Εξαφανίστηκε ένα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο για την ποινή φυλάκισης με την οποία καταδικάστηκε πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ.
Το αρχικό μπορείτε να διαβάσετε αποθηκευμένο ΕΔΩ, ενώ υπάρχει ακόμα αντίγραφό του στη Φωνή της Μεσσηνίας.
Γιατί άραγε απέκρυψαν το άρθρο χωρίς να αφήσουν κάποια αιτιολόγηση στη θέση του;
Γιατί άραγε απέκρυψαν το άρθρο χωρίς να αφήσουν κάποια αιτιολόγηση στη θέση του;
Πηγή: archive.is |
Βέβαια η παραπάνω περίπτωση δεν είναι μοναδική... Υπάρχουν μια σειρά ποινικών αδικημάτων και παρανομίες πολιτικών που
είτε έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, είτε δεν γίνεται -για ευνόητους λόγους- κανένας λόγος πλέον γι' αυτές:
Πηγή: tanea.gr |
Ο παραπάνω πολιτικός, όχι μόνο δεν πήγε φυλακή, αλλά προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για δήμαρχος Σάμου... όπως και έγινε... Διαγράφηκε από το Κόμμα για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να καταλαγιάσει το θέμα... και επανήλθε λίγο αργότερα... ως δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας στο Δήμο της Σάμου.
Πηγή: news.in.gr |
Δείτε τι γράφει "ΤΟ ΒΗΜΑ" για την συγκεκριμένη περίπτωση:
«Ο 50χρονος βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμηνάς πρωταγωνίστησε σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, με δραματικές διαστάσεις. Βουβός ο θρήνος της οικογένειας της συνεπιβάτιδός του, Ελλης Πηλίδου, που έχασε τη ζωή της, δυνατή η κατακραυγή για τον βουλευτή που χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να ξεφύγει από τις ευθύνες του. Ο Κ. Καραμηνάς αρνήθηκε ότι οι άνδρες της Τροχαίας τού ζήτησαν να κάνει αλκοτέστ και ότι πρόβαλε τη βουλευτική του ασυλία. Αρνήθηκε ότι είχε πιει περισσότερα από δύο ποτά. Αρνήθηκε ότι γνώριζε την κοπέλα που είχε στο αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας ότι την έβλεπε για πρώτη φορά και την πήρε από τον δρόμο για να την πάει σπίτι της. Αρνήθηκε ότι έτρεχε με ταχύτητα άνω των 70 χλμ. Αρνήθηκε ότι υπήρχε και δεύτερη κοπέλα στο όχημά του. Ολα τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το σίγουρο είναι ότι στην κρίσιμη στιγμή φορούσε τη «ζώνη ασφαλείας» της βουλευτικής ασυλίας για να γλιτώσει την πρόσκρουση με την πραγματικότητα. Που όσο βαριές συνέπειες και αν έχει, απαιτεί γενναιότητα για να αντιμετωπισθεί...»
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα άρθρο της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ" του 2012, το οποίο και σας παραθέτουμε ολόκληρο:
Πηγή: kathimerini.gr |
Το περιστατικό του Κίμωνα Κουλούρη κόντεψε να επισκιάσει ειδησεογραφικά την κλοπή της μοναδικής ελαιογραφίας του Πικάσο που υπάρχει σε ελληνικό μουσείο. Και επανέφερε στο προσκήνιο την αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη των Ελλήνων πολιτικών, όταν κάποιος εξ αυτών έρχεται αντιμέτωπος με τον νόμο. Απόδειξη είναι ότι από 1974 μέχρι σήμερα, ελάχιστες από τις 1.000 αιτήσεις για την άρση της ασυλίας έχουν γίνει δεκτές. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αρκετές από τις περιπτώσεις όπου οι βουλευτές βρήκαν προστασία στην ασυλία αφορούν τροχαίες παραβάσεις με μικρές ή μεγάλες υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ακόμη και θανάτους.
Το πιο τραγικό συμβάν ήταν το 1998. Βουλευτής που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, επικαλούμενος την ασυλία. Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο Μερσεντές που οδηγούσε ο βουλευτής Σάμου της Ν. Δ. Κωνσταντίνος Καραμηνάς κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, παρεξέκλινε από την πορεία του, πέρασε τη διαχωριστική νησίδα και έπεσε διαδοχικά σε δύο Ι. Χ. και ένα φορτηγό. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε η 26χρονη Ελλη Πυλίδου, αδιόριστη δασκάλα. Τελικώς, λίγο καιρό αργότερα, με δικό του αίτημα έγινε άρση της ασυλίας του. Μια άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Β. Γιοβανούδη, ο οποίος κατηγορήθηκε επειδή είχε ξυλοκοπήσει τη φίλη του. Για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε τροχαίο είχε κατηγορηθεί και ο Φώτης Χατζημιχάλης στη λεωφόρο Συγγρού, αλλά δεν είχε γίνει άρση της ασυλίας του.
Ως υφυπουργός Εξωτερικών, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε παραβιάσει τον ΚΟΚ για υπερβολική ταχύτητα. Το ίδιο συνέβη και με την περίπτωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ξεπέρασε και αυτός το όριο ταχύτητας, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, κάτι που τελικώς δεν έγινε.
Υπάρχουν ωστόσο και φαιδρά περιστατικά, όπως βουλευτές που εντοπίστηκαν από την Τροχαία να παραβιάζουν τον δακτύλιο ή να σταθμεύουν το αυτοκίνητό τους όπου θέλουν, σίγουροι ότι δεν τους αγγίζει ο νόμος. Διότι και εκεί η ασυλία έκανε το θαύμα της. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα θυμηθούμε ότι άλλος ήταν ο πρώτος διδάξας και όχι ο Κίμωνας Κουλούρης: ο πάλαι ποτέ υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Δροσογιάννης, που είχε δώσει σε τροχονόμο ένα μεγαλοπρεπές χαστούκι. Ο τελευταίος είχε το θράσος όχι μόνο να του κάνει έλεγχο, αλλά και να του δώσει κλήση.
----------------------------------
Ένα εξίσου ενδιαφέρον αλλά παλαιότερο (1998) άρθρο βρήκαμε στο "ΒΗΜΑ". Αξίζει όμως να το διαβάσετε για να διαπιστώσετε ότι η άρση ασυλίας εφαρμόζεται σήμερα μόνο για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για περιπτώσεις όπως π.χ. κατοχή αεροβόλου όπλου, κατοχή μαχαιροπήρουνων που εντοπίστηκαν στην κουζίνα της οικίας τους κ.λπ.:
Πηγή: tovima.gr |
Παρόμοιο είναι και το παρακάτω άρθρο του "NEWS 24/7", αν και νεότερο (2012):
Πηγή: news247.gr |
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου