ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για την έναρξη του Brexit

© RIA Novosti. Aleks MacNaughtan
Η Βρετανή Πρωθυπουργός Theresa May. Φωτογραφία αρχείου

ΛΟΝΔΙΝΟ, 14 Μαρτίου - RIA Novosti, Μαρία Tabak.

Η Βουλή των Λόρδων του Βρετανικού Κοινοβουλίου υποχώρησε από την θέση της με την πίεση του κατώτερου τμήματος του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης και ενέκρινε το νομοσχέδιο για την έναρξη των διαδικασιών του Brexit στην αρχική του μορφή, χωρίς τροποποιήσεις.

Προηγουμένως, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Βουλή των Κοινοτήτων, έτσι και τώρα για την ψήφιση του νόμου χρειάζεται μόνο η συγκατάθεση της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ Β '. Αυτή η συναίνεση είναι δεδομένη, στην πραγματικότητα, τίθεται αυτόματα, προφανώς, μέσα στις επόμενες ώρες για την πρωθυπουργό Theresa May δεν θα υπάρχουν εμπόδια στη συμμετοχή της στο άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας να αποσύρει τη Βρετανία από τη δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Lords ζήτησαν αρχικά συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι δύο τροπολογίες: απαίτησαν στην
εγγύηση της κυβέρνησης στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα το αμετάβλητο της κατάστασης των πολιτών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να τεθεί σε νομοθετική μορφή με την υπόσχεση της πρωθυπουργού υποβάλλοντας στο Κοινοβούλιο την τελική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθούν οι κατηγορίες για παρεμπόδιση της εφαρμογής της βούλησης του λαού, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα για να φύγει από την ΕΕ, οι άρχοντες προτίμησαν σε αυτό το στάδιο να εγκαταλείψουν τις αξιώσεις τους.

Πότε ακριβώς η May θα ξεκινήσει επίσημα Brexit, παραμένει ένα μυστήριο. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, μπορεί να στείλει μια ειδοποίηση στις Βρυξέλλες την Τρίτη και να ανακοινώσει ότι στο μέλλον έχει προγραμματιστεί ομιλία της στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με άλλους, ο Πρωθυπουργός δεν θα είναι σε μια βιασύνη, και, με δεδομένες τις επερχόμενες στις 15 Μαρτίου εκλογές στην Ολλανδία και το συνέδριο του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος, στο τέλος της εβδομάδας, προτιμα να ξεκινήσει την διαδικασία του Brexit κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου. Μεταξύ των πιθανών ημερομηνιών από αυτές που ακούγονται πιο συχνά είναι η 27η Μαρτίου.

https://ria.ru
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ