Σελίδες

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Χαράτσι — κυρώσεις και για τα κατοικίδια

Oι “φιλόζωοι” μαφιόζοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζουν φόρους για κάθε αγοραπωλησία κατοικιδίου και ειδικό φόρο για προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τα κατοικίδια. Αφού τολμάς να μεγαλώνεις ένα ζωάκι σημαίνει έχεις “λίπος” κι ο Shylock ενθουσιάζεται… Μια νέα αφορμή να πληρώσεις χαράτσι στους τοκογλύφους.

Μετά τα τεκμήρια διαβίωσης για εμάς θα μας ληστέψουν εκ νέου και με τέλη φιλοζωίας …δήθεν για να ενισχύσουν τους Δήμους. Οι τοκογλύφοι δίνουν ρεσιτάλ στην επινόηση νέων φοροληστρικών μέτρων χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα πάντα. Οποιαδήποτε κίνηση χρήματος δεν καταλήγει στις τσέπες τους …φορολογείται επιπλέον, ώστε έμμεσα να αποτραπεί. Το υψηλό κόστος φιλοζωίας θα αποτρέψει κάποιους να υιοθετήσουν ένα ζώο κι έτσι με τα αχρησιμοποίητα αυτά χρήματα θα πληρώνονται οι άμεσοι φόροι με μεγαλύτερη συνέπεια.

Όχι και να ταΐζεις ένα σκυλί και να μην
πληρώνεις τα εικονικά δάνεια για τα υποβρύχια και τους Ολυμπιακούς! Για ηλίθιους τους πέρασες τους τοκογλύφους και τα γιουσουφάκια τους στην κυβέρνηση;

Θεσπίζονται και νέα πρόστιμα για παραβάσεις που αφορούν τα ζώα όπως το ότι κάποιος δεν πλήρωσε για το τσιπάκι στον σκύλο του. Η φιλοζωία θα πληρώνεται ακριβά …ώστε να εξαλειφθεί οριστικά. Όλα τα λεφτά μας θα πηγαίνουν σε φόρους κι από εκεί στους περιούσιους τοκογλύφους.

Έκαναν τον λογαριασμό …200.000 κατοικίδια …θα αρπάξουμε από τα αφεντικά τους επιπλέον 30–40 ευρώ ετησίως, επιβαρύνοντας τα προϊόντα για τα ζώα και να τα άλλα 7–8.000.000 νέα έσοδα, για να πάρουν αύξηση οι χιλιάδες Καρανίκες.

Βλέπετε με τι μαεστρία ροκανίζουν την περιουσία μας …τοκογλυφική τέχνη αιώνων που συνεχώς βελτιώνεται μέχρι να οδηγήσει τους λαούς στην απόλυτη εξαθλίωση. Εδώ και χιλιάδες χρόνια …φοροεισπράκτορες ήταν πάντα οι τοκογλύφοι …που δάνειζαν σε διεφθαρμένους εξουσιαστές, οι οποίοι μετέφεραν τις δικές τους απάτες …στις πλάτες των λαών. Κι όπου δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι ηγέτες που να φορτώνουν δάνεια τους λαούς τους …γίνεται της Συρίας.


Πηγή: iefimerida.gr
Αρχές Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς, μετά από προδιαβούλευση συνολικά 6 μηνών.

Βασικός στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι ο περιορισμός του αριθμού των αδέσποτων και παράλληλα βαριές κυρώσεις σε όσους προχωρούν στην εγκατάλειψη, των δεσποζόμενων ζώων τους.

Οι αλλαγές ωστόσο δεν αφορούν μόνο ιδιοκτήτες ζώων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως εθελοντές, φιλόζωους, κτηνιάτρους, δήμους κλπ.

«Με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού προχωράμε σε αυτή την μεταρρύθμιση με πρωτεύοντα στόχο την προστασία και την ευζωία των μικρών μας φίλων», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης και συμπλήρωσε «τα προβλήματα των ζώων μάς αφορούν όλες και όλους, αφού αντανακλούν στην ποιότητα ζωής και όσων δεν φιλοξενούν ζώο. Ο απόλυτος σεβασμός και η αρμονική συνύπαρξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μέτρο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς μας».

Μέσω του νέου σχεδίου νόμου, θα αυστηροποιηθεί το πλαίσιο σήμανσης και καταγραφής δεσποζόμενων και αδέσποτων προκειμένου να περιοριστούν οι ανεύθυνες συμπεριφορές, η παράνομη εμπορία και η εγκατάλειψη ζώων.

Επίσης, θα δημιουργηθούν θεσμοί που θα διασφαλίζουν τα χρήματα, του δημοσίου αλλά και των ζωόφιλων, να χρησιμοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προστασία των ζώων.

Βασικοί διαχειριστές των αδέσποτων αποτελούν οι δήμοι, οι οποίοι θα ενισχυθούν και πλέον θα τους δίνεται η δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι το έργο τους. Θα μπορούν, μεταξύ άλλων, να θεσπίσουν τέλος στην αγορά ενός ζώου ενώ αντίθετα θα μπορούν να πριμοδοτούν, με ατέλεια, την υιοθέτηση ενός αδέσποτου καθώς τα ζώα που χρειάζονται κάποιοι για λόγους υγείας, όπως τους σκύλους οδηγούς των τυφλών.

Για τα ζώα εισαγωγής που θα διατεθούν προς πώληση, θα πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις ευζωίας και ιχνηλασιμότητας, από τη γέννηση του, τη μεταφορά του στην Ελλάδα και την πώληση του από δομές που εξασφαλίζουν επαρκή χώρο ενδιαίτησης.

Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισαν πως «σε κάθε περίπτωση αποτελεί νοσηρό αποκύημα φαντασίας η υπόνοια ότι θα προχωρούσαμε σε ευθανασίες. Ουδέποτε ετέθη από οποιονδήποτε φορέα τέτοια πρόταση, ούτε θα ήμασταν διατεθειμένοι να την αποδεχθούμε» και συμπλήρωσαν «οι ευθανασίες παραμένουν μία πράξη που αποφασίζεται αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, όπως προβλέπει και ο σημερινός νόμος».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα καταγεγραμμένα οικόσιτα ανέρχονται περίπου στις 200.000 και τα αδέσποτα τις 20.000.



Τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου


Το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζώα συντροφιάς αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις αρχές Φεβρουαρίου όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η οποία παρουσιάζει και τα βασικά του σημεία:


  • Δημιουργείται ειδικό «Ταμείο Ζωοφιλίας», στο οποίο θα πηγαίνουν και τα έσοδα από τα πρόστιμα. Οι πόροι του ταμείου θα έχουν στόχο την οικονομική ενίσχυση σε Δήμους και δομές φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων.

  • Ειδικό τέλος αγοραστή θα επιβάλλεται σε κάθε αγοραστή ζώου. Από την πληρωμή του εξετάζεται η εξαίρεση υιοθετούν ζώο από δομές αδέσποτων, όσων χρειάζονται ζώα για λόγους υγείας (σκύλοι-οδηγοί τυφλών), όσων αγοράζουν στειρωμένα ζώα και όσων έχουν χαμηλά εισοδήματα.

  • Εξετάζεται και η επιβολή ενός μικρού τέλους σε κάθε προϊόν που θα πωλείται από κτηνιατρικά καταστήματα.

  • Διερευνάται πρόταση για κατάργηση των ζώων-βιτρίνας. Έτσι, όποιος πουλάει ένα ζώο θα πρέπει να του έχει εξασφαλίσει συνθήκες ευζωίας ανάλογες με ενός εκτροφείου (4 τετραγωνικά μέτρα χώρου, αερισμός, κλπ).

  • Κλιμακωτά πρόστιμα για τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων ώστε να βεβαιώνονται οι παραβάσεις, κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει.

  • Το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχουν παραγγελθεί από το υπουργείο ειδικά σκάνερ προκειμένου να ελέγχεται εάν τα δεσποζόμενα ζώα διαθέτουν τσιπ. Την ίδια ώρα, στα σώματα ελέγχου παρέχονται και τυποποιημένα μπλοκ προστίμων.

  • Ποινές έρχονται όμως και για τους δήμους, οι οποίοι δεν έχουν συστήσει ακόμα τις προβλεπόμενες πενταμελείς επιτροπές και φαίνεται να δίνουν παραποιημένα στοιχεία για τα αδέσποτα.

Οι πυλώνες του νομοσχεδίου σύμφωνα με όσα λέει στο Εθνος ο υπουργός είναι τρεις: ο σεβασμός τους ως συναισθανόμενων όντων, η εξασφάλιση της αρμονικής συνύπαρξης των ζώων όχι μόνο με τους ζωόφιλους αλλά με όλους τους πολίτες και η εξεύρεση τρόπων ώστε να παταχθεί η παράνομη διακίνηση ζώων για εμπορικούς σκοπούς.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου