Σελίδες

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

4 νεκροί παλαιστίνιοι και πάνω από 1.114 τραυματίες σε συγκρούσεις με ισραηλινό στρατό το τελευταίο 48ωρο.

Το Υπ.Υγείας της παλαιστινιακής αρχής ανέφερε ότι 3 παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 1.114 τραυματίστηκαν το τελευταίο 48ωρο σε συγκρούσεις διαδηλωτών με τον ισραηλινό στρατό.Μεταξύ αυτών είναι και 160 σοβαρά τραυματισμένοι.

« 935 παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στην Qods (Ιερουσαλήμ) κι 179 άλλοι στη Λωρίδα της Gaza εκ των οποίων 5 είναι σε σοβαρή κατάσταση », διευκρίνισαν πηγές νοσοκομειακές.

Παλαιστινιακά μέσα μεταφέρουν το πρωί του Σαββάτου ότι 4 άτομα σκοτώθηκαν συνολικά και είναι οι: Mohammed El-Ottol (27) Mohammed El-Safadi (24) Mahmoud Al-Masri (30) Maher Atallah (54) που έπεσαν κατά τις κινητοποιήσεις της Intifada « Απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ ».

Το πρωί του Σαββάτου ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ δεκάδων νέων παλαιστινίων και ισραηλινού στρατού στην
βόρεια είσοδο της πόλης Βηθλεέμ στο νότο της Δυτικής Όχθης στα κατεχόμενα.Ο ισραηλινός στρατός έριξε δακρυγόνα και σφαίρες καουστούκ.Η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοινώνει ότι υπάρχουν 3 τραυματίες από σφαίρες από καουτσούκ και 10 από ασφυξία κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινές δυνάμεις στη βόρεια είσοδο στη Βηθλεέμ.


Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στα κατεχόμενα εδάφη αφότου ο Donald Trump αναγνώρισε επίσημα την πόλη ως πρωτεύουσα του ισραήλ και διέταξε την μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβεάις από το Tel-Aviv στην Ιερουσαλήμ.Οι παλαιστινιακές οργανώσεις κήρυξαν την αρχή της 4ης Intifada.

Σύγχιση επικρατεί σχετικά με την τύχη του 6μηνου βρέφους που τραυματίστηκε σοβαρά χθες τη νύχτα και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από αεροπορικές επιδρομές ισραηλινών μαχητικών στη Beit Lahia (βόρεια της Gaza).Λέγεται ότι υπέκυψε στα τραύματά του το Σάββατο 9 Δεκέμβρη σύμφωνα με το ΑFP.

Τώρα ανακοινώνεται ότι τραυματίστηκε άτομο από σφαίρα στο κεφάλι στη Λωρίδα Γάζας.

ΠΗΓΗ
το είδα















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου