Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

«Για να υπάρξει χωρισμός, πρέπει να υπάρχει γάμος». Χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, μάθημα Θρησκευτικών (μ. Πειραιώς Σεραφείμ)

Για να υπάρξει χωρισμός, πρέπει να υπάρχει γάμος. «Γάμος» Ορθόδοξης Εκκλησίας και Ελληνικής Πολιτείας δεν υπάρχει. Αν η Εκκλησία μετατραπεί από ΝΠΔΔ, που είναι σήμερα, σε ΝΠΙΔ, όπως αριστεροί και νεοφιλελεύθεροι επιθυμούν, τότε το ίδιο θα γίνει και για τις μουσουλμανικές Μουφτείες της Θράκης. Αυτό σημαίνει κατάργηση της υποχρέωσης του ελληνικού κράτους να ορίζει τους μουφτήδες της Θράκης. Τότε, οι μουφτήδες της Θράκης θα ορίζονται από το Τουρικό και όχι από το Ελληνικό κράτος, άρα θα ξεκινήσει η αυτονομία (τουρκοποίηση) της Θράκης. Ως προς την πρόταση που έγινε για τα Θρησκευτικά: Η μετατροποπή του μαθήματος των Θρησκευτικών ισοδυναμεί με στοχευμένη επίθεση κατά του χριστιανισμού.

Τι είπε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το περίφημο θέμα «χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους» και για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία:

  • Οι ρόλοι Εκκλησίας και Πολιτείας είναι απόλυτα διακριτοί, παρά το ότι, ιστορικά, ο ελληνικός πολιτισμός και το νομικό σύστημα στηρίζονται πάνω στο χριστιανικό οικοδόμημα.

  • Η Ορθόδοξη Εκκλησία, οι Εβραϊκές κοινότητες και οι τρεις Μουσουλμανικές Μουφτείες της Θράκης.

  • Η «ιδιωτικοποίηση» της ορθόδοξης πίστης ισοδυναμεί πρακτικά με την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης ως προς τη σχέση του Ελληνικού κράτους με τις Μουσουλμανικές κοινότητες της Θράκης.

  • Γιατί το κράτος έχει συμβατική υποχρέωση μισθοδοσίας του κλήρου; Επειδή το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας πέρασε στο ελληνικό κράτος το 1833.

  • Η μετατροποπή του μαθήματος των Θρησκευτικών ισοδυναμεί με στοχευμένη επίθεση κατά του χριστιανισμού. Το ομολογιακό μάθημα μουσουλμάνων, ιουδαίων και ρωμαιοκαθολικών παραμένει κατοχυρωμένο, ενώ τα Θρησκευτικά μετατρέπονται σε μάθημα ομολογιακό προς την αθεΐα και στον συγκρητισμό.



Ενορία εν δράσει…, 24-10-2016 (το πλήρες βίντεο εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »