανοποίησης των χρηματικών απαιτήσεων«.

Ειδικότερα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ο οποίος διέπεται από τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι ανοικτού πλειοδοτικού τύπου, ενώ σύμφωνα με την φιλοσοφία του υπουργείου μέσω αυτής της διαδικασίας θα επιτυγχάνεται το υψηλότερο δυνατό πλειστηρίασμα.

Αυτό σημαίνει, όπως λένε πηγές του
υπουργείου ότι «ο οφειλέτης αποπληρώνει το μέγιστο δυνατό τμήμα της οφειλής του και απελευθερώνεται από αυτό. Την ίδια στιγμή, διασώζεται η πραγματική αξία των εκπλειστηριαζόμενων πραγμάτων». Αντίθετα «στους φυσικούς πλειστηριασμούς η προσφορά είναι μία και κλειστή, το οποίο συνεπάγεται ότι για μια ελάχιστα μεγαλύτερη προσφορά είναι δυνατό μια περιουσία να αλλάξει χέρια. Το σύστημα της μίας κλειστής προσφοράς υιοθετήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν παρασιτικά φαινόμενα σε βάρος του οφειλέτη» εξηγούν. Προσθέτουν μάλιστα ότι «η αναγκαστική εκτέλεση εκτυλίσσεται, εξ ορισμού, σε ένα πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων αλλά και υψηλής ψυχικής έντασης. Πλην, όμως, είναι αναγκαία σε κάθε έννομη τάξη. Η διενέργεια του πλειστηριασμού με ηλεκτρονικά μέσα επιτυγχάνει τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους και την ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους». Για όλους τους παραπάνω λόγους, το υπουργείο Δικαιοσύνης με σχετική διάταξη προτείνει την καθολική εφαρμογή του.

Επί της ουσίας δηλαδή, από το υπουργείο Δικαιοσύνης με το εν λόγω non paper που δεν εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, επιχειρηματολογούν υπέρ των ηλεκτρικών πλειστηριασμών, γιατί ενώ οι φυσικοί πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία τυγχάνουν «υψηλής ψυχικής έντασης», οι ηλεκτρονικοί – όπως λένε – εξασφαλίζουν «ελαχιστοποίηση του προσωπικού κόστους»!

Δηλαδή, κάνουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αντί για τους «φυσικούς» στα Ειρηνοδικεία για να υπερασπιστούν τη ψυχική υγεία όσων χάνουν τα σπίτια τους… Πραγματικά δεν υπάρχει!

Φώτο: imerodromos.grπηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ